Profi boksz: Uszik padlóra került, de megvédte a címeit

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 09:41
null
Uszik (jobbra) padlóra került, de győzött (Fotó: AFP)
Szombaton este a lengyelországi Wroclawban, a helyi labdarúgó stadionban lépett kötelek közé a WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoka, az ukrán Olekszandr Uszik (21–0–0, 14). A veretlen, korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világelső ukrán bunyósra ezúttal a brit Daniel Dubois (19–2, 18) várt.



A szombati, wroclawi nehézsúlyú vb-címmecset a 36 éves, fordított alapállású ukrán címvédő, Olekszandr Uszik kezdte aktívabban, és gyors egyenesekkel tartotta kordában a lassabb a brit Daniel Dubois-t. A nyitó percek megilletődöttség később némileg levetkőzte a 25 éves Dubois, de az 5. felvonásig nem tudta érdemben megzavarni vetélytársát.

Akkor azonban drámai pillanatok következtek, ugyanis Uszik padlóra került. A vezetőbíró azonnal jelezte, szerinte (és persze Uszik szerint is) mélyütés történt, így nem számolt a földön ülő ukránra, aki szemmel láthatóan nem volt jó bőrben, olyannyira, hogy rövid ideig úgy tűnt, nem is tudja folytatni a küzdelmet. A visszajátszásokból kiderült, hogy Dubois az övvonalra talált, közben viszont Uszik megkapta az ötperces pihenőt, amit a szabálytalan mélyütések esetén adnak az azt elszenvedő félnek. Uszik nehezen állt fel, és ugyan még volt nagyjából 2 perce, hogy összeszedje magát, de ő már folytatta volna a küzdelmet, a sarkából viszont még rászóltak, hogy használja ki az időt, így jókora üresjárat után folytatódott a váratlanul izgalmassá váló meccs.

Dubois nyilvánvalóan érzékelte, hogy mélyen megsebezte ellenfelét, így támadni is kezdett, és erőltetni kezdte a testütéseket. Uszik egy ideig még érezhetően bajban volt, de az ominózus 5. etap végére már ismét ő lendült akcióba.

Ezt követően nyíltabbá vált az összecsapás, ez pedig Usziknak kedvezett, Dubois „fogyni” kezdett, és a 8. menetben padlót is fogott egy ukrán kombinációt követően. A brit bunyós ebből még felállt, és folytatta a harcot, a 9. felvonásban azonban egy szűk, fejre mért jobbostól ismét térdre került, és ugyan a számolás legvégére felállt, Luis Pabon mérkőzésvezető leléptette őt, és kihirdette Uszik TKO-győzelmét.


ÖSSZEFOGLALÓ

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik