Találatok a Therese Johaug címkére

Találatok száma: 67

Síugró-vk: egyéniben osztrák, csapatban német siker Lahtiban

2020-02-29 20:53:53

A finnországi Lahtiban északisí-hétvégét tartanak, azaz síugró, sífutó és északiösszetett-világkupa versenyeket is rendeznek. Az egyéni síugró versenyen Stefan Kraft győzött, csapatban azonban a németek állhattak a dobogó legfelső fokára. A hazai szurkolók sífutásban örülhettek, hiszen a férfiak 15 km-es távját Iivo Niskanen nyerte, míg a nőknél 10 km-en a norvég Therese Johaug volt a leggyorsabb és az északiösszetett sprintváltójában is a norvégok győztek.

Iivo Niskanen Stefan Kraft Therese Johaug sífutás sífutó-vk síugrás

Alpesisí-vk: Brignone győzelmével átvette a vezetést összetettben

2020-02-24 18:25:09

A svájci Crams-Montanában női kombináció futamot rendeztek alpesisí világkupában. A győzelmet az olasz Federica Brignone szerezte meg, s az összetett pontversenyben is átvette a vezetést az édesapja halála miatt a legutóbbi versenyektől visszalépő amerikai Mikaela Shiffrintől.

északi összetett sífutó-vk sífutás alpesisí-vk alpesi sí Therese Johaug

Sílövő vb: Roeiseland már három aranynál és öt éremnél tart

2020-02-21 11:59:05

Az olaszországi Antholzban a vegyes párosok versenyével folyatódott a sílövő világbajnokság. A győzelmet a norvég Marte Olsbu Roeiseland és Johannes Bö szerezte meg. Előbbi immár harmadik világbajnoki címét ünnepelhette, emellett pedig két bronzérmet is szerzett, míg utóbbi két arany mellett két ezüstig jutott eddig a vb-n.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Marte Olsbu Roeiseland

Sílövő vb: Wierer duplázni tudott hazai pályán

2020-02-18 18:39:55

Az olaszországi Antholzban a női 15 km-es versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg, aki már a második aranyérménél tart a hazájában megrendezett vb-n.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Johannes Hösflot Klaebo

Sílövő vb: négy tizedmásodperc döntött az üldözéses versenyen

2020-02-17 00:13:33

Az olaszországi Antholzban a férfi és női üldözéses versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. Előbbieknél a győzelmet a francia Emilien Jacquelin, utóbbiaknál pedig az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Paal Golberg

Sílövészet: Loginové a sprintverseny aranyérme a vb-n

2020-02-15 20:14:00

Az olaszországi Antholzban a férfi 10 km-es sprintversennyel folyatódott a sílövő-világbajnokság. A győzelmet az orosz Alekszandr Loginov szerezte meg két francia, Quentin Fillon Maillet és Martin Fourcade előtt.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Sjur Roethe

Alpesisí-vk: Meillard először nyert, és szakági győztes lett

2020-02-09 15:40:45

A francia Chamonix-ban férfi párhuzamos óriás-műlesikló, a német Garmischban női szuper-G futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. Előbbieknél a győzelmet a svájci Loic Meillard – aki pályafutása során először nyert vk-versenyt, de ezzel megnyerte a szakági összesítést –, utóbbiaknál pedig a svájci Corinne Suter szerezte meg.

sífutó-vk sífutás alpesisí-vk alpesi sí Therese Johaug Loic Meillard

Síugró-vk: hazai pályán nem ment a lengyeleknek a csapatversenyben

2020-01-26 03:44:33

A lengyelországi Zakopane-ban csapatversennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a németek szerezték meg a norvégok és a szlovénok előtt, míg a házigazda lengyelek csak ötödikek lettek.

északi összetett síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk

Síugró-vk: Kubacki nem akadt legyőzőre Titisee-Neustadtban

2020-01-20 00:50:01

A németországi Titisee-Neustadtban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a szombati verseny után vasárnap is a Négysencversenyt is megnyerő lengyel Dawid Kubacki szerezte meg a japán Kobayasi Rjoju és a szlovén Timi Zajc előtt.

síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás

Sílövő-vk: hatalmas francia fölény a férfiak váltóversenyén

2020-01-18 16:24:57

A németországi Ruhpoldingban zajló sílövő-világkupán a franciák nyerték a férfiak váltóversenyét a legutóbbi hat alkalommal győztes norvégok, illetve az osztrákok előtt. A Nové Mestó-i sífutó-világkupán az összetett éllovasok, azaz az orosz Alekszandr Bolsunov és a norvég Therese Johaug nyert 15, illetve 10 kilométeren.

sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Alekszandr Bolsunov

Tour de Ski: Johaug és Bolsunov nyert összetettben

2020-01-05 16:59:16

Az olaszországi Val Di Fiemmében, immár hagyományosan az Alpe Cermis megmászásával, ám rendhagyó módon tömegrajtos versennyel zárult a sífutók Tour de Ski sorozata. Ahogyan az várható volt, a nőknél az éllovas norvég Therese Johaug megtartotta első helyét, míg a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebónak nem sikerült ugyanez, itt az orosz Alekszandr Bolsunov győzött.

sífutó-vk sífutás Tour de Ski Therese Johaug Simen Hegstad Krüger Alekszandr Bolsunov

Tour de Ski: Usztjugov kivágta a rezet, betliztek a norvégok

2019-12-31 16:31:39

Az olasz Toblachban szabad stílusú 15 és 10 km-es versennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál a győzelmet az orosz Szergej Usztjugov, a nőknél pedig a norvég Therese Johaug szerezte meg. A győztesek összetettben is élre álltak három szakasz után.

sífutó-vk sífutás Tour de Ski Therese Johaug Szergej Usztjugov

Tour de Ski: orosz és norvég siker az első szakaszon

2019-12-28 15:36:13

A svájci Lenzerheidében megkezdődött a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál 15, a nőknél 10 km-es szabad stílusú tömegrajtos versenyt rendeztek az első szakaszon. A győzelmet előbbieknél az orosz Szergej Usztjugov, utóbbiaknál pedig a norvég Therese Johaug szerezte meg.

sífutó-vk sífutás Tour de Ski Therese Johaug Szergej Usztjugov

Síugró-vk: japán siker született Klingenthalban

2019-12-15 18:42:47

Az összetett címvédő Kobajasi Rjoju sikerével ért véget a németországi Klingenthalban rendezett síugró-világkupverseny. A hochfilzeni sílövő-vk-n norvég siker született a férfiak váltóversenyében és Tiril Eckhoff révén a női üldözőversenyben is, csakúgy, mint Davosban a sífutók férfi 15 km-es és női 10 km-es távján. Előbbit Simen Hegstad Krüger, utóbbit Therese Johaug nyerte meg.

síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás

Sílövő-vk: a Bö testvérek döntöttek a férfiak váltóversenyében

2019-12-07 21:06:16

A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyét rendezték meg szombaton a svédországi Östersundban zajló világkupa-fordulón. A győzelmet a norvég csapat szerezte meg, miután a staféta utolsó két tagjával, Tarjei és Johannes Bövel nem tudták tartani a lépést az ellenfelek. A lillehammeri sífutó vk-n a férfiak síatlonviadalán az orosz Alekszandr Bolsunov, a nőkén pedig a norvég Therese Johaug diadalmaskodott, míg északi összetettben utóbbi honfitársa, Jarl Magnus Riiber az idényben négyből a negyedik versenyét nyerte.

északi összetett sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug

Sílövő-vk: Bö-dupla az östersundi sprintversenyen

2019-12-01 16:52:20

Az idény első egyéni világkupaversenyeit rendezték meg a svédországi Östersundban. A férfiaknál a norvég Bö testvérek kettős győzelmet arattak, hiszen az összetett címvédő Johannes mögött bátyja, Tarjei lett a második. A nőknél az olasz Dorothea Wierer nyert. A háromnapos rukai sífutóversenyen a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél pedig honfitársnője, Therese Johaug diadalmaskodott. Ugyanott az északi összetett világkupájában háromból harmadik győzelmét szerezte meg az ugyancsak norvég Jarl Magnus Riiber, viszont a síugrók versenyét a nagy szél miatt törölték.

északi összetett síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk

Sílövő-vk: svéd és olasz sikerek a világkupa nyitányán

2019-11-30 22:23:44

A vegyes párosok és váltók versenyeivel kezdődött meg a svédországi Östersundban a sílövő-világkupa. Előbbieknél a házigazdák kettőse, utóbbiban az olaszok szerezték meg az első helyet.

északi összetett sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug

Síugró-vk: egy tized döntött a vikersundi sírepülőversenyen

2019-03-17 19:49:20

A norvégiai Vikersundban sírepülőversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet a szlovén Domen Prevc szerezte meg, de a síugrásban létező legkisebb különbséggel.

északi összetett síugró-vk síugrás sírepülés sífutó-vk sífutás

Síugró-vk: Johansson győzött, Kobajasi nyerte az összetettet

2019-03-10 17:18:46

A csapatban olimpiai aranyérmes Robert Johansson nyerte meg a síugrók világkupa-sorozatának vasárnapi, oslói versenyét, amelyen a japán Kobajasi Rjoju ötödik helyével is behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

Therese Johaug Robert Johansson Ramon Zenhäusern Kobajasi Rjoju alpesi sí alpesisí-vk

Északisí-vb: megszorítani sem tudták Johaugot 30 km-en

2019-03-02 14:15:14

Therese Johaug győzelmével ért véget Seelfeldben az északisí-világbajnokság 30 km-es tömegrajtos női sífutása. A norvég klasszis bő félperces előnnyel végzett az élen.

északisí-vb sífutás Therese Johaug Seefeld