Paolo Maldini már csak egy szezont vállal

Vágólapra másolva!
2005.11.14. 12:37
Címkék
Paolo Maldini az olasz La Gazzetta dello Sport című újságnak kijelentette, hogy 2007 nyarán - amikor a most futó szerződése lejár - abbahagyja a labdarúgást. A 37 éves védő egész pályafutását a Milan színeiben töltötte, máshol soha nem akart játszani.
Paolo Maldini 2007-ben utoljára lép pályára
Paolo Maldini 2007-ben utoljára lép pályára
Paolo Maldini 2007-ben utoljára lép pályára
Paolo Maldini 2007-ben utoljára lép pályára


Paolo Maldini hosszú évek óta emblematikus figurája nemcsak az AC Milan futballcsapatának, hanem egyben az olasz és a világ labdarúgásának is.

A 37 éves védő hosszú ideje kiszoríthatatlan klubcsapatából, és bár az évek felette sem múltak el nyomtalanul, továbbra is tudása, s nem csak korábbi érdemei tartják a kezdőben.

Amikor 2002 nyarán a balul sikerült japán-koreai vb után lemondta a válogatottságot, sokan úgy vélték, egy-két éven belül a klubfutballal is szakít majd.

Nem így történt, de Maldini már látja pályafutása várható befejezésének időpontját: "2007 nyarán, amikor lejár a most futó szerződésem a Milannal, abbahagyom a futballt" - mondta a rutinos védő a La Gazzetta dello Sport című olasz napilapnak.

Paolo Maldini soha életében nem játszott más klubban, mint a Milanban, több mint 20 évvel ezelőtt 1985 májusában egy Udinese elleni bajnoki találkozón mutatkozott be az első osztályban, s az évek során még Dino Zoff majdhogynem kőbe vésett, 570 mérkőzéses bajnoki rekordját is megdöntötte.

A bal oldali védőként és középhátvédként is bevethető Maldini három évvel ezelőtt a szintén világhírű csapatnak számító Real Madrid ajánlatát is visszautasította, mert nem akarta elhagyni szeretett csapatát.

Pályafutása 20 éve alatt Maldini hét alkalommal örülhetett bajnoki címnek, emellett négy BEK-, valamint BL-győzelem is áll a neve mellett.

Bár világbajnok soha nem volt, a válogatottban is sikerek övezték szereplését: 1994-ben világbajnoki ezüstérmes volt, 1990-ben hazai pályán bronzérmet szerzett, míg 2000-ben az Európa-bajnokságon ért el második helyezést. 126 válogatott mérkőzéssel a háta mögött a 2002-es világbajnokságot követően intett búcsút a nemzeti tizenegynek, ahol első válogatott mérkőzését 1988-ban vívta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik