Hazai pályán oktatott az Inter, idegenben hullajtott pontokat a Roma

Vágólapra másolva!
2007.12.09. 17:46
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának 15. fordulójában magabiztos, négygólos győzelmet aratott az Internazionale csapata. A Hazai pályán játszó listavezető Ibrahimovic, Cruz, Jimenez és Cordoba góljaival 4-0-ra verte a Torinót. Az AS Roma viszont nem bírt a Livornóval: a római alakulat idegenben 1-1-es döntetlent ért el, így hátránya már öt pont az éllovassal szemben.
Már öt pont az Inter előnye
Reuters
Már öt pont az Inter előnye
Már öt pont az Inter előnye
Reuters
Már öt pont az Inter előnye

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az első negyedórában még szerencse kellett ahhoz, hogy megússza kapott gól nélkül a Julio César - Nicolas Burdisso, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Ivan Cordoba, - Douglas Maicon, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Aparecido Cèsar - Zlatan Ibrahimovic, Julio Cruz kezdőcsapattal kiálló Inter a Torino elleni bajnokit. A folytatásban azonban teljesen átvette az irányítást a hazai csapat, és végül megérdemelten, 4-0-ra nyert.

A gólgyártást Zlatan Ibrahimovic kezdte a 38. percben. A bosnyák származású svéd válogatott támadó büntetőből vette be Matteo Sereni kapuját. Julio Cruz a második félidőben kettőre növelte a hazai előnyt, amivel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A csereként beálló Luis Jimenez és a hátvéd Ivan Cordoba találataival pedig kialakult a 4-0-s végeredmény.

Az Inter győzelmével már öt ponttal vezet a bajnokságban a második helyen tanyázó AS Roma előtt.

S, hogy miért öt ponttal? Mert a fővárosi csapat a Livorno vendégeként hullajtott pontokat. A forduló előtt a 16. helyen szerénykedő (ez így is maradt a mérkőzés után is) kiscsapat Diego Tristán hatodik percben szerzett találatával egyenlített, miután egy perccel korábban Daniele de Rossi a Romának szerezte meg a vezetést. A korai ütésváltás után újabb gól nem született, a végeredmény: 1-1.

Egy találat döntött Torinóban is, ahol a Juventus szerezte meg szezonbeli nyolcadik győzelmét a bajnokságban. A "zebrák" nem siették el a dolgot: az aranylabdás Pavel Nedved csak a 86. percben alakította ki az 1-0-s végeredményt az Atalanta ellen.

Az Empoli-Cagliari meccs leginkább Nicola Pozzinak lesz emlékezetes. A hazaiak csatára négy gólt szerzett, így elévülhetetlen érdemeket szerzett csapat 4-1-es sikerében.

SERIE A

15. FORDULÓ:
Empoli-Cagliari 4-1 (Pozzi 2., 10., 50., 65.ill. Conti 87.)
Genoa-Siena 1-3 (Figueroa 89. ill. Frick 11., 24., Loria 20.)
Inter-Torino 4-0 (Ibrahimovic 37.-tizenegyesből, Cruz 50., Jimenez 52., Cordoba 76.)
Juventus-Atalanta 1-0 (Nedved 86.)
Livorno-AS Roma 1-1 (Tristan 6. ill. Rossi 5.)
Udinese-Sampdoria 3-2 (Di Natale 23., Quagliarella 70., 86. ill. Bellucci 31.-tizenegyesből, Maggio 40.)
Napoli-Parma 1-0 (Zalayeta 17.)
Reggina-AC Milan - elhalasztva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik