Ökölvívás: elrendelték, és tárgyalnak a Klicsko-Stiverne meccsről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 13:29
A WBC (Boksz Világtanács) elrendelte a nehézsúlyú világelső Vitalij Klicsko kötelező címvédését Bermane Stiverne ellen.

A kanadai színekben versenyző 34 éves haiti bokszoló (23 győzelem – 1 vereség – 1 döntetlen) kötelező kihívó lesz a WBC-szövetségnél, miután nehézsúlyú mérkőzésen legyőzte Charis Arreolát.

Ezt követően a 41 esztendős Vitalij Klicsko (45 győzelem – 2 vereség) állítólag úgy nyilatkozott, hogy kiáll Stiverne ellen. A tárgyalások elkezdődtek, noha az ukrán – a korábbi hírekkel ellentétben – még nem kötelezte egyértelműen el magát a folytatás mellett.

A Klicsko-tesvérek menedzsere, Bernd Bönte elárulta, hogy az ukrán világelső képviseletében Shelly Finkel tanácsadó tárgyal Stiverne promóterével, Don Kinggel.

„Meglátjuk, hogyan alakulnak a tárgyalások" – mondta Bönte, aki szerint Klicsko csak ennek függvényében dönt arról, hogy tényleg ringbe lép-e a kanadai ellen.

A WBC június 3-ig adott haladékot az önkéntes megegyezésre, de ha ez nem történik meg, akkor aznap versenytárgyalást, amolyan „csendes licitet" rendeznek a szövetség főhadiszállásán, Mexikóban.

Itt a rendezési jogra pályázó promóterek lezárt borítékban ajánlatot tesznek, és a legmagasabb összeget kínáló csapat szervezheti a Klicsko–Stiverne párharcot. Az ajánlatban szereplő összeg lesz a díjalap, melyből a címvédő 75 százalékban részesül, a kihívó 25 százalékot kap.

monokli.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik