Ökölvívás: Csak bábu voltam ezen a tornán - Erdei

Vágólapra másolva!
2013.04.04. 20:47
Bár az első néhány napban megingott a hite, Erdei Zsolt mostanra már tudja, merre tovább, mit akar a jövőben. Az egykori világbajnok ökölvívó többek között ezekről is beszélt a Sport Tv Mai helyzet című műsorában.

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok megosztott pontozással vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól. A mérkőzést követően elbizonytalanodott, de mostanra reálisan tudja értékelni a Monte-Carlóban történteket.

„Tíz menetet szerettem volna a szorítóban tölteni, hogy pontosan lássam, milyen az erőnlétem a hosszú kihagyás után. Gyors vagyok, fitt vagyok, jók a reflexeim, kiváló formában vagyok harminckilenc évesen is – mondta el a Sport Tv-nek Erdei Zsolt, aki most már belátja, rossz taktikát választott – Én ezt a mérkőzést csak kiütéssel nyerhettem volna meg. Ha ezt tudom, nem ilyen kifinomult ökölvívást mutattam volna be, hanem belementem volna a verekedésbe és a brusztba. Ennél a gyereknél én kétszer jobb vagyok, de most valakinek az volt az érdeke, hogy ő jusson a fináléba. Ezen a tornán én csak bábuként szerepeltem.”

Még amatőrként volt már része vitatható pontozásos vereségben, de az akkor nem viselte meg ennyire. Véleménye szerint magabiztos ökölvívást mutatott be, irányította a csatát, az orosz próbálkozásai elől pedig többségében elhajolt, ellépett. A szervezők gesztusából ítélve ők is úgy értékelik, hogy hibás bírói döntés született.

„A mérkőzés után az öltözőben a szervezők visszahívtak július 17-ére, amikor a négyes torna döntője lesz” – vázolta a jövőt Erdei, aki most pihenésképpen horgászni megy.

Reményei szerint még ebben a hónapban saját edzőtermet nyit, ahol ő is edzőnek áll, és az ökölvívás művészetére tanítja a fiatalokat. Ezzel meg kellett várni a Gracsov elleni mérkőzést. Következő felkészülését már ott, a saját termében szeretné elkezdeni, mert még nem vonul vissza.

„Érzem az emberek szeretetét. Az a feladatom, hogy belépjek a szorítóba, és Magyarországért, a Magyarországot szerető emberekért bokszoljak” – mondta a Mai helyzetben a 34 profi mérkőzéséből 33-at megnyerő Erdei Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik