Clarence Seedorf bomgabólja három pontot ért az Ancelotti-csapatnak

Vágólapra másolva!
2007.04.28. 20:04
Claerence Seedorf 24 méteres bombagóljával a bronzéremért küzdő AC Milan 1-0-ra nyert a bennmaradásért csatázó Torino vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában. Így a milánói együttes vasárnapig biztosan a harmadik helyen áll, akkor kerül hátrább, ha a Lazio legyőzi az AS Romát.
Seedorf gólja döntött Torinóban
Reuters
Seedorf gólja döntött Torinóban
Seedorf gólja döntött Torinóban
Reuters
Seedorf gólja döntött Torinóban

Carlo Ancelotti a szerdai sorsdöntő Bajnokok Ligája-elődöntőt szem előtt tartva pihentette Oddót és Kakát, s sérülés miatt Gattuso és Maldini sem került a kezdőcsapatba. A Manchester United ellen viszont nem számíthat korábbi madridi szereplése miatt Ronaldóra, így a brazil csatár természetesen bekerült a gárdába.

A harmadik helyért küzdő milánóiak léptek fel támadólag a találkozó elején, de Brocchi, Cafú, majd Ronaldo sem élt az adódó lehetőséggel. A torinóiak ekkor a védekezésre ügyeltek.

A 26. percben megszületett a találkozó egyetlen gólja: a hazai játékosok túl sok területet hagytak Seedorfnak, aki 23 méterről elemi erővel lőtt a kapuba.

A bennmaradásért csatázó Torino ezután sem tudott felpörögni, s csakhamar ismét a kpujába került a labda. Ronaldo azonban lesről volt eredményes, így a játékvezető természetesen szabadrúgást ítélt a vendéglátóknak.

Az első félidő hajrájában ismét Cafú, majd Pirlo próbálkozott, de eredménytelenül. Az AC Milan így is nyugodtan mehetett pihenőre, fölénye gólban is megmutatkozott.

Az 51. percben majdnem egyenlített a hazai együttes. Egy szabadrúgás után Gilardino felszabadítása Favallira vágódott, s a labda alig kerülte el a kaput. Ez felébresztette a Torinót, egyre többet kísérletezett, de Dida kapuja ritkán került veszélybe.

A hajrában már nem változott az eredmény, megérdemelten nyertek a vendégek.

SERIE A, 34. FORDULÓ

  • Torino-AC Milan 0-1 (Seedorf 26.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik