Galliani szerint most nem lehet tovább erősíteni a milánói keretet

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 16:28
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő AC Milan csapatának alelnöke már nem tudja kit kellene leigazolnia a klubhoz, hogy orvosolja a csapat pocsék startját az olasz pontvadászatban. Adriano Galliani szerint a piros-feketék kerete az egyik, ha nem a legerősebb a világon.
Vasárnap hazai pályán szenvedett vereséget az AC Milan az AS Romától
Reuters
Vasárnap hazai pályán szenvedett vereséget az AC Milan az AS Romától
Vasárnap hazai pályán szenvedett vereséget az AC Milan az AS Romától
Reuters
Vasárnap hazai pályán szenvedett vereséget az AC Milan az AS Romától

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Bajnokok Ligája címvédője 24 éve nem rajtolt ilyen rosszul Olaszországban. A hétvégi, AS Roma ellen elszenvedett 1-0-s vereséget követően a csapat ráadásul mindössze a a tabella 13. helyén foglal helyet.

A gyenge idénykezdet előtt nem csak a milánói alakulat szurkolótábora, hanem a csapat vezetősége is értetlenül áll. Habár egyöntetű vélemény, hogy a Milan játékoskerete igencsak magas átlagéletkorú, jelen pillanatban mégis az egyik legjobb a világon - legalább is papíron.

Éppen ezért Adriano Galliani, a klub alelnöke nem tervez nagybevásárlást a téli átigazolási szezonban. Igazság szerint a sportvezető nem is tudja, milyen játékosokkal erősíthetné meg keretét.

"Ha az átigazolási piacon kezdenénk el mozgolódni, nem tudom tudnánk-e olyan játékost leigazolni, aki képes lenne kiszorítani valakit a jelenlegi kezdőcsapatból" - vázolta a Milan helyzetét Galliani.

A olasz vezető valószínűleg arra utalt, hogy a piacon reális áron "bemozdítható" labdarúgók elméletben nem jobbak a csapatot jelenleg szolgáló játékosoknál.

"Nem tudok senkit, akit a középpályán Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini vagy Kaká elé tudnék sorolni"

Ami pedig a csatársort illeti: Galliani kiáll az Albero Gilardino, Pippo Inzaghi és a sérülésből lassan felépülő Ronaldo fémjelezte támadóalakzat mellett. A sportvezető úgy véli: túl azon, hogy ez a névsor igencsak veretes, a klub gondjai hosszú távon is meg vannak oldva ezen a poszton. A januári átigazolási időszakban ugyanis érkezik a szupertehetségnek kikiáltott Alexandre Pato.

Az AC Milan jelen pillanatban a Serie A 13. pozíciójában tanyázik. A csapat az eddig lejátszott kilenc mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg, emellett négy döntetlen mellett már három vereséget is számlál. Az éllovas, városi rivális Internazinale mögött pedig már 11 ponttal van lemaradva.

EMLÉKEZTETŐ:

9. FORDULÓ
Milan-Roma: 0-1 (Vucsinics 71.)
Catania-Sampdoria: 2-0 (Mascara 2., Martinez 42.)
Parma-Livorno: 3-2 (Morrone 10., Paci 54., Morfeo 74., ill. Tavano 23., 50. – 11-esből)
Empoli-Atalanta: 0-1 (Doni 75.)
Lazio-Udinese: 0-1 (Asamoah 78.)
Palermo-Inter: 0-0
Siena-Reggina: 0-0
VASÁRNAP ESTE
Genoa-Fiorentina 0-0
SZOMBAT
Napoli-Juventus 3-1 (Gargano 48., Domizzi 62., 69., - mindkettőt 11-esből, ill. Del Piero 46.)
Torino-Cagliari 2-0 (Rosina 70., Ferri 86. – öngól)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik