Találatok a tereprali címkére

Találatok száma: 235

Silk Way rali: a katedrál-dűnék feladták a leckét

2017-07-20 17:28:43

Az autós éllovas Cyril Despres kormányszervó nélkül autózott, Szalay Balázs fék nélkül, a kamionos Kovács Miklós pedig kockázat nélkül.

tereprali  Silk Way rali 

Silk Way rali: a sártenger alaposan megrostálta a mezőnyt

2017-07-11 17:29:40

Furcsa nap volt a mai a Silk Way ralin – még a világverő Peugeot-csapat is megszenvedett rajta. Egy pilóta kivételével: Sébastien Loeb tökéletesen uralta az autóját a sártengerben is, s bár keveredett rizikós helyzetekbe (ki nem?), rá valahogy ezen a napon jobban vigyáztak az őrangyalai.

Szalay Balázs  Silk Way-rali  Silk Way rali  Kovács Miklós  tereprali 

Silk Way rali: csak a vízátkeléseknél kellett nagyon észnél lenni

2017-07-10 17:37:30

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős lendületes, jó napon van túl. Ez volt a Silk Way rali első igazán hosszú mért szakasza (329.25 km), amelyet a mezőny még orosz földön teljesített, mielőtt átlépte volna a kazah határt. Az Opel Dakar Team kettőse a 16. helyen ért célba, összetettben a 13. helyen áll.

tereprali  Szalay Balázs  Silk Way-rali  Bunkoczi László 

Silk Way rali: „Minden kanyar külön kalandnak számított”

2017-07-09 15:33:58

Többen életük legnehezebb szakaszának titulálták a Silk Way rali vasárnapi napját, amelyen az eső és a sár nehezítette a pilóták dolgát. A magyarok közül Szalay Balázs az autós mezőnyben a 13., Kovács Miklós a kamionos mezőnyben a 11. helyről várja a folytatást.

tereprali  Silk Way rali  Kovács Miklós  Bunkoczi László 

Silk Way rali: hatalmas eső volt, még Szalayékat is meglepte

2017-07-08 19:04:35

Totális Peugeot-fölényt hozott a Silk Way rali első napja, amelyen a sáros, nyálkás pálya jelentett kihívást. A két magyar induló, az autós Szalay Balázs és a kamionos Kovács Miklós hiba nélkül teljesítette a szakaszt.

tereprali  Szalay Balázs  Silk Way-rali  Kovács Miklós  Bunkoczi László 

Silk Way rali: megkezdődött a tízezer kilométeres száguldás

2017-07-07 23:49:47

Zuhogó esőben rajtolt el a Silk Way rali az ünneplőbe öltöztetett Vörös térről – két magyar indulóval –, hogy azután majd' tízezer kilométer megtétele után megérkezzen Hszianba. A kaland elkezdődött.

tereprali  Silk Way-rali 

Africa Race: peches éllovasok, nyugodt magyarok

2017-01-10 20:52:49

Átlagos mauritániai szakasz volt. Csakhogy ami a „rutinrókáknak” átlagos, az egy átlagembernek pokoli. Az Africa Race keddi szakaszát is mindenki aszerint ítélte meg könnyűnek vagy nehéznek, hogy mennyi problémával találta szembe magát.

tereprali  Szalay Balázs  Bunkoczi László  Africa Race 

Africa Race: Szalayék elérték a „nagy homokozót”

2017-01-08 21:23:27

A „nagy homokozó” gyors szakasszal köszönt be – az Africa Race mezőnye vasárnap átlépte a marokkói-mauritániai határt, és egy homokos, ámde pokoli gyors szakasszal melegített a következő napokra.

tereprali  Szalay Balázs  Bunkoczi László  Africa Race 

Africa Race: hercegségbeli rajt, dobogós magyar álmok

2016-12-31 14:11:35

A csillogó Monacóból rajtoltak – csakúgy, mint egy évvel ezelőtt. Nagyobb kontraszt nem is lehetne egyébként a hercegség és a fekete kontinens között, ahová az Africa Race mezőnye indult, de éppen ez a szép a terepraliban. Hogy változatos. Ami pedig a rajt helyszínét illeti, Monaco számtalan programot kínál egész évben – a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhányat.

tereprali  Szalay Balázs  Kovács Miklós  Africa Race 

Africa Race: homokszín előtt csillogás Monacóban

2016-12-30 19:19:24

Túl van a papírmunkán a szilveszterkor rajtoló Africa Race mezőnye, majd délután behajózik Marokkóba.

tereprali  Szalay Balázs  Africa Race 

Africa Race: a dobogó a cél a Szalay, Bunkoczi páros számára

2016-12-27 14:03:43

Jól sikerült a felkészülés Szalay Balázs és Bunkoczi László számára, ezért a kettős a dobogót célozza meg a klasszikus Dakar-útvonalon haladó januári Africa Race nemzetközi tereprali-versenyen.

tereprali  Szalay Balázs  Bunkoczi László  Africa Race 

Silk Way-rali: dűne, dűne hátán – tönkrement Szalay hűtője

2016-07-22 17:48:41

Meggyötörte a Silk Way-rali indulóit pénteken a Góbi sivatag: Cyril Despres továbbra is vezet, Szalay Balázsnak tönkrement a hűtője.

tereprali  Szalay Balázs  Silk Way-rali 

Silk Way-rali: Szalayék 100 óra büntetést kaptak, gyorsítottak

2016-07-19 17:40:45

Szalay Balázs kedden visszaállt a versenybe, Cyril Despres pedig továbbra is vezet az összetettben a Silk Way-ralin.

tereprali  Szalay Balázs  Silk Way-rali  Bunkoczi László 

Silk Way-rali: Szalayék az 55 fokban kihagyták a mért etapot

2016-07-18 18:16:46

Az eddigi legmagasabb hőmérséklet az eddigi legalacsonyabb tengerszint fölötti magasságon: ez várta a Silk Way-rali résztvevőit hétfőn, amikor Ürümcsiből elindulva Komul felé vették az irányt. A kiszáradt folyómederrel még nem is lett volna bajuk, no de az 55 Celsius-fokos hőmérséklettel...

tereprali  Szalay Balázs  Silk Way-rali  Liszi Norbert  Liszi László  Bunkoczi László 

Silk Way-rali: étlen-szomjan, Szalayék a tűrőképesség határán

2016-07-17 20:24:38

Pokoli hosszú nap volt: mély homokkal, trükkös kanyarokkal, hőséggel. Szóval megvolt benne minden, ami a maratoni terepralik sava-borsát adja. Ez a szakasz minden volt, csak könnyű nem. Egyrészt a maga 905 kilométerével a verseny eddigi leghosszabb napja volt, másrészt tombolt a forróság (38 fokban rajtoltak el a versenyzők a mért szakaszon), harmadrészt pedig mély homokon zajlott a küzdelem a Silk Way-rali nyolcadik szakaszán.

tereprali  Silk Way-rali 

Silk Way-rali: Szalayék élvezték, Lisziék nem annyira

2016-07-16 18:24:33

Rövid, de trükkös volt az utolsó kazah pálya, amely után a Silk Way-rali mezőnye megérkezett Kínába. Itt már a Góbi-sivatag várja a résztvevőket.

tereprali  Silk Way-rali 

Silk Way-rali: kazah sztyeppén küzdöttek a magyarok

2016-07-13 22:02:03

Emberpróbáló szakasz volt. Nemcsak a hossza (568 km) miatt, hanem azért is, mert egyetlen pillanatnyi lazítást sem engedélyezett a versenyzőknek – folyamatosan koncentrálni kellett, ami pedig öt és fél, hat órán keresztül (ennyi idő alatt ért be az élmezőny) rettentően nehéz. A tizenkétszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel esete pedig bizonyította: olykor az éllovasok is belecsúsznak elképesztően nagy bukásokba. A Peugeot-pilóta a 416. kilométernél (ő rajtolt elsőként, tehát ő fedezte fel elsőként a kazah sztyeppéket a Silk Way-rali szerdai napján), amikor akkorát esett, hogy még sokáig fogják emlegetni. Nyilván nem ment lassan, így azután az autó leginkább összegyűrt papírzsebkendőre hasonlított a végén. A csapat rögtön ígérte, hogy megpróbálja rendbe hozni, de azért ez elég valószínűtlen.

tereprali  Szalay Balázs  Stéphane Peterhansel  Silk Way-rali  Liszi László 

Silk Way-rali: Szalayék lendületbe jöttek; ez nem Lisziék napja volt

2016-07-12 18:08:39

Nehéz nap volt. Nem mintha hosszú lett volna a keddi mért szakasz a Silk Way-ralin (a 223 kilométer itt kifejezetten a rövid kategóriába esik), inkább azért, mert egyszerre volt technikás és navigációigényes, sáros és poros, a magas fű miatt vadregényes, a megbúvó nagy gödrök miatt pedig rizikós.

tereprali  Szalay Balázs  Stéphane Peterhansel  Silk Way-rali  Liszi László 

Silk Way-rali: bottal hadonászó rendőr segített a magyaroknak

2016-07-11 20:51:17

„Egyszer egy rendőr mutogatott a botjával, hogy merre kerüljük a szakadékot, egyszer pedig egy szurkoló mentett meg minket attól, hogy mély árokba boruljunk. Hálás vagyok neki, mert könnyen otthagyhattuk volna az első futóművünket” – foglalta össze az egyik magyar induló, Liszi László a Silk Way-rali hétfői, Ufa és Kosztanaj közötti szakaszát.

tereprali  Silk Way-rali 

Vándorok akcióban – végre elkezdődött az igazi Silk Way-rali

2016-07-11 20:25:10

A vándorok földje, Kazahsztán. Ide érkezett meg a Silk Way-rali mezőnye hétfőn, egy gyors, helyenként defektveszélyes, a navigáció szempontjából pedig trükkös szakasz végén. A motorral öt Dakart nyerő Cyril Despres életében először vezeti az autós mezőnyt, a tizenkétszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel kilencperces hátrányba került két defekt miatt, Sébastien Loeb pedig azért szorult a harmadik helyre Jazid Al-Radzsi mögé, mert többször is elkeveredett a szakaszon – neki és navigátorának még szokni kell az ilyen trükkös pályákat.

tereprali  Silk Way-rali