Ronaldo várva várt visszatérése napirendre került az AC Milannál

Vágólapra másolva!
2007.11.05. 10:41
Ronaldo, az AC Milan kétszeres aranylabdás brazil csillaga visszatérhet több hónapos sérüléséből kedden, a Bajnokok Ligájában, miután Carlo Ancelotti vezetőedző nevezte a Sahtar Doneck elleni keddi csoportmeccsre. A rossonerik 99-ese több, mint öt hónapja nem lépett pályára tétmérkőzésen, és három hónap után lélegezhet fel makacs combsérülésének rendbejötte után.
Ronaldo (jobbra) játékra kész
Ronaldo (jobbra) játékra kész
Ronaldo (jobbra) játékra kész
Ronaldo (jobbra) játékra kész

A "Fenomén" a La Gazzetta dello Sportnak úgy nyilatkozott, készen áll arra, hogy debütáljon ebben az idényben, és hétfőn elutazik az AC Milan különgépével Donyeckbe.

"Három borzasztóan nehéz hónap van mögöttem, nagyon nehezen tudtam feldolgozni, ráadásul teljesen bizonytalan volt, mikorra épülök fel teljesen.
Ennek azonban vége, alig várom, hogy segíthessek a csapatnak.

Ronaldo bemutatkozása legvalószínűbb időpontjának azonban továbbra is az Atalanta elleni jövő hétvégi mérkőzést tartják az olasz újságírók, könnyen lehet Ancelotti azonban már a BL-meccsen becseréli majd a zsenit.

A futballista csütörtöktől már együtt edz a piros-feketék keretével, teljes értékű edzésmunkát végez.

Ronaldo utolsó tétmérkőzése a Reggina-Milan összecsapás volt, 2007. május 27-én, a Serie A előző idényének utolsó fordulójában.

A 2007 januárjában Real Madridtól megszerzett klasszis hamar letette a névjegyét Milánóban, négy hónap alatt tizennégy mérkőzésen hét alkalommal talált be az ellenfél kapujába. Az AC Milan az előző szezonban egyébként tizennégy meccséből tízet megnyert Ronaldóval a soraiban.

A nyári tréningezést rendkívül hamar elkezdte a sztár a brazil tengerparton, a piros-feketék első barátságos meccsén, a Lecco ellen egy gólt és két góltpasszt is szerzett.

Felkészülését azonban derékba törte rejtélyes combsérülése, amelyet a Milan orvosai vélhetően nem vettek elég komolyan, visszatérését a szezon elejére valószínűsítették.

A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan csatár lába csak nem akart javulni, előbb Olaszországban, majd Belgiumban kezelték az ősz elején, ezt követően utazott hazájába.

Brazíliában, ahol génterápián is részt vett, a szakorvosok megállapították, hogy sérülését "elkezelték", egész egyszerűen rossz gyógymódot alkalmaztak. Bonyolította a helyzetet, hogy egyes források szerint a nehéz felépülésben pajzsmirigyproblémák is közrejátszhattak.

A játékos egy hónapig egyáltalán nem tudott edzésmunkát végezni, szeptember közepére, majd október elejére jósolt visszatéréséből nem lett semmi.

Október végén Silvio Berlusconi úgy nyilatkozott, a klub célja, hogy a brazil sztár a december eleji klubvilágbajnokságon már mindenképpen bevethető legyen.

A legújabb hírek szerint tehát azonban jóval hamarabb, már ezen a héten megkezdi "új életét" az AC Milannál Ronaldo.

RONALDO PROFI PÁLYAFUTÁSA

Év Klub Mérkőzés Gól
1993-1994 Cruzeiro (brazil) 13 12
1994-1996 PSV Eindhoven (holland) 46 42
1996-1997 FC Barcelona (spanyol) 37 34
1997-2002 Internazionale (olasz) 69 49
2002-2007 Real Madrid (spanyol) 127 83
2007- AC Milan (olasz) 14 7
Brazil válogatott
97 mérkőzés/62 gól
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik