Man. United: legalább kétmeccses eltiltással fenyegetik Fergusont

Vágólapra másolva!
2011.03.03. 14:10
Címkék
Legalább kétmeccses eltiltásra számíthat Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere, ha az Angol Labdarúgó-szövetség úgy dönt, eljárást indít ellene a keddi Chelsea–MU mérkőzést (2–1) követő, Martin Atkinson játékvezetőt megsértő nyilatkozata miatt. A szövetség fegyelmi bizottsága már elkérte a szóban forgó interjú vágatlan felvételét a Sky tévécsatornától és az MU Tv-től.

A Guardian értesülései szerint a Manchester United már utasította is jogászait, készüljenek fel Ferguson tárgyalására. Ha Fergusont vétkesnek találják, két mérkőzésről biztosan eltiltják, mert 2009-ből hasonló ügyből van egy felfüggesztett büntetése (akkor Alan Wiley volt a sértett, Ferguson négymeccses eltiltásának felét töltötte le).

A szövetségnek péntek délutánig kell eldöntenie, eljárást indít-e Ferguson ellen. A skót szakember szerint Atkinsonnak ki kellett volna állítania David Luizt, a Chelsea játékosát, sőt több hibáról is beszélt, méghozzá sértő hangnemben.

„Elfogulatlan, fair játékvezetőt szerettünk volna – vagy legalábbis egy erőskezű bírót –, és nem kaptuk meg. Már akkor a legrosszabbat sejtettem, amikor megláttam a bíróküldést. Nehéz megemészteni. Fogalmam sincs, hogy Luiz hogy maradhatott a pályán, öt méterrel a bíró előtt lezúzta Rooneyt, a kilátását semmi sem zavarta” – idézték az ügynökségek Fergusont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik