Alexandre Pato ragyogó debütálása a Lobanovszkij-stadionban

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 21:06
A BL-győztes AC Milan együttese 2-2-es döntetlenre végzett a Dinamo Kijev otthonában, a Lobanovszkij-stadionban rendezett barátságos felkészülési mérkőzésen. A találkozón az ukránoknak húsz perc kellett ahhoz, hogy kétgólos előnybe kerüljenek, de még a félidő vége előtt sikerült a szépítés a piros-feketéknek: az olaszok 18 éves brazil szupertehetsége, Alexandre Pato volt eredményes fejesből a 45. percben debütáló mérkőzésén. A második játékrész elején az egyenlítés is összejött a vendégeknek a Dinamo Kijev megalapításának 80. évfordulójára rendezett mérkőzésen, a világbajnok, de a jelenlegi olasz keretből kihagyott Alberto Gilardino remek egyéni akció végén találta az üres kapuba. Farkas Balázs nem játszott a mérkőzésen, hiszen jelenleg a magyar válogatott Szerbia ellen készülő U21-es keretével edz.
Alexandre Pato bemutatkozott a Milan együttesében, nem is akárhogy
Alexandre Pato bemutatkozott a Milan együttesében, nem is akárhogy
Alexandre Pato bemutatkozott a Milan együttesében, nem is akárhogy
Alexandre Pato bemutatkozott a Milan együttesében, nem is akárhogy

BARÁTSÁGOS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS A DINAMO KIJEV MEGALAPÍTÁSÁNAK 80. ÉVFORDULÓJÁRA

VÉGEREDMÉNY
Dinamo Kijev – AC Milan 2-2 (Milevszkij 5., Gavrancsics 21., ill. Pato 45., Gilardino 51.)

AZ AC MILAN ÖSSZEÁLLÍTÁSA

AC MILAN (4-4-2): Kalac (Fiori 46.) – Bonera, Nesta (Caraglia 80.), Digao, Favalli – Cafu, Brocchi (D. Ancelotti 88.), Emerson, W. Aubameyang (Cosner 65.) – Pato (dal Rampinini 88.), Gilardino (P. Aubameyang 86.). Edző: C. Ancelotti.
A Milan játékosai csak fizikailag voltak a pályán az első húsz percben, a remek ritmusban futballozó kijevieket kétszer sem lehetett megállítani a meccs elején. A hatodik percben a világbajnokságról is jól ismert Artyem Milevszkij teljesen tisztán fejelhetett a hálóba a tehetetlen Kalac kapus mellett.

Az olaszok védelmét továbbra is sakkban tarották a házigazdák, Digaónak, Kaká öccsének például ordító helyzetben kellett mentenie. A szorításból Pato-Gilardino összjáték révén jöttek ki a vendégek, azonban az olasz csatár gólját les miatt nem adták meg. A 21. percben jött is a megtorlás, Gavrancsics távoli lövése landolt ekkor a hosszú sarokban.

A továbbiakban is Pato vezényelte támadásra a piros-feketéket, először remek kapáslövése, majd Aubemeyanggal való összjátéka okozott komoly veszélyt az ukrán kapu előtt.

A 45. percben aztán Pato nagy pillanata: Bonera beadása után halálos pontossággal bólintott a hazai kapuba a brazil szupertehetség, akit az új Kakának tartanak Milánóban.

Fordulás után kissé váratlanul, de egyenlített a Milan, Gilardino a mellel levett hosszú indítást a kapust is kicselezve váltotta gólra az 51. percben.

A végén a Dinamo állt a közelebb a győzelemhez, de Fiori kapus bravúrjainak köszönhetően nem változott az eredmény.

Az urtolsó pár percre Carlo Ancelotti mester a Primavera-csapatban szereplő fiát , Davide Ancelottit is bedobta a mélyvízbe.

PATO SUPERMIX – A BRAZIL KIVÁLÓSÁG LEGSZEBB GÓLJAI


PATO MEGÉRKEZETT MILÁNÓBA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik