PaliMadárt akar csinálni az Universum Erdei Zsoltból?

Vágólapra másolva!
2008.09.19. 07:29
Április 26. óta nem lépett szorítóba Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, és nyoma sincs a klubja, az Universum Box-Promotion által évek óta ígérgetett nagy meccsének. Sőt hivatalosan még mérkőzést sem ígértek neki. De ez még kevés, hogy Madárt nyugdíjba küldjék.
Erdei Zsolt (jobbra) már bokszolna,de nem tudja, hogy az idén ringbe szállhat-e még...
Fotó: Imago (archív)
Erdei Zsolt (jobbra) már bokszolna,de nem tudja, hogy az idén ringbe szállhat-e még...
Erdei Zsolt (jobbra) már bokszolna,de nem tudja, hogy az idén ringbe szállhat-e még...
Fotó: Imago (archív)
Erdei Zsolt (jobbra) már bokszolna,de nem tudja, hogy az idén ringbe szállhat-e még...

Bokszol-e még valaha?
– Persze. Bár lehet, hogy az idén már nem. Attól függ, hogy klubtársamat, Jürgen Brähmert börtönbe csukják-e, vagy sem. Ha igen, november huszonkettedikén én ugorhatok be Hugo Hernán Garay ellen, és végre címegyesítő meccset vívhatok, ha nem, akkor csak jövőre kerül rám a sor. Állítólag decemberre nincs gálaidőpontja az Universumnak, legalábbis nekem ezt mondta az edzőm.

Nem méltánytalan, hogy a klub így bánik a leghosszabb ideje világbajnok bokszolójával?
– Mondhatnám, hogy az, meg azt is, hogy jaj, ne bántsuk szegény Universumot, mert nehéz helyzetben van. De az utóbbit nem akarom mondani. A boksz egyéni sport, nekem a saját érdekeimet kell néznem, ezért méltánytalan, amit művelnek. Bár már annyira sokat nem is várok tőlük. Nézze meg, hogyan bántak el Balzsay Karcsival. Lekötött vb-címmeccse volt, aztán megsérült, és nem elhalasztották a mérkőzését, hanem szereztek egy beugrót. Én sem számítok semmi jóra. De nem akarok ezzel foglalkozni. A bunyós magányos farkas, teszi a dolgát, és tegye azt a menedzsment is.

El van keseredve?
– Mások inkább. Mondogatják, hogy mennyire méltánytalan az egész, hogy mennyire szemtelen az Universum és így tovább. Én meg abban reménykedem, hogy még bokszolhatok, és kapok egy rendes ellenfelet. Annak örülök, amikor nem kell a körítésre gondolnom. A bunyót még mindig imádom, de a körítés nem méltó ehhez a gyönyörű sportághoz, sőt továbbmegyek, a sporthoz sem.

Személytelen?
– Most már teljesen. Amikor kikerültem Hamburgba, még sokkal közvetlenebb volt. Amióta az Universumnál átalakult a vezetőség, már mindenkinek az a fontos, hogy minél több pénzt húzzon ki a buliból. Nem az emberek, a bokszolók érdekei a lényegesek, hanem hogy ők mennyivel lehetnek gazdagabbak.

Van kiút ebből az ördögi körből? Gondolkozik klubváltáson?
– Nekem nincs arra időm. Túl kevés van hátra a pályafutásomból. Én az Universumnál hagyom abba, különben is, kétezer-tízig ide köt a szerződésem.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A PÉNTEKI NEMZETI SPORT 12. OLDALÁN OLVASHATJA.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik