Ökölvívás: alakul a Froch-Kessler visszavágó

Vágólapra másolva!
2012.12.27. 09:33
Az elmúlt hetekben több verzió is felvetődött azzal kapcsolatban, hogy kivel csaphat össze legközelebb az IBF nagyközépsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, Carl Froch. A lehetséges riválisokat tartalmazó listán feltűnt a WBC világ- és WBA-szuperbajnok amerikai Andre Ward, a román-kanadai Lucian Bute és az újdonsült WBA reguláris világelső Mikkel Kessler neve is. Most úgy tűnik, utóbbi bunyós lehet a véglege befutó.

Froch a Sky Sports Newsnak nyilatkozva elmondta, ugyan egy szerződésben foglalt opció szerint visszavágási lehetőséget kell adni az általa májusban kiütött Buténak, azonban jelen állás szerint erre még nem kerül sor a következő hónapokban, így létrejöhet a Kessler elleni reváns. Froch szerint promótere, Eddie Hearn előrehaladott tárgyalásokat folytat a dán öklöző érdekeit képviselő német Sauerland istállóval, így jó esély van arra, hogy tavasszal ismét összecsapjon egymással a két klasszis.

Mint ismert, Froch és Kessler 2010 áprilisában egyszer már megmérkőzött egymással a nagyközépsúlyú Szuper Hatos tornán, és akkor a hazai pályán szorítóba lépő Kessler diadalmaskodott egyhangú pontozással a szoros és látványos összecsapáson. A visszavágóra a hírek szerint Froch hazájában, Angliában kerülhet sor.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik