Koman Vladimir gólpasszal járult hozzá a Sampdoria sikeréhez

Vágólapra másolva!
2007.04.07. 17:00
Meglepetésre nem sikerült nyernie a listavezető Internek a Reggina otthonában, Figóék gólnélküli döntetlent játszottak. Az AS Roma a Catania ellen begyűjtötte a három pontot, míg Koman Vladimir gólpasszt adott a Sampdoria együttesében.
Fabio Grosso (balra) harcol Vigianival, a Reggina pontot szerzett az Inter ellen
Reuters
Fabio Grosso (balra) harcol Vigianival, a Reggina pontot szerzett az Inter ellen
Fabio Grosso (balra) harcol Vigianival, a Reggina pontot szerzett az Inter ellen
Reuters
Fabio Grosso (balra) harcol Vigianival, a Reggina pontot szerzett az Inter ellen

A listavezető Inter a Reggina vendége volt, és a milánóiak a kilencedik percben veszélyeztettek először, Cruz lövését azonban a kapu fölé tolta a hazaiak kapusa.

Két perccel később viszont a Reggina hibázott el hatalmas helyzetet, ugyanis egy labda szabadon találta Lanzarót, ám ő elügyetlenkedte a lehetőséget. A félidő végén még Vigiani fejesénél Julio Cesarnak kellett mentenie. A brazil kapus a szünet után is bemutathatta tudását, hatalmas bravúrral védte Aronica lövését. A másik oldalon Cambiasso dolgoztatta meg Campagnolo kapust. A folytatásban sem esett gól, az Inter nem tudott nyerni.

A Sampdoria együttesében meglepetésre bekerült a kezdőbe a magyar utánpótlás-válogatott Koman Vladimir, és az egykori szombathelyi játékosnak jól sikerült a debütálása: a 17. percben Bonazzolinak adott gólpasszt, és a genovai együttes ezzel szerezte meg a vezetést.

A 34. percben Quagliarella előtt adódott lehetőség a vezetés megduplázására, de labdája a háló tetején landolt. A Sampdoria megtartotta előnyét, Komant a 76. percben váltotta fel Franceschini.

A Fiorentina a sereghajtó Ascolit fogadta, és hamar megszerezte a vezetést, Reginaldo lőtt a léc alá. Negyedórával később Mutu megduplázhatta volna a hazai előnyt, de a kapu mellé lőtte a megítélt büntetőt. A félidő vége előtt Montolivo azonban 24 méterről lövésre szánta el magát, és labdája a jobb felső sarokban kötött ki.

A második játékrészben is fölényben maradt a Fiorentina, Luca Toni megszerezte a harmadik gólt, majd Mutu szabadrúgása a felső lécen csattant. A 71. percben Kroldrup fejesével már 4-0 lett a hazai előny, és ez lett a végeredmény is.

A Lazio a kiesés ellen küzdő Messinát fogadta, de hiába dolgozta ki a helyzeteket az első félidőben, a 45. percig képtelen volt megszerezni a vezető gólt: ekkor azonban az előző héten is eredményes Stendardo a hálóba fejelt, és ezzel meg is szerezte a győzelmet a fővárosi csapat.

A Roma a Catania vendégeként lépett pályára – Leccében. Az első félidő nagyobbik része gól nélkül telt el, de a 37. percben Tavano a léc alá vágta Mirko Vucsinics hosszú labdáját.

A szünet után Mancini állt a legközelebb a gólszerzéshez, de szabadrúgását szépen védte a kapus. A hétközi BL-meccsen is gólt szerző Vucsinics azonban a hajrában berúgta a római csapat második gólját, és eldöntötte a találkozót.

OLASZ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, SERIE A

31. FORDULÓ
Atalanta-Chievo 1-0 (Doni 54.-11-es)
Catania-Roma 0-2 (Tavano 37., Vucsinics 84.)
Fiorentina-Ascoli 4-0 (Reginaldo 5., Montolivo 45., Toni 58., Kroldrup 71.)
Lazio-Messina 1-0 (Stendardo 45.)
Palermo-Cagliari 1-3 (Bresciano 3. ill. Suazo 37.-11-es, 86., Pepe 81.)
Parma-Livorno 1-0 (G. Rossi 89.)
Reggina-Internazionale 0-0
Sampdoria-Torino 1-0 (Bonazzoli 17.)
Siena-Udinese 2-2 (Maccarone 75., Negro 80. ill. Di Natale 42., Iaquinta 59.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik