Formula-1: Vettel a Magyar GP-n Webbernek akart segíteni - Marko

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 18:36
Címkék
Mark Webbernek akart segíteni, ezért kapott boxutcai áthajtásos büntetést Sebastian Vettel a Magyar Nagydíjon. Erről beszélt Helmut Marko, a Red Bull-istálló tanácsadója.

Amikor a Magyar Nagydíjon a pályára hajtott a biztonsági autó, Vettel a boxutcába sietett új kerekekért, Webber viszont későbbre hagyta szervizelését, és az élre állt. Az újraindulás előtt Vettel a szabályokban rögzített tíz autóhossznál is nagyobb távolságra került az ausztrálhoz képest, ami miatt megbüntették, és végül Webber és Fernando Alonso mögött csak harmadik lett. Pedig előzetesen úgy számolt a csapat, hogy Vettel feltartja Alonsót, és Webber kettejük közé jön majd vissza a boxból.

„Sebastiannak voltak nehéz versenyei, Törökországban, Monacóban és Spanyolországban baj volt a kasztnijával, míg a Magyar Nagydíjon azért járt pórul, mert segíteni akart a csapattársának" – mondta Marko.

Azt azonban a csapaton belül egyértelműen Vettelt favorizáló osztrák sem tagadta, hogy a világbajnokságot vasárnap megnyerő németnek ismernie kellett volna a szabályokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik