Boksz: kesztyűragasztásért leléptették Stieglitz ellenfelét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 07:59
Csaknem öt hónappal azután, hogy Arthur Abrahammal szemben elveszítette WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét, szombaton este a szervezet interkontinentális övét vette célba, és szerezte meg Robert Stieglitz.

A német bunyósra a fehérorosz Szergej Homickij várt a dessaui gálán, aki legutóbb a WBO kontinensbajnok Frank Buglionit törte össze hat menet leforgása alatt.

A találkozón két harcos, támadó stílusú öklöző feszült egymásnak, és a küzdelem hevében mindketten felrepedtek. A mérkőzés végül a 10. menetben ért véget, miután Homickij kesztyűjét – akkor már sokadszorra – ragasztani kellett, és a művelet közben a vezetőbíró (némileg váratlanul) véget vetett az összecsapásnak.

Elsőre nem volt egyértelmű, hogy a mérkőzésvezető Homickij sérülése miatt döntött a leállítás mellett (a bunyós a feje tetején szakadt fel, és a szemébe csordogált a vér), vagy úgy ítélte meg, hogy a kesztyű javítást szándékosan lassan, ráadásul nem szakszerűen végezték a segédei, de ahogy utólag kiderült (a nemzetközi bokszsajtóban legalábbis jelenleg ez olvasható), utóbbi eset miatt léptette le a fehérorosz bunyóst, és hirdette ki Stieglitz technikai K. O. győzelmét.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik