Tenisz: meglepte a vetélytársakat Justine Henin visszavonulása

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 14:10
null
Clijsters (jobbra) nem tudta, hogy ilyen rossz állapotban van honfitársa könyöke (Fotó: Action Images)
Vetélytársait meglepetésként érte Justine Henin szerdai bejelentése, hogy könyöksérülése miatt befejezi teniszkarrierjét.

 

„Az ember sosem lát szívesen visszavonulni egy olyan játékost, mint Justine, nagyon sokat jelent ő a női tenisznek” – mondta Li Na, aki csütörtökön az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjében legyőzte a világelső dán Caroline Wozniackit, s így első kínai játékosként jutott be Grand Slam-torna egyéni döntőjébe. „Szomorú, ha valakinek sérülés miatt kell befejeznie, a sport része ez is persze, de akkor is szomorú.”

A korábbi világelső, hétszeres GS-győztes Henin 2008-ban (világelsőként) már egyszer visszavonult, és húsz hónap elteltével tért vissza, de – bár tavaly döntőt játszott az Australian Openen – olyan maradandót, mint a korábbiakban, már nem tudott alkotni.

„Justine igazi bajnok, de visszatérése óta nagyon balszerencsés volt – mondta róla a 20 éves Wozniacki. – Gyerekként sokat néztem, s csodáltam a játékát. Persze azért nagyon sok kiváló fiatal játékos van feljövőben.”

A szombati melbourne-i finálé másik érdekeltje, a szintén belga Kim Clijsterst a többiekhez hasonlóan váratlanul érte a bejelentés.

„Őszintén szólva nem vagyunk szoros kapcsolatban, így nem tudtam, hogy ennyire súlyos a könyöksérülése – nyilatkozta a háromszoros US Open-bajnok, aki a tervek szerint párosban Henin oldalán indult volna a londoni olimpián. – Szomorú, hogy így kellett befejeznie.”

A 28 éves Henin 2003 és 2007 között hét Grand Slam-trófeát gyűjtött, Athénban olimpiai bajnok lett, és 117 héten át vezette a világranglistát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik