„Az beszél akinek a háza ég, engem hidegen hagytak a bírálatok”

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 19:54
Címkék
Szinte biztosra vehető, hogy az aranycipős csatár Luca Toni nem játszhat a Franciaország elleni Európa-bajnoki selejtező-rangadón, ellenben Mauro Camoranesi, a Juventus középpályása bekerül a kezdő tizenegybe - ezt Roberto Donadoni, a világbajnok olasz válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozta milánói sajtótájékoztatóján az olasz csapat péntek késő délutáni edzését követően, egy nappal a franciák elleni meccs előtt. Eldőlt, hogy a mester a 4-1-4-1-es formációt alkalmazza majd, de a kezdő tizeneggyel kapcsolatban csak holnap hozza meg az utolsó döntéseket, a squadra azzurra szombat délelőtti tréninge után. Roberto Donadoni sztoikus nyugalommal nyilatkozott a sajtónak a franciák olasz labdarúgást érintő kritikáiról is.
Roberto Donadoni határozottnak tűnik a franciák elleni csúcsrangadó előtt
Roberto Donadoni határozottnak tűnik a franciák elleni csúcsrangadó előtt
Roberto Donadoni határozottnak tűnik a franciák elleni csúcsrangadó előtt
Roberto Donadoni határozottnak tűnik a franciák elleni csúcsrangadó előtt

Legelőször is Luca Toni fizikai állapotáról érdeklődtek az újságírók, aki napok óta egyéni edzésmunkát végez a nemzeti csapat edzésein, de Donadoni semmi igazán bíztató hírrel nem tudott szolgálni számukra. Toni biztosan nem szerepelhet a kezdő összeállításban, és csereként sincs túl sok esély a pályára lépésére. Arról még nem határozott a tréner, hogy leülteti-e a cserepadra a Bayern München klasszisát, vagy csak a lelátón kaphat majd helyet.

Donadoni nem kívánt kitérni a franciák erősségeire és gyengéire, hiszen akárcsak Olaszország, a gallok is gyakorlatilag minden pozición világklasszist vonultathatnak majd fel. Inkább a szurkolókra terelte a szót, nem véletlenül, szombat este a San Siróban teltház előtt állhat bosszút az olasz válogatott a Párizsban 3-1-re diadalmaskodó franciákon.

Feltűnő volt, hogy Roberto Donadoni sztoikus nyugalommal válaszolgatott Milánóban az olasz sajtó képviselőinek, mintha meg sem érintette volna a hosszú hetek óta zajló olasz-francia nyilatkozatháború. "Nevezzenek csak csalónak, tolvajnak, vagy akárminek minket, engem ez nem érint meg. Mindig az beszél akinek a háza ég - fejtette ki Donadoni lakonikusan meglepően hangzatos véleményét.

A korábban a Livornónál foglalkoztatott edző a kezdő tizenegyben szerepelteti majd Mauro Camoranesit, akinek harcos játékától nagyon sokat vár, és reméli végigbírja majd a kilencven percet a fontos rangadón.

Arról is kérdezték, hogy kezet fog-e a meccs után Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki a lelátóról követi a találkozót.

"Kezet fogok-e vele? Nincs közöttünk személyes ellentét, azt hiszem ez udvariasság dolga. Ha alkalmam lesz rá, én fogok odamenni hozzá" - tette hozzá a tréner.

Olaszország válogatottjára két meghatározó selejtező-mérkőzés vár a következő öt napban, a szombat esti franciák elleni találkozót követően jövő szerdán Ukrajna látja vendégül az azzurrikat Kijevben.


FRANCIAORSZÁG–OLASZORSZÁG 3-1 (EB-SELEJTEZŐ-MÉRKŐZÉS, 2006. SZEPTEMBER 6.)


MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 3-1 (BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS, 2007. AUGUSZTUS 22.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik