Férfi ökölvívó-vb: Pilipec és Szaka is nyert Taskentban

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.05.03. 14:32
null
Pilipec Makszim
Eddig nem tudunk hibázni – Veres Roland és Kovács Richárd után újabb két győzelem a vb-n.

Két meccsből két győzelemmel kezdett a magyar válogatott a taskenti vb-n, igaz, jobbára ez volt a papírforma, de sem Veres Rolandnak, sem Kovács Richárdnak nem volt elég a kesztyűjét a ringbe küldenie, megdolgoztak a továbbjutásért mindketten.

Szerdára az ukránból tavaly honosított 71 kilós Pilipec Makszimnak (Pilipec amúgy egy kis kárpátaljai falu, Fülöpfalva ukrán neve) a tádzsik Dolut Mahkamov jutott, és a Bp. Honvéd nagyváltósúlyú bajnoka élt az eséllyel, első világversenyes mérkőzésén győzelemre vitte a magyar színeket. A 16 közé jutásért szombaton délután az ötödik kiemelt, két évvel ezelőtt egy súlycsoporttal lejjebb világbajnok japán Okazava Szevon következik – rágós falat lesz.

Az UTE-Madárfészek Akadémia kis 54 kilósa, Szaka István nyitotta az esti programot Taskentban a türkmén Dovlet Muhanov ellen, Fortuna „jóvoltából” a 33 indulós harmatsúly egyetlen olyan mérkőzésén, amit a 32 közé jutásért vívtak. Az ellenfelénél egy fejjel kisebb Szaka nagy iramot diktált, szinte összetörte a türkmént, meggyőző bunyóval nyert, és egészen hétfőig várhat a folytatásra, amikor is az első kiemelt, vb-ezüstérmes kazah Mahmud Szabirhan lesz az ellenfele.

Csütörtökön az 51 kilós Bernáth Attila a kétszeres Európa-bajnok bolgár Daniel Aszenov, az immár másodszor ringbe lépő Kovács Richárd (63.5 kg) pedig a francia Lounes Hamraoui ellen húz kesztyűt – de az utóbbi már a 16 közé jutásért.

22. FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT
A 32 közé jutásért. 54 kg: Szaka István–Muhanov (türkmén) – p. gy. 71 kg: Pilipec Makszim–Mahkamov (tádzsik) p. gy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik