Válogatott: Balogh Botond úgy érzi, élt Rossi bizalmával

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 20:38
null
Balogh Botond úgy véli, elsősorban jó edzésmunkájának köszönheti, hogy visszaverekedte magát a Parma kezdőjébe (Fotó: Árvai Károly)
Balogh Botond saját bevallása szerint feldobott állapotban van és ez részben annak is köszönhető, hogy a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén élni tudott a bizalommal.

 

Az, hogy kétszer kilencven percet játszottam a klubomban a válogatott szünet előtt, nagyban segített. Úgy gondolom, élni tudtam a bizalommal, mert jól ment a játék Montenegró ellen. Azóta itt Parmában további három meccset játszottam végig, így feldobott állapotban vagyok. Eleinte fura volt, el sem hittem, hogy ez velem történik meg, de jólesett, hogy segítettek a társak, a szakmai stáb és a mester is – mondta kedden az M1 aktuális csatornának a 3–1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésről a 21 éves védő, Balogh Botond, aki elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány azt kérte tőle, a meccs elején maradjon nyugodt, próbálja az egyszerű megoldást választani, utána minél többet vállaljon fel.

Az olasz szakember kapcsán kifejtette, amellett, hogy fantasztikus edző, aki taktikailag és szakmailag felkészült, nagyon jó ember is, ami szerinte fontosabb. Példaként említette, hogy Rossi folyamatosan beszél a játékosaival, mindenki számíthat rá, például akkor is írt neki, amikor egy hónapig nem játszott, ez pedig nagyot dobott az önbizalmán.

Ezek apró dolgok, de olyan, ami miatt sikeres a csapat”– jelentette ki Balogh, aki kiegyensúlyozottnak nevezte a mieink Eb-csoportját, melyben a házigazda német, illetve a skót és a svájci együttes lesz a válogatott ellenfele. Szerinte a négyesben bárki megverhet bárkit, ugyanakkor a nemzeti együttesnél mindenképpen az lesz a cél, hogy továbbjusson, mert képes meglepetéseket okozni.

A kétszeres válogatott futballista úgy vélte, elsősorban jó edzésmunkájának köszönheti, hogy visszaverekedte magát a Parma kezdőcsapatába. Úgy fogalmazott, amikor egy-két hónapig nem játszott, akkor is„ugyanúgy beletette a melót”. Kifejtette, legtöbbet taktikailag tanult Olaszországban, ahol a védelemre és a védekezésre hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek, ezáltal ő maga is nagyon fegyelmezett lett.

Az a célja a csapatnak, hogy visszakerüljön oda, ahová tartozik, mert a Parma nagy múltú klub, a Serie A-ban a helye”– jelentette ki Balogh a klubjáról, amely 16 forduló után vezeti a tabellát a másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik