Ökölvívás: a vesztes Maidana szerint legyőzte Mayweathert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.05. 08:36
A világ legjobb ökölvívójának tartott Floyd Mayweather hétvégén a vártnál nehezebben és kisebb különbséggel győzte le a WBC/WBA váltósúlyú címegyesítő meccsen az argentin Marcos Maidanát. A WBA korábbi váltósúlyú világbajnoka és csapata természetesen csalásért kiált, a veretlen amerikai pedig úgy gondolja, szeptemberben összehozhatják a visszavágót, amivel ő is bebizonyíthatja, ha kell, simábban el tudja intézni az argentin ütőgépet.

„Igen durva ez a csóka. Hogy ugyanezt fogják-e látni, ha szeptemberben újra bunyózunk? Egyáltalán nem. Ha akartam volna, jóval simábban megverem őt. Megmondtam már a meccs előtt is, hogy ezúttal megállok az ellenfelem előtt. Megkapták a rajongók, amit vártak. Ezúttal persze több a sérülés és a duzzanat, de ez is a játék része. Az édesapám nagyszerű tanácsokat adott, de néha az ember fafejű, és azt csinálja, amit ő akar. Apám egy kiemelkedően jó edző, nem akarom tehát leszólni, de néha kívülről máshogy látja az ember a dolgokat, mint az, aki valójában bunyózik. Az apámnak igaza volt mindenben, amit mondott nekem a meccs alatt, jól látta a dolgokat. Néha viszont meg kell tenni bizonyos dolgokat a rajongóinkért. Sokan körülbelül húsz éve szorítanak értem. Szeretem a rajongóimat, ők a legfontosabbak és én most megadtam nekik, amit szerettek volna – mondta Floyd Mayweather, aki a meccs utáni ütésstatisztikákról is elmondta álláspontját. – Most azokról az ütésekről van szó, amik tisztán találtak fejre, vagy a mélyeket is beleszámolták? Az egyik kezével lefogott, a másikkal pedig csépelt. Azt hittem, egy ökölvívóval találkozom, nem egy pankrátorral, de kábé ilyen érzésem volt. A fejelés? Nem tudom, nem láttam. Meg kell nézni a felvételeket. De a végeredmény szempontjából mindegy, hogy ütéstől szakadtam-e fel, vagy a fejétől.”Floyd Mayweather, aki a meccs utáni ütésstatisztikákról is elmondta álláspontját. – Most azokról az ütésekről van szó, amik tisztán találtak fejre, vagy a mélyeket is beleszámolták? Az egyik kezével lefogott, a másikkal pedig csépelt. Azt hittem, egy ökölvívóval találkozom, nem egy pankrátorral, de kábé ilyen érzésem volt. A fejelés? Nem tudom, nem láttam. Meg kell nézni a felvételeket. De a végeredmény szempontjából mindegy, hogy ütéstől szakadtam-e fel, vagy a fejétől.”

„Óriási meccs volt. Amit lehetett, megtettem a győzelemért, de ez nem volt elég a pontozóknak. Amit lehetséges volt, megcsináltam, és szerintem nyertem is. Néhány menetet elvihetett az ellenfelem, de én nyertem többet. Én leszek az, aki visszavágót ad tehát Floydnak, mert legyőztem őt. Nem ijedek meg tőle, miért ne bunyózhatnánk újra tehát? Nem viselkedett férfiként, a kesztyűimet is lecseréltette, mégis kemény feladat elé állítottam” – nyilatkozta Maidana.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik