Boksz: horrorba illő sérülés után Brähmer-címvédés - fotó, videó

Vágólapra másolva!
2014.04.06. 11:51
null
Maccarinelli jobb szeme teljesen lezárult
A szombat esti rostocki Sauerland-gálán első ízben tette kockára tavaly december közepén begyűjtött Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú reguláris világbajnoki címét Jürgen Brähmer. A német bunyósra ezúttal a korábbi cirkálósúlyú világelső, a walesi Enzo Maccarinelli várt, akinek ugyan jól cseng a neve a szakmában, de már bőven túl van a fénykorán. A meccs végül Brähmer technikai K.O.-győzelmével ért véget.

A találkozót nem túl meglepően a címvédő kezdte agresszívabban, és a heves ütésváltások közepette nem csak az irányítást ragadta magához, de – kihívójával együtt – meg is sérült a jobb szemén. Az gyorsan kiderült, hogy Maccarinelli járt rosszabbul, ugyanis míg Brähmer szemöldökét el tudták látni, addig a walesi öklöző szeme gyakorlatilag teljesen lezárult a vérömlenytől.

A folytatásban Brähmer igyekezett folyamatos nyomás alatt tartani riválisát, akinek egyre rosszabbul nézett ki a sérülése, de sokak meglepetésére és megrökönyödésére a ringorvos többszöri vizsgálat után sem javasolta a vezetőbírónak a mérkőzés beszüntetését. Az összecsapást végül Maccarinelli sarka adta fel az 5. menetet követő szünetben, így Brähmer technikai K.O.-győzelemmel tarthatta meg koronáját.

www.profiboksz.hu

Maccarinelliék feladják (23.00-tól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik