Profi ökölvívás: Froch legyőzte Johnsont, ő küzdhet meg Warddal

Vágólapra másolva!
2011.06.05. 07:53
Küzdelmes mérkőzésen, többségi döntéssel védte meg WBC nagyközépsúlyú világbajnoki címét, és jutott be a Szuper Hatos torna döntőjébe az angol Carl Froch, miután helyi idő szerint szombat este legyőzte az Utazó Harcost, azaz a jamaicai Glen Johnsont az Atlantic Cityben rendezett 12 menetes összecsapáson.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a mérkőzés elején a tipikus pressure fighterként, azaz folyamatosan támadó bunyósként ismert Johnson lépett fel agresszorként, míg a címvédő és esélyesebbnek tartott „Kobra" becenevű Froch főként másodszándékú (kontra) akciókkal és taktikával igyekezett pontokat gyűjteni, és veterán riválisa fölé kerekedni.

Az időnként kemény ütésváltásokkal tarkított találkozó első negyedében inkább az offenzívabb Johnson dominált, majd később feljött Froch, és fokozatosan átvette az irányítást. A finist a címvédő bírta jobban, igaz, a 42 éves Johnson egy pillanatra sem adta fel, és ezzel néha igen kellemetlen perceket okozott kilenc évvel fiatalabb riválisának.

A mérkőzést végül a pontozók döntötték el: a 116:112, 117:111, 114:114 arányú többségi döntés Frochnak kedvezett, aki ezzel első ízben védte meg tavaly novemberben visszaszerzett WBC-címét, és készülhet a WBA-világelső Andre Ward elleni „Super Six" döntőre, amelynek végleges időpontját és helyszínét még nem jelölték ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar idő szerint vasárnap hajnali gála keretében Erdei Zsolt legyőzte amerikai ellenfelét, Byron Mitchellt.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik