Mancini tudja, ha nem nyernek, menni kell

Vágólapra másolva!
2006.10.13. 13:54
Papíron ugyan az Internazionale számít az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság címvédőjének, a bajnokságban bronzérmes milánói együttes annak a bundabotránynak köszönheti sikerét, amelyben elmarasztalták két legnagyobb riválisát, a pályán aranyérmet szerző Juventust, illetve a városi rivális, második helyen végző Milant.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Tisztában vagyok azzal, hogyha idén sem nyerünk bajnokságot vagy BL-t, nem folytathatom tovább az Inter kispadján a munkát – nyilatkozta önkritikusan Mancini, aki ezzel persze nem tett túl merész kijelentést.

„El kell ismernem: a csapatot érő kritikák jogosak, de remélem, még az én irányításommal tudunk végigmenni a júniusig tartó hosszú úton.”

A 42 éves Roberto Mancini az Inter történetében az utóbbi tíz év legeredményesebb edzőjének számít ugyan – két-két Olasz Kupa és olasz Szuperkupa-győzelem fűződik a nevéhez a két bajnoki bronzérem mellett -, ám sem bajnokságot, sem Bajnokok Ligáját nem nyert együttesével két év alatt.

A szurkolók már többször elköszöntek volna a játékosként a Sampdoriával, majd a Lazióval oly’ sok sikert – összesen két bajnoki aranyérem, négy Olasz Kupa-elsőség, két UEFA-kupa győzelem - arató Mancinitől, ám a mindig szuperelegáns tréner mellett teljes mellszélességgel kiállt Massimo Moratti klubelnök és tulajdonos, márpedig ez döntő érv.

Pénzben és így klasszisokban soha nem volt hiány a milánói kék-feketéknél - idén olyan játékosok állnak bevetésre készen, mint Figo, Ibrahimovics, Adriano, Vieira, Crespo, Cambiasso, Recoba, Solari vagy éppen világbajnok olasz csapatból Materazzi, illetve Grosso -, ám saját árnyékukat jelen állás szerint most sem tudják átlépni. A tréner lassan elkezdhet új munkahely után nézni.
A bajnoki nyeretlenség immár 1989 óta tart. Leszámítva természetesen a 2005-2006-s bajnoki „sikert”.

A BL-ben két vereséggel és lőtt gól nélkül kezdtek: Lisszabonban 0-1 a Sporting ellen, Milánóban 0-2 a Bayern München ellen.
A bajnokságban – a Milannal egyetemben – még veretlenek ugyan, de három győzelmük mellett már kétszer ikszeltek, gólarányuk (10-7) sem egetrengető, jelenleg a 3. helyen állnak.

A nemzetközi sajtó már tudni véli, amennyiben nem kezd el hirtelen győzni az Inter, Mancini menesztésével nem várja meg a szezon végét az amúgy hozzá ragaszkodó klubelnök. Sőt, már konkrét utódjelöltek is elhangzottak, arra az esetre, amennyiben üresedés lenne az Internél. A vezetőedzők személyében is klasszisokban gondolkodó milánói gárdánál egyelőre Benítez, Eriksson és Ranieri nevét dobták be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik