EJ, ökölvívás: Bernáth Attila egy meccsre az éremtől és kettőre Párizstól

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 21:05
null
Bernáth Attila egy lépéssel közelebb Párizshoz (Fotó: Kovács Péter)
Sűrű nap volt a hétfői, a mieink közül négyen is bokszoltak a negyeddöntőért. Elsőként a kőszegi Hámori Luca (66 kg) nyert, és szerdán már az Európai Játékok-dobogóért – és az olimpiáért lép ringbe a holland Luna Beeloo ellen!

 

A 18 órakor kezdődő esti programot Lakotár Hanna (54 kg) nyitotta a törökök világbajnoka, Hatice Akbas ellen – finoman szólva sem a kőszegiek harmatsúlyú öklözője volt az esélyes, csak megnehezíteni tudta Akbas dolgát, de győznie nem sikerült.

Bernáth Attila súlycsoportjában (51 kg) csak az első két hely ér kvótát, ettől még három győzelemre volt a DVSC menője, ám az azeri Masud Yusifzada nem tűnt megoldhatatlan feladatnak. És tényleg, így lett a három hiányzó sikerből kettő, hiszen Bernáth kezdettől aktívan és jó szellemben bunyózott, aminek betonbiztos, egyhangú győzelem lett a jutalma. Folytatás az éremért szerdán a nem verhetetlen olasz Federico Serra ellen.

Kiss Levente (92 kg) sokat hagyott ki különböző sérülések miatt, pedig néhány éve a korosztályos világversenyekről szállított érmek miatt őt tekintik a magyar ökölvívás egyik aranytartalékának. Nos, hazai ökölvívó, Mateusz Bereznicki ellen mutathatta meg, hogy mennyi van benne, más kérdés, hogy ezt csak jó másfél meneten át tette meg, és a végén a lengyel a pontozóknál szűken megfordította a meccset. Kár érte, több volt benne.

Kedden délután az 57 kilós Veres Roland a német-török Murat Yildirim, az 50 kilós Mezei Petra a szerb Nina Radovanovics, a 75 kilós Nagy Tímea pedig a francia Davina-Myrha Michel ellen lép szorítóba – egyaránt a nyolc közé jutásért.

EURÓPAI JÁTÉKOK
ÖKÖLVÍVÁS

Férfiak. Nyolcaddöntő. 51 kg: Bernáth Attila–Yusifzada (azeri) p. gy. (5:0). 92 kg: Bereznicki (lengyel)–Kiss Levente p. gy. (3:2)
Nők. Nyolcaddöntő. 54 kg: Akbas (török)–Lakotár Hanna p. gy. (5:0). 66 kg: Hámori Luca–Angelsen (norvég) p. gy. (5:0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik