Találatok a NB I-es legek címkére

Találatok száma: 57

Az egyikről lemondott Doll, a másik élete formájában – derbihősök

2017-07-24 15:18:11

A labdarúgó NB I 2. fordulója után a szokásos hét eleji visszapillantónkban fókuszban a derbihősök, a pályafutása legeredményesebb hét meccsét produkáló Varga Roland és az első NB I-es gólját volt csapata ellen megszerző Nagy Dániel; a DVSC pocsék rajtja (amikor legutóbb két zakóval kezdett  kezdett a Loki...) és Bódog Tamás, az őszinteség bajnoka.

Újpest–FTC  Újpest  derbi  Varga Roland  Nagy Dániel  NB I-es legek 

Még Puskáséknak is ritkán sikerült az, ami Eppeléknek!

2017-07-17 14:57:29

A Nemzeti Sport Online a 2017–2018-as NB I-es évadban sem szakít a hagyományokkal, Ebben a szezonban is összegyűjtjük a fordulóhoz kötődő érdekességeket, statisztikákat, legeket. Kezdjük is a sort a Puskás Ferencék rekordját üldöző Eppel Mártonékkal, majd folytatjuk a debreceni burleszkkel, Horváth Ferenc rajtjaival, az első gólok szerzőivel, no meg az Újpest-tábor üzenetével.

Újpest  Puskás Ferenc  NB I-es legek  NB I  Eppel Márton  Debrecen 

A Loki és Tőzsér mélypontja; Moniz óta nem kapott négyet a Fradi

2017-05-21 12:32:24

A labdarúgó NB I 32. fordulóját követő, szokásos hét eleji összeállításunkban ezúttal megnéztük, mikor szenvedett legutóbb hasonló vereséget a DVSC és az FTC, a végigvesszük az utolsó forduló lehetséges forgatókönyveit a bajnoki cím, illetve a bennmaradásért folyó csata szempontjából. Visszatekintünk a legutóbbi, 1989-es „bajnoki döntőre”, amit az akkor is listavezető Honvéd megnyert az MTK ellen.

Tőzsér Dániel  Thomas Doll  Ricardo Moniz  NB I-es legek  NB I  Ferencváros 

A Fradi–Újpest derbi dönt a kiesésről, ha...

2017-05-15 15:03:29

A labdarúgó NB I 31. fordulója után sem tisztult a kép, ami a bennmaradásért folyó harcot illeti (a bajnoki cím kérdése sokkal egyszerűbb: a Vidi csak akkor lesz bajnok, ha több pontot szerez, mint a Honvéd). A már biztosan búcsúzó Gyirmótot nem számolva öt klubot fenyeget a kiesés réme. A fordulóra visszatekintő, a legutóbbi játéknap érdekességeivel, legjeivel foglalkozó visszapillantónkat ezúttal a bennmaradásért zajló „háborúnak” szenteljük. Végignéztük, mely klubok milyen esetekben biztosíthatják első osztályú tagságukat – akár még az FTC–Újpest derbi is dönthet a kiesésről.

Újpest  NB I-es legek  NB I  MTK  Fradi  Ferencváros 

Mit tettek Mezőkövesden Pintér csapatával? Szivics „ajándéka”

2017-05-08 16:56:10

A labdarúgó NB I 30. fordulója után az előző hét legnagyobb vereségét elszenvedő Mezőkövesddel foglalkozunk kiemelten az InStat elemzőrendszer statisztikáit felhasználva. Mi vezetett ahhoz, hogy az 5. helyen telelő újonc immár a bennmaradásért harcol? Emellett szó lesz a Megyeri úton páratlan sorozatot produkáló Paksról, az újpesti Jonathan Heris öngóljáról, a hét újoncáról, Szalánszki Gergőről, ahogy a Videotonban a „külföldi” gólok sorát lezáró Géresi Krisztiánról is.

Tomiszlav Szivics  Pintér Attila  NB I-es legek  NB I  Mezőkövesd 

Idén két „magyar” lőtt gólt a Vidiben: Suljic és Vinícius

2017-05-01 13:49:49

A labdarúgó NB I 29. fordulójára visszatekintő, szokásos hét eleji cikkünkben fókuszban a Videoton és a Ferencváros gólszerzői. A Fradihoz jöhet bárki, úgy tűnik, a mostani idényben is Böde lesz a házi gólkirály, míg a Vidinél továbbra is az „ics” végű játékosok viszik a prímet. A hét jelenetei között természetesen felidézzük Eppel Márton meg nem adott találatait, a Lipták Zoltán–Kassai Viktor-affért és a mezőkövesdi Molnár Gábor óriási edzőfektető ziccerét is.

Videoton  Paulo Vinícius  NB I-es legek  NB I  Ferencváros  FTC 

3223 perc! Gera valamennyi NB I-es játékosnál többet játszott!

2017-04-24 14:07:42

Szokásos, hét eleji visszapillantónkban ezúttal Gera Zoltánnal foglalkozunk kiemelten. A hét embere nemcsak a születése napján szerzett mesterhármassal emelkedik ki az NB I-ből, hanem azzal is, hogy minden tétmeccset figyelembe véve ő töltötte a legtöbb percet a pályán ebben az idényben. Ezenkívül szó lesz még Vad II István és a Ferencváros kapcsolatáról, a Vasas hazai szerepléséről az újpesti albérletben vagy például az otthon eddig veretlen Paks megszakadó sorozatáról is.

Vad II István  NB I-es legek  Gera Zoltán  Ferencváros  FTC 

Doll irányításával először fordult elő ilyen a Fradival

2017-04-16 16:06:32

A múlt héten két teljes fordulóra került sor a labdarúgó NB I-ben: a 26. kört hét közben, kedden és szerdán, a 27.-et pedig szombaton rendezték meg, így hétfői visszapillantónkban hat helyett tizenkét meccs történéseit tekintjük át közelebbről. Többek között körbejárjuk a Ferencváros rossz formáját, megvizsgáljuk az újpesti csatársor rendkívül furcsa evolúcióját, valamint szót ejtünk a legérdekesebb sorozatokról és legekről is.

Újpest  Vasas  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I 27. forduló  NB I 26. forduló 

Ezért olyan az NB I, amilyen! Mit tett Bódog a DVTK-val?

2017-04-10 14:54:00

Sokszor mondjuk, hogy milyen kiegyenlítettek az erőviszonyok a labdarúgó NB I-ben. A 25. fordulót követően megvizsgáltuk a döntetlenek arányát, és kiderült, az elmúlt tíz szezont nézve százalékosan most a legnagyobb – ezért is tűnhet nagyon kiegyenlítettnek a mezőny. Megvizsgáltuk továbbá, miben javult a DVTK Bódog Tamással, szétnéztünk piroslap-fronton, egyúttal sajnálattal állapítottuk meg, hogy a játékvezetők voltak a hét negatív főszereplői…

NB I-es legek  NB I  Mezőkövesd  MTK  Diósgyőr  Debrecen 

Liverpool óta már-már elfeledték, de 3 év után akkora gólt lőtt...

2017-04-03 14:53:13

A labdarúgó NB I 24. fordulóját követően felelevenítjük a korábban Liverpoolban is nevelkedő Simon András „salgótarjáni útját”, a csatár 2014 novembere után lőtt ismét gólt az NB I-ben, de nem akármilyet… Aztán szó lesz persze a Honvéd Ferencváros elleni győzelméről, a vendégeket irányító Thomas Doll meglepő húzásairól. Viszont kiderül az is, hogy jelen állás szerint a ferencvárosi Amadou Moutari az NB I leggólerősebb téli szerzeménye, kiszámoltuk továbbá, hogy a tavaszi szezon góljainak ötödét védők szerezték. Aztán Bódog Tamás példáján keresztül megnéztük, hogyan rajtoltak az idény közben kinevezett edzők, de megvizsgáltuk a Paks és a Videoton sorozatát is.

NB I-es legek  NB I  Liverpool  Fradi  Ferencváros  FTC 

Történelmet írt és rekordot döntött az új fradista; magyar gólhiány a Vidinél

2017-03-13 14:11:12

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a Ferencvárosban a nigeri Amadou Moutari a Haladás elleni góljával rekordot döntött és történelmet is írt – és nem csak azzal, hogy a klub történetének leggyorsabb találatát érte el. Szokásos fordulós visszapillantónkban emellett foglalkozunk a „százados” Böde Dániellel, a fehérvári Vinícius „Pál” találatával, Bartha László Zlatan Ibrahimovicot idéző sarkazásával – vagyis a gólok játsszák a főszerepet minden mennyiségben. 

Videoton  NB I-es legek  NB I  Fradi  Ferencváros  FTC 

Rég várt klasszis az NB I-ben, elhomályosítja a „libalegelős” derbit

2017-03-06 14:59:58

A hétvégén ugyan rendeztek egy „libalegelős” derbit (alighanem leginkább Thomas Doll nyilatkozatáról marad emlékezetes a múlt szombati meccs) , de a fordulóra visszatekintő cikkünk fókuszába most mégsem a nem éppen eseménydús Újpest–FTC meccset helyeztük, hanem az első és második csatáját, a Videoton–Honvéd mérkőzést, illetve a Videoton szerb támadóját, a hét emberét, a kétgólos Danko Lazovicsot és a Honvédnak lőtt első, klasszisgólját, amelyet a forduló találatának választottunk.

Újpest  Videoton  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I  Honvéd 

Évtizedes mélyponton a Loki, csúcson a Honvéd, FTC-góliszony

2017-02-27 09:41:41

A labdarúgó NB I 21. fordulójában – 2012 után ismét – az élre állt a Honvéd, míg a Kispesten veszítő, az NB I-ben október óta nyeretlen Debreceni VSC évtizedes mélypontra süllyedt. A Ferencvárosnak a góllövéssel akadtak gondjai – a Détári-éra óta nem volt ilyen időszaka, mint most. Legek és érdekességek. 

legek  labdarúgó NB I  Thomas Doll  Szűcs Kristóf  Paksi FC  NB I-es legek 

Kleinheisler nem abban jó, amiben várnánk – nem is igazi támadó?

2017-02-20 13:51:55

A Nemzeti Sport Online 2017-ben is folytatja szokását, hogy a labdarúgó NB I aktuális fordulója után visszatekint a hét legjeire, érdekességeire. Egy meccs ugyan még hátravan, így néhány összesítésre – például a nézőszámok vagy a forduló válogatottja esetében – még várni kell, de így is találni érdekes statisztikákat, kiemelésre érdemes momentumokat.

NB I-es legek  NB I  Kleinheisler László 

Egymást érik a váratlan változtatások a Ferencvárosnál

2016-12-05 14:29:56

A labdarúgó NB I 18. fordulóját követő, szokásos hét eleji visszapillantónkban kiemelten foglalkozunk a Mezőkövesd szárnyalásával, a Ferencváros hullámzó teljesítményével és az Újpest rendhagyó veretlenségi szériájával.

Újpest  Pintér Attila  NB I-es legek  NB I  Mezőkövesd  Honvéd 

Olyan történt a 12 csapatos NB I-ben, amilyen még soha!

2016-11-28 14:27:25

A labdarúgó NB I 17. fordulóját követően is összeszedtük a hétvége érdekességeit. Összegző cikkünkben ezúttal egy olyan eseményre hívjuk fel a figyelmet, amilyen a 12 csapatos első osztályban még egyszer sem történt meg. A legérdekesebb történetek közé bekerült, hogy Király Gábor helyettesének helyettese parádézott a Szombathelyi Haladás kapujában, a Fradi középpályása nagylelkű volt, valamint hogy az M4 Sport kommentátora megnevettetett minket!

labdarúgó NB I  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I  Jevhen Pavlov 

Régóta nem történt ilyen a Fradival; Doll számítását egy fradista húzta keresztül

2016-11-21 13:19:01

A labdarúgó NB I 16. fordulójának érdekességeit összegző cikkünkben ezúttal a hét meccse, a Kispesten rendezett Vasas–Ferencváros rangadó kerül a fókuszba, de kitérünk a hatféle újpesti védelemre, a Hahn-szólóra és a hét gólörömére is.

Vasas  Thomas Doll  NB I-es legek  NB I  Ferencváros  FTC 

Puskás, Détári, Lanzafame – elit társaságba került a csatár

2016-11-07 13:45:11

A labdarúgó NB I 15. fordulójára visszatekintő cikkünkben kiemelten foglalkozunk a sorozatban hetedik bajnokiján eredményes Davide Lanzafame nagy szériájával, de szóba kerül többek között az FTC hazai kapottgól-mutatója, az Újpest veretlenségi és nyeretlenségi sorozata és Feczesin Róbert nagy szezonja is.    

Puskás Ferenc  NB I-es legek  Kassai Viktor  Honvéd  Fradi  Ferencváros 

Visszatértek a fanatikusok! Béke a vezetőkkel, ünneplés a csapattal

2016-10-31 14:05:59

A labdarúgó NB I 14. fordulóját követően kiemelten foglalkozunk a több pályán is igazi futballhangulatot teremtő szurkolókkal, szó lesz az Újpest 54 éve nem látott sorozatáról, a hullámzó csapatteljesítményekről, ugyanakkor az is kiderül, hogy ebben a szezonban példa nélküli az, ami szombaton a Vasassal történt.

szurkolók  NB I-es legek  NB I  Honvéd  Diósgyőr  DVTK 

Vasas, Leicester: 25! Kassai mérföldkőnél, de nem lesz Vidi-kedvenc

2016-10-17 16:40:56

Szerencsére egyre többször írhatjuk le a labdarúgó NB I aktuális fordulóját követően, hogy kimondottan jó körön, több emlékezetes mérkőzésen vagyunk túl. Kár, hogy ezt csak kevesen láthatják, mert a nézőszám nem emelkedik, miközben a televízióban továbbra is csak két bajnoki látható fordulónként. Ráadásul most az egyik a kevésbé színvonalas Gyirmót–Mezőkövesd volt, így sokan lemaradtak az egészen kiváló Haladás–FTC (2–0) csatáról. Szokásos heti visszapillantónkban azért igyekszünk minél többet visszaadni a meccsélményekből.

Videoton  Vasas  NB I-es legek  NB I  Leicester  Kassai Viktor