Ranierinek nem kell több játékos, a Juve készen áll a bajnoki rajtra

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 11:23
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalába (Serie A) visszajutó Juventus vezetőedzője, Claudio Ranieri magabiztos az elkövetkező szezonnal kapcsolatban. Az olasz tréner szerint csapatának nincs szüksége újabb erősítésekre ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő negyedik helyet.
Ranieri magabiztos az új idény előtt
Ranieri magabiztos az új idény előtt
Ranieri magabiztos az új idény előtt
Ranieri magabiztos az új idény előtt

"Nincs szükségünk több játékosra, akármit mondanak is az emberek". A mondat Claudio Ranieri, a Juventus trénerének szájából hangzott el, utalva arra, hogy a torinói csapatnak a meglévő játékoskeretével is a legjobb négyben kell végeznie a hétvégén rajtoló olasz bajnokságban.

"A következő idényben megszerezzük a BL-szereplést jelentő helyet, és meggyőződésem, hogy nagyon sikeres évünk lesz" - hangzott a továbbiakban az olasz mester okfejtése.

A játékoskeret erőségét figyelembe véve persze cseppet sem meglepő Ranieri optimizmusa. A torinóiak legnagyobb fegyvere az lehet, hogy sikerült egyben tartani a másodosztályt utcahosszal megnyerő - amúgy világklasszisokból álló - keretét.

A gárdánál maradt a jelenleg a világ legjobb kapusaként számon tartott Gianluigi Buffon, az aranylabdás Pavel Nedved. A csatársorban pedig olyan klasszisokkal számolhat Ranieri, mint a Juventus-legenda Alessandro Del Piero és a világbajnok (ez egyébként a két olaszról is elmondható) David Trezeguet.

Az olasz sajtóban sokat cikkeztek az elmúlt hónapokban, hogy az olasz bundabotrányt követően Fabio Capellóval egyetemben Madridba távozó Fabio Cannavaro és Emerson esetleg visszatér egykori sikereinek helyszínére, ám ez alternatíva mára gyakorlatilag lehetetlenné vált. Ranieri elismerően nyilatkozott a két játékosról, de tudja csapatának továbbra is a két sztár nélkül kell megvívnia a harcot az ellenfelekkel.

"Emerson és Fabio Cannavaro két nagy játékos, de az ő idejük a Juvénál már lejárt" - mondta Ranieri, majd hozzátette, szeretne több fiatalt is beépíteni az olasz csapatba az elkövetkező időszakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik