Három kiállítás és négy gól Parmában, a padlóról állt fel a Juve

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 17:51
Az olasz elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie A) botrányoktól hangos 12. fordulójának vasárnapi játéknapján a Juventus kétgólos hátrányból felállva távozott ponttal a Parma othonából, az Udinese pedig némi meglepetésre Firenzében fektette két vállra a forduló előtt a tabella második helyét elfoglaló Fiorentinát. Hét helyett a csupán öt mérkőzést tarttottak meg vasárnap délután.
Legrotagglie (balra) szerezte a torinóiak első gólját
Legrotagglie (balra) szerezte a torinóiak első gólját
Legrotagglie (balra) szerezte a torinóiak első gólját
Legrotagglie (balra) szerezte a torinóiak első gólját

Elhalasztották a Roma-Cagliari mérkőzést

Biztonsági okokból elhalasztották a vasárnap esti AS Roma-Cagliari találkozót. A 20:30-ra kiírt mérkőzés új időpontját később jelölik ki.
Ismét botrányoktól hangos az itáliai futball, az Inter-Lazio meccs egy római szurkoló halála miatt maradt el - Arezzóban lelőtték a fővárosiak 26 éves szimpatizánsát, ezért az olasz szövetség törölte a milánói meccset – az Atalanta-Milan találkozó pedig szurkolói rendbontások miatt félbeszakadt, így vasárnap délután hét helyet csupán öt meccset játszottak le az olasz élvonalban.

A forduló előtt a tabella második helyén álló Foirentina néma meglepetésre hazai környzetben kapott ki az Udinese együttesétől.

Az udineiek firenzei sikeréből oroszlánrészt vállalt Quagliarella és Di Natale, előbbi góljával kerültek előnybe a vendégek, Pazzini egyenlítése után a második félidőben pedig az augusztusi barátságos mérkőzésen a magyaroknak is beköszönő Di Natale biztosította be a három pontot.

A drukkerek megtámadták a CONI székházát

Több száz fanatikus megtámadta az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) római székházát, amely az Olimpiai Stadion közelében van. A tömeg betörte a székház ablakait, a bent tartózkodók - biztonsági szolgálat alkalmazottai - elbarikádozták magukat. Korábban az ultrák megtámadtak egy rendőrőrsöt is, autókat és autóbuszokat törtek össze. Az összecsapásoknak már több - a jelentések szerint könnyebb - sérültje van.
Szegény embert még az ág is húzza, Manual Pasqual kiállítása miatt a 83. perctől emberhátrányban játszott a házigazda.

A Juventus a sírból hozta vissza az egyik pontot Parmában, kétgólos hátrányból állt fel az Öreg Hölgy.

Lélektanilag a lehető legjobbkor, kevéssel a szünet előtt szerzett vezetést a vendéglátó, Gasbarroni higgadtan értékesített büntetője a 43. percben törte meg a gólcsendet.

A fordulás után Pisanu találata már-már kilátástalan helyzetbe sodorta a zebramezeseket, de messze volt még a vége.

Az utolsó negyedórára felpörögtek az események, a 76. percben Lagrotagglie szépített, két perccel később a renitens Morfeo, Chiellini páros a kiállítás sorsára jutott, így tizen-tizen folytatták.

A 82. percben a Del Piero helyére a szünetben beálló Iaquinta egyenlített, így ponttal távozott Parmából a Juve. Hazai oldalon a véghajrában Colynál is villant a piros színű, téglalap alakú kártya, így kilencen maradtak a lefújásra.

SERIE A

12. FORDULÓ
Atalanta – AC Milan – a 7. percben, 0-0-nál félbeszakadt
Internazionale – Lazio – a találkozót későbbre halasztották
Fiorentina – Udinese 1-2 (Pazzini 28., ill. Quagliarella23., Di Natale 63.)
Parma – Juventus 2-2 (Gasbarroni 43-11-esből, Pisanu 57., ill. Legrotagglie 76., Iaquinta 82.)
Reggina – Genoa 2-0 (Amoruso 32., Joelson 80.)
Siena-Livorno 2-3 (Maccarone18., Loria 90., ill. Tavano 17., Berqvold 31., Knezevic 42.)
Torino – Catania 1-1 (Malonga 15., ill. Martinez 63.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik