Profi boksz: Joshua Povetkinnel csap össze szeptemberben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.16. 14:22
null
Joshua 21 profi mérkőzés után is veretlen (Fotó: AFP)
A várakozásoknak megfelelően az orosz Alekszandr Povetkinnel találkozik szeptember 22-én, a Wembley Stadionban a nehézsúlyú világbajnok ökölvívó, Anthony Joshua. A meccset a promótere, Eddie Hearn jelentette be hétfőn.

 

 

A 28 éves brit bokszoló menedzsmentje már július elején közölte, hogy a három nagy szervezet (WBA, IBF, WBO) világbajnoki övét birtokló öklöző előbb szeptember 22-én, majd április 13-án lép szorítóba a legnagyobb angol stadionban, az ellenfelek kiléte azonban bizonytalan volt.

Mivel Povetkin a WBA hivatalos nehézsúlyú kihívója, várható volt, hogy ő lesz az őszi rivális, míg áprilisban a Bokszvilágtanács (WBC) címvédőjével, az amerikai Deontay Wilderrel vívhat Joshua címegyesítő mérkőzést, ha legyőzi Povetkint.

Az utóbbi elleni összecsapáson a Bokszvilágszövetség (WBA), a Bokszvilágtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) öve mellett a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címe is tét lesz.

A 21 profi mérkőzés után is veretlen Joshua 2017 áprilisában már bokszolt a Wembleyben: az ukrán Volodimir Klicsko elleni találkozót 90 ezer ember látta a helyszínen. Azóta kétszer is a cardiffi Millennium Stadionban mérkőzött, összesen 150 ezer néző előtt.

A 38 éves Povetkin 2005 óta profi, 35 meccsén csupán egyszer szenvedett vereséget, 2013-ban Klicskótól kapott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik