Profi boksz: Bedák ringbe léphet a Mayweather-Pacman gálán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 07:40
Kedden válhat hivatalossá, de nagyon jók az esélyei annak, hogy Bedák Zsolt nem lép ringbe április 17-én a Kalászi Sportcsarnokban. Mert ha az HBO televíziós társaság is rábólint, akkor két héttel később Las Vegasban, a legendás MGM Grandben lehet jelenése a Floyd Mayweather Jr.–Manny Pacquiao csúcsmérkőzés úgynevezett undercardjában!

Az elmúlt évtizedek legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése előtt öt vagy hat meccs szerepel az előzetes programban, köztük a Bokszvilágtanács (WBC) kispehelysúlyú világbajnokának, Léo Santa Cruznak az összecsapása. Vele csaphat össze Bedák, aki a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoka, a WBO-nál a 4. a világranglistán – de mert a mérkőzést jegyző WBC-nél nincs rangsorolva, Santa Cruz ellen 10 menetes mérkőzést vívhat, nem pedig címmeccset.

A gálán amúgy Mayweatheréken és Santa Cruzon kívül a WBO pehelysúlyú világbajnoki címéért a címvédő ukrán Vaszil Lomacsenko és a Puerto Ricó-i kihívó, Gamalier Rodríguez is összecsap.

Kedden minden kiderülhet, az is, hogy Rácz Félix promóter az április 17-i, budakalászi gálán számolhat-e Bedák Zsolttal. Ha nem (azaz létrejön a Santa Cruz elleni csatája), a 23 éves Laki (Lakatos) Róbert ugrik be Bedák eredeti ellenfele, Segrio Romero ellen a péntek esti programba, amelyben a cirkálósúlyú Szellő Imre vívja a főmérkőzést.

PACQUIAO ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT

Freddie Roach edző utasítására a hétvégétől bizonytalan ideig zárt ajtók mögött folytatódik Manny Pacquiao felkészülése a Wild Card Gymben, és az elmúlt napokban állítólag sem a tréner, sem a bunyós, sem Bob Arum promóter nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak. Egy bennfentes szerint a filippínó bunyóst mostanság komolyan visszafogták az edzéseken, a szombati napon például nem is végzett sparring-edzést, csak futott, iskolázott, illetve rutin gyakorlatokat végzett. Freddie Roach nem akarja túledzettnek látni tanítványát. Floyd Mayweather Jr. szintén kőkeményen odateszi magát a tréningeken, éppen ezért állítólag az ő kesztyűs edzéseiből is visszavettek, hogy elkerüljék a túledzést. David Mayo szakíró, aki egyébiránt Mayweather barátjának is mondhatja magát, úgy tartja, hogy noha a veretlen amerikai számos balkezes kesztyűpartnert talált magának, ezek a bokszolók mégsem alkalmasak arra, hogy megfelelően hozni tudják Pacquiao stílusát. A világhálón Mayweather edzéseivel kapcsolatban egyébként egy olyan híresztelés is szárnyra kapott, amely szerint nemcsak Alex Ariza, hanem a Juan Manuel Márquezzel végzett munkája kapcsán is ismert Memo Heredia is beszállt az amerikai felkészítésébe, ám az erőnléti edző cáfolja ezeket a pletykákat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik