Válogatott: a litván kapitány szerint a fizikum és a kombinatív játék egyszerre jellemzi a mieinket

Vágólapra másolva!
2010.11.17. 20:29
Címkék
Raimondas Zutautas, a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni vesztes mérkőzés után elmondta, hasznosnak ítéli a találkozót, és elismerően beszélt a mieink játékáról.

„Nem az eredmény volt a legfontosabb a számunkra, hanem az, hogy az új játékosokat be tudjuk építeni. Ilyen szempontból hasznosnak ítélem meg a találkozót, meg voltam elégedve a produkciójukkal. Látni kell azt is, hogy ez nem az a csapat volt, amelyik a spanyolok ellen játszott. Öt játékosunk sérült volt, míg a védelemben egy tizenkilenc- és egy húszéves fiatal szerepelt" – értékelt Raimondas Zutautas, a litvánok szövetségi kapitánya a találkozót követő sajtótájékoztatón.

„Több meccsen is láttam a magyar csapatot, és már azok alapján is jó véleménnyel voltam róla. Magas csatáraik és védőik vannak, de nemcsak a fizikai erejükkel tudnak élni, hanem a rövid passzos, kombinatív játékban is jók" – tette hozzá Zutautas, aki újságírói kérdésre a győri Linas Pilibaitis játékára is kitért, és bár jó futballistának tartja, mégsem benne látja a válogatott jövőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik