Ökölvívás: Provodnyikov megverte Alvaradót, Stieglitz címvédése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 08:43
Profi ökölvívásban szombaton az Egyesült Államokban, Denverben rendezték a hétvége legérdekesebbnek ígérkező csatáját, az orosz Ruszlan Provodnyikov és az amerikai Mike Alvarado kisváltósúlyú összecsapását.

Második próbálkozásra már nem hibázott és felült a WBO trónjára a márciusban Timothy Bradleytől még vereséget szenvedő Ruszlan Provodnyikov. A vasárnap hajnalban kisváltósúlyban megrendezett találkozón 10 menetet adott a címvédő amerikai Mike Alvaradónak és győzelmével első ízben csatolhatott világbajnoki övet a derekára.

Mint arra számítani lehetett, Provodnyikov rögtön támadólag lépett fel és elkezdte üldözni a verekedéstől kissé tartózkodó, ígéretéhez híven vívásra berendezkedő Alvaradót .

Hiába mozgott sokat Alvarado, Provodnyikov képes volt elérni a bombáival és szépen lassan elkezdte lebontani a világbajnokot. Az első igazán komoly ütésváltásra a 3. menetig kellett várni, de úgy tűnt Provodnyikov megállíthatatlan, és gond nélkül gyalogolt át Alvarado ütésein.

Igaz, hogy a 7. menetben Provodnikov jobb szemöldöke felszakadt, de ez nem akadályozta meg a további előretörésben, és a 8. menetben két alkalommal is padlóra küldte az erősen elfogyó Alvaradót. Innentől kezdve csak idő kérdése volt a befejezés, mivel szinte minden tiszta találat nehéz helyzetbe hozta az amerikait. A 10. menet végen ismét betalált az orosz és csak a gong mentette meg Alvarado-t az újabb leütéstől. A 30 percnyi verés annyira megviselte a világbajnokot, hogy ülve maradt a szünetet követően és a 11. menet előtt a sarokban feladta a küzdelmet.

Németországban, Lipcsében Meglehetősen simán, egyhangú pontozással védte meg a WBO nagyközépsúlyú övét a német Robert Stieglitz. Ellenfele a WBO ranglistáján 7. helyen rangsorolt 2004-es olimpikon, a nigériai Isaac Ekpo volt. A mérkőzés kevés izgalmat hozott, Stieglitz irányította küzdelmet jobbára hátramenetbe kényszerítve kihívóját, aki leginkább a védekezéssel volt elfoglalva és a támadásai is rendre a levegőt találták. Az utolsó menetekre kissé aktivizálta magát Ekpo és többször is eltalálta Stieglitz-et, de ez nem volt elég ahhoz, hogy bárkiben is kétségessé tegye a mérkőzés kimenetelét. A 12"eseménytelen" menet után a pontozók 118:110, 118:110, 119:109 arányban a címvédőt látták jobbnak, aki ezzel másodízben védte meg a márciusban Arthur Abraham ellen visszaszerzett övét.

Az estén ugyancsak ringbe lépett a korábbi nehézsúlyú világbajnoki kihívó, a német Manuel Charr. Ellenfele aaz orosz Gyenisz Baktov, a mérkőzés tétje pedig a WBC 4 különböző öve volt. A mérkőzést Bakhtov kezdte jobban, folyamatos nyomás alatt tartotta Charr-t és remek kombinációkkal el is találgatta a fél fejjel magasabb libanoni-németet. A második menetben inkább Charr akarata érvényesült, majd megint Bakhtov mutatott jobb formát és szoros meneteket produkáltak az öklözők. A mérkőzés a 6. menetben véget ért, ekkor Baktov edzője (a korábbi nagylégsúlyú IBF világelső, Dmitrij Kirillov) Bakhtov kézsérülésére hivatkozva megállíttatta a küzdelmet. A közönség hangos füttyszóval kísérte Charr TKO-győzelmének kihirdetését, ezt követően pedig Charr ismét kihívta az őt korábban legyőző ukrán Vitalij Klicskót.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik