Aranylabda: Cannavaro a befutó?

Vágólapra másolva!
2006.11.16. 21:52
Spanyol lapértesülések szerint 2006-ban az olasz Fabio Cannavaro (képünkön) lesz a befutó a France Football által életre hívott aranylabda szavazáson.
A nyáron az olasz bundabotrányba keveredett Juventustól a Real Madridhoz már világbajnokként igazolt klasszist a németországi torna legjobb védőjének választottak.

Általános vélemény volt, nemcsak szakmai körökben, hogy Cannavarónak döntő érdemei voltak Olaszország világbajnoki győzelmében. Nem mellékesen a Juventusszal is bajnokságot nyert, ám éppen a bundaügy miatt ezt később a zöldasztal mellett elvették a torinói alakulattól.

Bár az aranylabda hivatalos végeredményt csak november 27-én hozzák nyilvánosságra, az elmúlt években biztos befutónak és győztesnek tűnt az a játékos, akinél a France Football bejelentkezett egy fotózásra. Márpedig Cannavaróval egyeztettek a francia újságtól.

Az NSO ajánlja:

Roberto Baggio 1993-s győzelme óta nem volt olasz győztes az aranylabda-szavazáson.

Cannavaro a Real Madrid ötödik aranylabdása lehet Di Stefano, Kopa, Figo és Ronaldo után. Owen és Zidane még a Liverpool, illetve a Juventus játékosaként érdemelte ki az elismerést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik