Maldini megegyezett Gallianival, még egy szezont vállal Milánóban

Vágólapra másolva!
2007.05.16. 15:40
A következő szezonban is folytatjni kívánja rendkívül sikeres és tiszteletreméltó pályafutását Paolo Maldini, az AC Milan legendás védője. A 39 éves sportember ugyan még nem írta alá új szerződését, de már mindenben megegyezett a Bajnokok Ligája-döntős együttes operatív vezetőjével, Adriano Gallianival.
Paolo Maldini örökre beírta magát a labdarúgás történetébe
Paolo Maldini örökre beírta magát a labdarúgás történetébe
Paolo Maldini örökre beírta magát a labdarúgás történetébe
Paolo Maldini örökre beírta magát a labdarúgás történetébe

A döntést maga a játékos jelentette be.

„Még nem írtam alá, de Billy Costacurta partiján beszéltem Adriano Gallianival, s újabb egy évről szóló megállapodásban egyeztünk meg. De megvárjuk a szezon végét” – jelentette ki a labdarúgás történetének egyik legkiválóbb védője.

Korábban Maldini kilátásba helyezte, az idény végén befejezi pályafutását. A rutinos klasszis ugyanis az utóbbi időben rengeteget bajlódott sérülésekkel, s ha pályára is léphetett, többször le kellett cserélni. De tény, ha mégsem folytatja, akkor is olyan eredménykollekciót mutathat fel, amellyel örökre beírta magát az olasz és a világ labdarúgásának történetébe.

Az 1968. június 26-án született Paolo Maldini 1985 (!) januárjában debütált az AC Milanban, s sokan már akkor azt jósolták, nagy jövő előtt áll. Édesapja ugyanis az a Cesare Maldini, aki szintén remek karriert mondhat magáénak. Így a nyolcvanas évek derekán mindenki azt várta, a fiú örökölte a kiváló géneket, s újabb remek játékos erősíti majd az olasz futballt.

Paolo Maldini azonban jócskán túlszárnyalta apját, négyszer emelhette a magasba társaival a BEK-, illetve a Bajnokok Ligája-trófeát. Az olasz pontvadászat aranyérmét hétszer vette át, s honi kupában is diadalmaskodott. Kétszer Világkupát, egyszer Európai és ötször Olasz Szuperkupát is tarthatott karjaiban. A playoff-meccseket nem számítva a legutóbbi bajnoki körben szerepelt 600. alkalommal a Serie A-ban.

A válogatottban 126 találkozón 7 gólt szerzett, 1994-ben világbajnoki, 2000-ben Európa-bajnoki döntőt játszott. Tizenhárom évvel ezelőtt a World Soccer a földkerekség legjobb labdarúgójának választotta, a díj 1982 óta történetének első védőjeként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik