Profi ökölvívás: Erdei és Balzsay január 10-én bokszolhat

Vágólapra másolva!
2008.10.18. 00:36
Bár arra is volt esély, hogy Magyarországon próbáljon történelmet írni a valaha volt legeredményesebb magyar profi bokszoló, Erdei Zsolt, illetve az utódjának szánt Balzsay Károly, lapunk információ szerint január 10-én Németországban lép világbajnoki övért ringbe a két bunyós.
Erdei Zsolt a jövő év elején bunyózik legközelebb
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Erdei Zsolt a jövő év elején bunyózik legközelebb
Erdei Zsolt a jövő év elején bunyózik legközelebb
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Erdei Zsolt a jövő év elején bunyózik legközelebb

A négy nagy szervezet (IBF, WBA, WBC, WBO) övéért egy gálán még sohasem bokszolt két magyar, ahogyan egy időben sem volt még két világbajnokunk ezen szövetségek égisze alatt – januártól viszont lehet.

A nagyközépsúlyban a WBO ranglistáját vezető Balzsay esete az egyszerűbb, rá az orosz Gyenyisz Inkin vár. Nekik már szeptemberben meg kellett volna küzdeniük, de meccsük a magyar öklöző sérülése miatt meghiúsult. Inkin a kolumbiai Fulgencio Zuniga legyőzésével lett világbajnok, és a szabályok értelmében (a walesi Joe Calzaghe által letett koronát kaparintotta meg) először a hivatalos kihívó ellen kell kockára tennie.

Az est fő attrakciójának szánt, az eddig tíz sikeres címvédésen túljutó Madár viszont még nem tudja, kivel találja magát szembe a WBO félnehézsúlyú vb-övéért kiírt találkozón. A közelmúltban több fórumon is felvetették a brit Dean Francis nevét, de a megegyezés még várat magára.

A gálával kapcsolatban szóba került egy magyarországi helyszín is (egyik ökölvívónknak sem lett volna ellenére, Erdei a mai napig a debreceni Főnix Csarnokban tartott estre emlékszik vissza a legszívesebben), de a ZDF által az Universumnak januárra adott két időpont (10., 17.) valószínűleg túl közeli a sikeres szervezéshez.

Így marad a németországi összejövetel, illetve a remény arra, hogy a német televízió, valamint az Universum a tavasz végén Magyarországra hozza Erdeit és Balzsayt. A csatornától és a klubtól kiszivárgott információk szerint erre a szándék minden oldalról megvan.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik