Ökölvívás: meghalt a Rocky V-ből is ismert Tommy Morrison

Vágólapra másolva!
2013.09.02. 21:41
Negyvennégy éves korában, vasárnap késő éjszaka a Nebraska államban található Omaha város kórházában elhunyt a Bokszvilágszervezet (WBO) korábbi nehézsúlyú világbajnoka, Tommy Morrison – adták hírül a nemzetközi szaklapok.

A Rocky V című filmben szereplőként is feltűnő Morrison halálhírét (az okokról egyelőre nincsen információ) Tony Holden promóter közölte, aki elmondta, a korábbi bajnok mellett ott volt a nehéz órákban felesége, Trisha is. Morrison lényegi profi karrierje az 1996-os, Marcus Rhode elleni mérkőzésig tartott, az összecsapást megelőző hónapokban ugyanis kiderült, hogy az amerikai bunyós HIV-fertőzött. 2007-ben Morrison – aki folyamatosan bizonyítani próbálta, hogy nem beteg – ismét visszatért a kötélnégyszögbe, miután egy phoenixi laboratórium vizsgálata kizárta a HIV-fertőzést.

Ezt követően még két mérkőzést bokszolt, majd a 2008. februári Matt Weishaar elleni győztes találkozót követőn végleg szögre akasztotta a kesztyűket. Felesége később egy interjúban arról beszélt, hogy férje Guillain–Barré-szindrómában (az igen ritka, autoimmun, a perifériás – elsősorban a motoros – idegeket érintő gyulladások egyik fajtája – a szerk.) szenvedett, és sosem volt HIV-pozitív.

A Herceg (The Duke) becenevű Morrison karrierje során olyan hírességekkel mérhette össze erejét, mint Ray Mercer, George Foreman vagy Lennox Lewis. Mérlege: 48 győzelem (42 K. O.-T. K. O.), 3 vereség, 1 döntetlen.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik