Találatok a NB I-es legek címkére

Találatok száma: 65

13 év alatt egyetlen Fradi-igazolás sem kezdett így az NB I-ben!

2017-10-02 14:48:37

A labdarúgó NB I 11. fordulóját követően ismét összegyűjtöttük a magyar élvonalhoz kapcsolódóan az elmúlt hét érdekességeit, legjeit. Mit gondol, ki volt az utolsó ferencvárosi új szerzemény, aki legalább olyan gólátlaggal kezdett, mint most Joseph Paintsil? Tudja, melyik az NB I legjobb és legrosszabb formában lévő csapata és azt, hogy milyen rekordot állított be Varga Roland? És azt olvasta, mit nyilatkozott Horváth Ferenc a Fradi elleni meccs után – a vitás eseteket látta már? És a hét műesését? Mit gondol, a Honvédnál kinek kellene elvégeznie a büntetőket? Összeállításunkból minden kiderül, minden érdekes jelentet megmutatunk, és a kommentekben a véleményére is számítunk – tartson velünk!

Ugrai Roland  NB I-es legek  NB I  Joseph Paintsil  Iványi Zoltán  Horváth Ferenc 

Pintér: Mi is azt tettük, amit a Barcelona; Pintér: Nem vagyunk Barcelona

2017-09-25 14:18:42

A labdarúgó NB I 10. fordulója utáni visszapillantónkban felidézzük Pintér Attila „barcelonás” nyilatkozatait, nem megyünk el szó nélkül az újabb „Priskin-könyökös” mellett, nosztalgiázunk kicsit Varga Roland és Tőzsér Dániel csodás szabadrúgása kapcsán. Solymosi Péteré a hét játékvezetői ítélete, Novothny Soma a hét embere, a Szusza Ferenc Stadion világítóberendezése pedig a hét hibáját követte el...

Szabó Zsolt  Puskás Akadémia  Priskin Tamás  Pintér Attila  NB I-es mestermérleg  NB I-es legek 

A Fradinál és az NB I-ben is többéves csúcsot dönthet meg a „királyjelölt”

2017-09-18 15:03:11

A labdarúgó NB I 9. fordulóját követő visszapillantónkban ezúttal a Ferencváros új gólkirályjelöltjére, Varga Rolandra fókuszálunk, aki több szempontból is rekordot dönthet – a klubjánál és az NB I-ben is. Aztán kiemelten foglalkozunk a Videotonnal, amely ugyan elszenvedte első vereségét a szezonban, de amikor az elmúlt hét évben, kilenc forduló után legalább annyi pontot szerzett, mint most, akkor bajnok is lett. Vagyis a statisztikák már most a fehérváriak aranyérmét vetítik előre. Ezenkívül szó lesz még színes lapokról, játékvezetői tévedésekről, jubileumokról.

Varga Roland  NB I-es legek  NB I  Ferencváros  FTC  Böde Dániel 

Bódog: „Ha elmondom a véleményemet...” – pedig ő aztán elmondja

2017-09-11 15:40:59

A labdarúgó NB I 8. fordulójában, a DVSC–DVTK mérkőzést követően elhangzott újabb Bódog Tamás-sziporka után összegyűjtöttük a diósgyőri tréner emlékezetes, szókimondó nyilatkozatait az utóbbi hónapokból. Kiemeljük a hét játékvezetői tévedéseit, no meg a figyelemfelkeltő labdaszedőket. De szó lesz többek között a hét meglepetésemberéről (Lázár Pál), a hét visszatérőjéről (Németh Márió) és a Ferencváros, illetve az NB I második ghánai gólszerzőjéről (Joseph Paintsil) is.

Németh Márió  NB I-es legek  NB I  Lázár Pál  Joseph Paintsil  DVTK 

Thomas Dollnak idén nagyon nem megy a külföldi edzők ellen

2017-08-28 13:06:04

A labdarúgó NB I 7. fordulóját követően szokásos hétfői visszapillantónkban megvizsgáltuk a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll mérlegét a külföldi trénerek által irányított csapatok ellen. Górcső alá vettük a Mészöly Gézát 300. élvonalbeli bajnokija alkalmából, valamint megnéztük, mikor kapott legutóbb öt gólt Király Gábor. Szó lesz még a hét megszakadó sorozatáról és cseréiről, az Újpest 3000. bajokijáról, valamint további érdekességekről, legekről is.

Újpest  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I 7. forduló  NB I  Mészöly Géza 

Nehézkes rajt a Fradinál: Prukner és Détári sorsára jut-e Doll?

2017-08-14 14:50:03

A labdarúgó NB I 5. fordulóját követően szokásos hétfői visszapillantónkban megvizsgáltuk a Ferencváros visszafogott szezonkezdetét, amelyre a Doll-érában még nem volt példa. Górcső alá vettük a legjobb formában lévő támadókat, így a ferencvárosi Varga Rolandot, a kispesti Davide Lanzafamét és a szombathelyi David Williamst. Szó lesz a hét két legnagyobb visszatérőjéről, Kassai Viktorról és Zsótér Donátról, s további érdekességekről, legekről is.

Zsótér Donát  Varga Roland  Thomas Doll  Prukner László  NB I-es legek  NB I 5. forduló 

Négy meccs, egy pont: Pintér Attila még nem nyitott ilyen rosszul

2017-08-07 11:37:37

Véget ért a hőhullám, a mérkőzésüket a forróság miatt elhalasztó csapatok vasárnap jól megáztak. Lejátszották a labdarúgó NB I 4. fordulóját, amely után kéz a kézben a Bp. Honvéd és a Videoton FC áll az élen, a kieső helyeken a DVSC és a Puskás Akadémia. Pintér Attila így még nem ragadt be a rajtnál, a PAFC viszont már igen; ilyen kevés ponttal ritkán vezetik négy forduló után az NB I-et; megnézzük, mire szokott menni Horváth Ferenc „exei” ellen – a forduló legjei következnek.

Újpest  Videoton  Vasas  Varga Roland  Rácz Ferenc  Puskás Akadémia 

Eddig a Ferencvárosé 2017 leggólerősebb igazolása!

2017-07-31 15:04:27

A labdarúgó NB I 3. fordulóját követően szokásos hétfői visszapillantónkban megvizsgáltuk, mikor fordult elő legutóbb, hogy már ilyen korán nincs hibátlan csapat az élvonalban. Kiveséztük a ferencvárosi gólvadászok különböző sorozatait, megnéztük, mikor volt legutóbb élen a DVTK, arra viszont nem találtunk példát a legutóbbi harminc évben, hogy az Újpest egymás után három 2–2-t játszott volna. Ellenben megismerkedhetnek a diósgyőriek 20 éves üdvöskéjével, az új idény első 21 év alatti gólszerzőjével, a Felcsútról szerződtetett Óvári Zsolttal.

Újpest  Óvári Zsolt  NB I-es legek  NB I  Ferencváros  FTC 

Az egyikről lemondott Doll, a másik élete formájában – derbihősök

2017-07-24 15:18:11

A labdarúgó NB I 2. fordulója után a szokásos hét eleji visszapillantónkban fókuszban a derbihősök, a pályafutása legeredményesebb hét meccsét produkáló Varga Roland és az első NB I-es gólját volt csapata ellen megszerző Nagy Dániel; a DVSC pocsék rajtja (amikor legutóbb két zakóval kezdett  kezdett a Loki...) és Bódog Tamás, az őszinteség bajnoka.

Újpest–FTC  Újpest  derbi  Varga Roland  Nagy Dániel  NB I-es legek 

Még Puskáséknak is ritkán sikerült az, ami Eppeléknek!

2017-07-17 14:57:29

A Nemzeti Sport Online a 2017–2018-as NB I-es évadban sem szakít a hagyományokkal, Ebben a szezonban is összegyűjtjük a fordulóhoz kötődő érdekességeket, statisztikákat, legeket. Kezdjük is a sort a Puskás Ferencék rekordját üldöző Eppel Mártonékkal, majd folytatjuk a debreceni burleszkkel, Horváth Ferenc rajtjaival, az első gólok szerzőivel, no meg az Újpest-tábor üzenetével.

Újpest  Puskás Ferenc  NB I-es legek  NB I  Eppel Márton  Debrecen 

A Loki és Tőzsér mélypontja; Moniz óta nem kapott négyet a Fradi

2017-05-21 12:32:24

A labdarúgó NB I 32. fordulóját követő, szokásos hét eleji összeállításunkban ezúttal megnéztük, mikor szenvedett legutóbb hasonló vereséget a DVSC és az FTC, a végigvesszük az utolsó forduló lehetséges forgatókönyveit a bajnoki cím, illetve a bennmaradásért folyó csata szempontjából. Visszatekintünk a legutóbbi, 1989-es „bajnoki döntőre”, amit az akkor is listavezető Honvéd megnyert az MTK ellen.

Tőzsér Dániel  Thomas Doll  Ricardo Moniz  NB I-es legek  NB I  Ferencváros 

A Fradi–Újpest derbi dönt a kiesésről, ha...

2017-05-15 15:03:29

A labdarúgó NB I 31. fordulója után sem tisztult a kép, ami a bennmaradásért folyó harcot illeti (a bajnoki cím kérdése sokkal egyszerűbb: a Vidi csak akkor lesz bajnok, ha több pontot szerez, mint a Honvéd). A már biztosan búcsúzó Gyirmótot nem számolva öt klubot fenyeget a kiesés réme. A fordulóra visszatekintő, a legutóbbi játéknap érdekességeivel, legjeivel foglalkozó visszapillantónkat ezúttal a bennmaradásért zajló „háborúnak” szenteljük. Végignéztük, mely klubok milyen esetekben biztosíthatják első osztályú tagságukat – akár még az FTC–Újpest derbi is dönthet a kiesésről.

Újpest  NB I-es legek  NB I  MTK  Fradi  Ferencváros 

Mit tettek Mezőkövesden Pintér csapatával? Szivics „ajándéka”

2017-05-08 16:56:10

A labdarúgó NB I 30. fordulója után az előző hét legnagyobb vereségét elszenvedő Mezőkövesddel foglalkozunk kiemelten az InStat elemzőrendszer statisztikáit felhasználva. Mi vezetett ahhoz, hogy az 5. helyen telelő újonc immár a bennmaradásért harcol? Emellett szó lesz a Megyeri úton páratlan sorozatot produkáló Paksról, az újpesti Jonathan Heris öngóljáról, a hét újoncáról, Szalánszki Gergőről, ahogy a Videotonban a „külföldi” gólok sorát lezáró Géresi Krisztiánról is.

Tomiszlav Szivics  Pintér Attila  NB I-es legek  NB I  Mezőkövesd 

Idén két „magyar” lőtt gólt a Vidiben: Suljic és Vinícius

2017-05-01 13:49:49

A labdarúgó NB I 29. fordulójára visszatekintő, szokásos hét eleji cikkünkben fókuszban a Videoton és a Ferencváros gólszerzői. A Fradihoz jöhet bárki, úgy tűnik, a mostani idényben is Böde lesz a házi gólkirály, míg a Vidinél továbbra is az „ics” végű játékosok viszik a prímet. A hét jelenetei között természetesen felidézzük Eppel Márton meg nem adott találatait, a Lipták Zoltán–Kassai Viktor-affért és a mezőkövesdi Molnár Gábor óriási edzőfektető ziccerét is.

Videoton  Paulo Vinícius  NB I-es legek  NB I  Ferencváros  FTC 

3223 perc! Gera valamennyi NB I-es játékosnál többet játszott!

2017-04-24 14:07:42

Szokásos, hét eleji visszapillantónkban ezúttal Gera Zoltánnal foglalkozunk kiemelten. A hét embere nemcsak a születése napján szerzett mesterhármassal emelkedik ki az NB I-ből, hanem azzal is, hogy minden tétmeccset figyelembe véve ő töltötte a legtöbb percet a pályán ebben az idényben. Ezenkívül szó lesz még Vad II István és a Ferencváros kapcsolatáról, a Vasas hazai szerepléséről az újpesti albérletben vagy például az otthon eddig veretlen Paks megszakadó sorozatáról is.

Vad II István  NB I-es legek  Gera Zoltán  Ferencváros  FTC 

Doll irányításával először fordult elő ilyen a Fradival

2017-04-16 16:06:32

A múlt héten két teljes fordulóra került sor a labdarúgó NB I-ben: a 26. kört hét közben, kedden és szerdán, a 27.-et pedig szombaton rendezték meg, így hétfői visszapillantónkban hat helyett tizenkét meccs történéseit tekintjük át közelebbről. Többek között körbejárjuk a Ferencváros rossz formáját, megvizsgáljuk az újpesti csatársor rendkívül furcsa evolúcióját, valamint szót ejtünk a legérdekesebb sorozatokról és legekről is.

Újpest  Vasas  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I 27. forduló  NB I 26. forduló 

Ezért olyan az NB I, amilyen! Mit tett Bódog a DVTK-val?

2017-04-10 14:54:00

Sokszor mondjuk, hogy milyen kiegyenlítettek az erőviszonyok a labdarúgó NB I-ben. A 25. fordulót követően megvizsgáltuk a döntetlenek arányát, és kiderült, az elmúlt tíz szezont nézve százalékosan most a legnagyobb – ezért is tűnhet nagyon kiegyenlítettnek a mezőny. Megvizsgáltuk továbbá, miben javult a DVTK Bódog Tamással, szétnéztünk piroslap-fronton, egyúttal sajnálattal állapítottuk meg, hogy a játékvezetők voltak a hét negatív főszereplői…

NB I-es legek  NB I  Mezőkövesd  MTK  Diósgyőr  Debrecen 

Liverpool óta már-már elfeledték, de 3 év után akkora gólt lőtt...

2017-04-03 14:53:13

A labdarúgó NB I 24. fordulóját követően felelevenítjük a korábban Liverpoolban is nevelkedő Simon András „salgótarjáni útját”, a csatár 2014 novembere után lőtt ismét gólt az NB I-ben, de nem akármilyet… Aztán szó lesz persze a Honvéd Ferencváros elleni győzelméről, a vendégeket irányító Thomas Doll meglepő húzásairól. Viszont kiderül az is, hogy jelen állás szerint a ferencvárosi Amadou Moutari az NB I leggólerősebb téli szerzeménye, kiszámoltuk továbbá, hogy a tavaszi szezon góljainak ötödét védők szerezték. Aztán Bódog Tamás példáján keresztül megnéztük, hogyan rajtoltak az idény közben kinevezett edzők, de megvizsgáltuk a Paks és a Videoton sorozatát is.

NB I-es legek  NB I  Liverpool  Fradi  Ferencváros  FTC 

Történelmet írt és rekordot döntött az új fradista; magyar gólhiány a Vidinél

2017-03-13 14:11:12

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a Ferencvárosban a nigeri Amadou Moutari a Haladás elleni góljával rekordot döntött és történelmet is írt – és nem csak azzal, hogy a klub történetének leggyorsabb találatát érte el. Szokásos fordulós visszapillantónkban emellett foglalkozunk a „százados” Böde Dániellel, a fehérvári Vinícius „Pál” találatával, Bartha László Zlatan Ibrahimovicot idéző sarkazásával – vagyis a gólok játsszák a főszerepet minden mennyiségben. 

Videoton  NB I-es legek  NB I  Fradi  Ferencváros  FTC 

Rég várt klasszis az NB I-ben, elhomályosítja a „libalegelős” derbit

2017-03-06 14:59:58

A hétvégén ugyan rendeztek egy „libalegelős” derbit (alighanem leginkább Thomas Doll nyilatkozatáról marad emlékezetes a múlt szombati meccs) , de a fordulóra visszatekintő cikkünk fókuszába most mégsem a nem éppen eseménydús Újpest–FTC meccset helyeztük, hanem az első és második csatáját, a Videoton–Honvéd mérkőzést, illetve a Videoton szerb támadóját, a hét emberét, a kétgólos Danko Lazovicsot és a Honvédnak lőtt első, klasszisgólját, amelyet a forduló találatának választottunk.

Újpest  Videoton  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I  Honvéd