Mourinho vinné Buffont, de a kapus nyárig nem megy

Vágólapra másolva!
2006.10.20. 16:17
Jose Mourinho nagyon szeretné, ha Gianluigi Buffon a Chelsea kapusa lenne, de szinte biztos, hogy nem tudja „megszerezni” a januári átigazolási időszakban. Silvano Martina, a Serie B-be sorolt Juventus világbajnok kapusának ügynöke kijelentette: a klasszis legalább jövő nyárig nem cserél klubot.
Gianluigi Buffont a világ legjobb kapusai közé tartozik
Gianluigi Buffont a világ legjobb kapusai közé tartozik
Gianluigi Buffont a világ legjobb kapusai közé tartozik
Gianluigi Buffont a világ legjobb kapusai közé tartozik

A Chelsea szombaton hosszabb-rövidebb időre elveszítette két kapusát: a koponyatörést szenvedett Petr Cech több hónapig, míg a szintén „letaglózott” Carlo Cudicini hetekre dőlt ki a Reading elleni bajnokin. Az elmúlt napokban több hálóőrt is hírbe hoztak a Kékekkel, de Fabien Barthez nem kell Mourinhónak, míg Buffont egyelőre „érinthetetlennek” tűnik.

„Gianluigi nagyon jól érzi magát, boldog a Juventusnál. Rengeteg olaszországi ajánlata volt ezen a nyáron, s valamennyit elutasította. Úgy döntött, Torinóban marad, mert szeretné „visszafizetni” a klub segítségét, mivel ott vált híressé, a világ egyik legjobb kapusává” – jelentette ki Martina.

„Csábító lenne a Chelsea hivatalos ajánlata, de jobban örülnénk annak, ha semmilyen megkeresés sem lenne. Ez ugyanis azt jelentené, hogy Cech tökéletesen felépül” – tette hozzá a 28 éves olasz sztár menedzsere.

Silvano Martina azt is elmondta: sajnálják a cseh hálóőrt, s nem tartja meglepőnek, hogy Buffont hírbe hozták a londoniakkal.

„Teljesen normális, hogy egy ilyen nagy klub, mint a Chelsea, érdeklődik a világ egyik legjobb kapusa iránt. Nehéz dolgot jelentene bármelyik klubnak, hogy elutasítsa a Chelsea ajánlatát. Meg kell vizsgálnunk a helyzetet a szezon végén, de reméljük, hogy akkor már nem lesz szükségük Buffonra” – szögezte le a kiváló futballista menedzsere.

Angol lapértesülések szerint a Chelsea 25 millió fontot ajánlana Buffonért, aki 2001-ben a Parmától került a Juventushoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik