Del Piero és Inzaghi elfordulhat a válogatottól, lyukas a védelem

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 14:04
A világbajnok Olaszország együttese Grúzia ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot október 13-án szombaton Genovában. Az elképesztően kiélezett B-csoportban jelenleg a skótok és a franciák fogják szendvicsbe az azzurrikat, óriási versenyfutás várható a két továbbjutó helyért. Az olasz sajtó a héten nagy terjedelemben foglalkozott Del Piero és Inzaghi keretből való kihagyásával, pedig Roberto Donadoni kapitánynak sokkal komolyabb fejtörést okozhat a védelem összeállítása.
Roberto Donadoni még gondolkozik a kezdőcsapaton
Roberto Donadoni még gondolkozik a kezdőcsapaton
Roberto Donadoni még gondolkozik a kezdőcsapaton
Roberto Donadoni még gondolkozik a kezdőcsapaton

GIANLUIGI BUFFON NYILATKOZATA DONADONI DÖNTÉSÉRŐL

"Nem ért véget Alex kalandja a Nazionalével. Donadoni ezt egy szóval sem állította. Csak nem akarja őt megalázni azzal, hogy a padra vagy a lelátóra ülteti" – nyilatkozta Gianluigi Buffon újságírók előtt.
Egyelőre a második helyen áll Roberto Donadoni együttese a B-csoportban, de talán számukra a legkönnyebb a hátralévő program: a grúzokat és a Feröer-szigeteket bekötött szemmel is illik megverniük az azúrkékeknek hazai pályán. A skóciai vendégjáték már más tészta, de biztosra vehetjük, az olaszok oda is a három pontért utaznak majd.

Roberto Donadoni nem feltétlenül arról híres, hogy a tenyerén hordozná az olasz sajtó, de Alessandro Del Piero és Filippo Inzaghi kihagyása újra alaposan felkorbácsolta az indulatokat Itáliában. Ha így folytatja a kapitány, könnyen lehet Francesco Totti és Alessandro Nesta után újabb két világsztár fordíthat hátat mindörökre a válogatottnak.

A tréner utóbbi napokban tett nyilatkozatában azt sugallta, hogy Alessandro Del Piero és Filippo Inzaghi ideje már lejárt, inkább a fiatalabb generációra építené a támadóalakulatot.

A bombaformában lévő Di Natalére minden bizonnyal lehet is számítani, az Ukrajnában duplázó támadó a bajnoki meccseken is bizonyított. Az Udinese legutóbbi mérkőzését ki kellett hagynia édesanyja halála miatt, de várhatóan pályára lép majd szombaton, harmincadik születésnapján.

Vincenzo Iaquinta, aki a Juventusban is ádáz harcot vív Del Pieróval a kezdőcsapatba kerülésért – mellesleg ott is nyerésre áll – felépült térdsérüléséből, így valószínűleg ő is tagja lesz a hármas csatársornak, amelynek befejezőembere a Bundesligában brillírozó Luca Toni lesz.

A csatárügyek helyett azonban a valóságban alighanem sokkal komolyabb fejfájást okozhat Donadoninak a védelem összeállítása.

Nem szerepelhet ugyanis a hétvégén az eltiltott Fabio Cannavaro, valamint a sérült Materazzi és Zambrotta sem.

A középpályáról pedig Perrotta, Camoranesi és Aquilani esik ki sérülés miatt.

A grúzoknál is akadnak hiányzók bőven: a védelemben Kakha Kaladze és Mate Gvinianidze, a középpályán Levan Kobiasvili és Davit Mujiri, a csatárposzton pedig Davit Siradze szolgálatairól kellett lemondania Klaus Toppmöller szövetségi kapitánynak.

VÁRHATÓ KEZDŐÖSSZEÁLLÍTÁSOK

OLASZORSZÁG: Gianluigi Buffon – Massimo Oddo, Christian Panucci, Andrea Barzagli, Fabio Grosso – Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini – Vincenzo Iaquinta, Luca Toni, Antonio Di Natale.
GRÚZIA: Giorgi Lomaia – Zurab Kizanisvili, Malkhaz Aszatiani, Giorgi Sasiasvili, Ilia Kandelaki – Jaba Kankava, Davit Kvirkvelia, Zurab Mentesasvili, Levan Ckitisvili, Levan Kenia (Lasha Jakobia) – Giorgi Demetradze

BUFFON LESZ A CSAPATKAPITÁNY

Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa lesz a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Grúzia elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőn.
"Kötelező nyernünk, hiszen most jó helyzetben vagyunk a továbbjutás szempontjából" - nyilatkozta a 79. válogatott fellépésére készülő hálóőr, aki kapitányként pályafutása során először vezetheti ki a squadra azzurrát a gyepre. Amúgy eseti megbízatásról van szó, mivel Buffon csak helyettesíti az eltiltása miatt hiányzó Fabio Cannavarót a hétvégi összecsapáson. Az olaszok jelenleg a második helyen állnak a B csoportban egy ponttal lemaradva a skótok mögött, s eggyel a franciák előtt. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik