Ökölvívás: Erdei közel 1 millió dollárért küzdhet Monacóban

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 21:18
Erdei Zsolt közel 1 millió dollárt is kereshet egy júniusra tervezett monacói ökölvívógálán.

Csütörtök reggel a profiboksz.hu az elsők között számolt be arról, hogy Erdei Zsolt, minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója márciusban az orosz Dmitrij Szuhockijjal
csaphatna össze egy négyes torna első fordulójában
. Habár hivatalos források továbbra sem erősítették meg a mérkőzés létrejöttét, egyre több információ (pletyka?) lát napvilágot az Erdei–Szuhockij és az Edwin Rodriguez–Jean Paul Mendy találkozóról.

A legutóbbi hírek szerint a két mérkőzés győztese júniusban Monacóban csaphatna össze egymással, és ahogy a helyszínből is következik, a torna egyik fő támogatója II. Albert herceg, a mini-állam uralkodója, a szervezők pedig a Golden Gloves Promotion és az Erdei, valamint Rodriguez érdekeit is képviselő Lou DiBella.Csütörtök reggel a profiboksz.hu az elsők között számolt be arról, hogy Erdei Zsolt, minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója márciusban az orosz Dmitrij Szuhockijjal
csaphatna össze egy négyes torna első fordulójában
. Habár hivatalos források továbbra sem erősítették meg a mérkőzés létrejöttét, egyre több információ (pletyka?) lát napvilágot az Erdei–Szuhockij és az Edwin Rodriguez–Jean Paul Mendy találkozóról.

A legutóbbi hírek szerint a két mérkőzés győztese júniusban Monacóban csaphatna össze egymással, és ahogy a helyszínből is következik, a torna egyik fő támogatója II. Albert herceg, a mini-állam uralkodója, a szervezők pedig a Golden Gloves Promotion és az Erdei, valamint Rodriguez érdekeit is képviselő Lou DiBella.

Ahogy azt az éles szemű és jól informált bokszrajongók azonnal kiszúrták, az imént felsorolt négyesből ketten félnehéz- (Erdei és Szuhockij), ketten pedig nagyközépsúlyban szerepelnek általában. Nos, a találgatásokra úgy tűnik, megvan a logikusnak tűnő válasz: az Erdei–Szuhockij félnehézsúlyú és a Rodriguez–Mendy nagyközépsúlyú „elődöntő" győztesei köztes súlyon, 172 fonton mérkőzhetnek meg egymással a fináléban (a nagyközépsúlynak 168, a félnehézsúlyú kategóriának pedig 175 font a felső határa).

Larry Army Jr., Rodriquez menedzsere csütörtöki nyilatkozatában azt is sejtetni engedi, hogy magas fellépti díjról vagy díjakról lehet szó (állítólag a torna győztese közel 1 millió dollárt kereshetne), és a riportból az is kiderül, hogy vélhetően még a héten aláírják a szerződéseket az érintettek.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik