Találatok a wec címkére

Találatok száma: 8

WEC: Alonso új kihívásokra vágyik, otthagyja a sorozatot

2019-05-01 12:08:25

A kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso kihívásokra vágyik, ezért az idei Le Mans-i 24 órás verseny után otthagyja a WEC (World Endurance Championship) sorozatot.

WEC Toyota Fernando Alonso

Autósport: utólag elvették Alonsóék győzelmét a silverstone-i hatórás után

2018-08-20 11:21:44

A hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) Silverstone-ban rendezett 6 órás futamáról a leintés után kizárták mindkét Toyotát.

WEC Silverstone Fernando Alonso

WEC: Fernando Alonsóék nyerték a spái hatórás versenyt

2018-05-05 21:00:22

A Toyotával az élről induló Fernando Alonso, Nakadzsima Kazuki, Sébastien Buemi trió nyerte meg a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) 2018–2019-es idényének első versenyét, a belgiumi Spa-Francorchamps pályáján rendezett hatórás futamot. Alonsóék gyakorlatilag rajt-cél győzelmet alkottak, miután a másik LMP1-es Toyotát (Mike Conway, José María López, Kobajasi Kamui) az időmérő után megbüntették egy adminisztrációs hiba miatt és csak egy körrel később kezdhette a viadalt.

WEC Spa-Francorchamps Fernando Alonso

Autósport: Alonso a pole-ban, Fittipaldi súlyos balesete – videó

2018-05-05 14:26:16

A hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) 2018–19-es idénye ezen a hétvégén kezdődik a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályáján, és a szezon első időmérőjén már túl is jutott a mezőny. Ezen a korábbi F1-es pilótákkal, Nakadzsima Kazukival és Sébastien Buemivel egy csapatot alkotó Fernando Alonso által is vezetett Toyota végzett az élen – miután a legjobb időt futó Mike Conway, José Maria Lopez, Kobajasi Kamui trió Toyotáját egy adminisztrációs hiba miatt az időmérő után az idejét törölték. Az időmérőn Pietro Fittipaldi balesete borzolta a kedélyeket, a korábbi kétszeres F1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája kiegyenesítette az Eau Rogue kanyart, nagy sebességgel a gumifalba csapódott és mint később kiderült, mindkét lábát eltörte.

WEC Spa-Francorchamps Pietro Fittipaldi Fernando Alonso Eau de Rogue

WEC: módosítanak a versenynaptáron Alonso miatt?

2018-02-01 15:48:31

A Formula–1-es Amerikai Nagydíj miatt nem tud részt venni Fernando Alonso a WEC (World Endurance Championship) Fudzsiban rendezendő futamán. A sorozat irányítói és a Toyota emiatt a versenyhétvége előrehozását fontolgatja.

WEC Toyota Fudzsi Fernando Alonso F1 Amerikai Nagydíj

Autósport: Alonso Le Mans mellett a WEC szinte teljes szezonját teljesíti

2018-01-30 12:42:23

Ahogy azt sejteni lehetett, Fernando Alonso indul az idei Le Mans-i 24 órás versenyen, sőt, a WEC (World Endurance Championship) szinte teljes szezonjában megméreti magát – erősítette meg a spanyol pilóta F1-es csapata, a McLaren.

WEC Toyota McLaren Fernando Alonso F1

Videó: ilyen menő kerékcserét sem láttunk még

2017-04-21 16:41:26

A WEC-ben szigorú szabály vonatkozik arra, hogy mindössze két szerelő vehet részt a kerékcsere folyamatában, így kreatívabbnak kell lenniük a leggyorsabb módszer megtalálásakor, mint például az F1-es szerelőknek. Az alábbi videóban látható porschés szerelő azonban látszólag könnyedén emeli fel egy kézzel az abroncsot, pedig annak tömege csaknem 20 kg. Nem kis izomerő kell ehhez!

kerékcsere WEC Silverstone