Találatok a Aranycsapat címkére

Találatok száma: 184

Aranycsapat: kiállítás nyílt Grosics és társai relikviáiból

2020-02-06 18:18:52

Az újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában március 2-ig lehet megtekinteni a világhírű játékosok relikviáiból álló különleges tárlatot.

kiállítás Grosics Gyula Aranycsapat

Aranycsapat: a 94 éve született Grosics Gyulára emlékeztek

2020-02-04 19:00:17

Grosics Gyulára, az Aranycsapat 94 évvel ezelőtt született és 2014-ben elhunyt futballkapusára emlékeztek kedden sírhelyénél, a Szent István-bazilika altemplomában.

Grosics Gyula Aranycsapat

Kozma Imre atya a magyar futballról, a Fradiról, a PSG-ről, a közösség erejéről

2020-01-10 22:05:28

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját az egész ország ismeri. Azt talán kevesebben tudják, hogy rajong a sportért, a labdarúgásért. Ott volt a Puskás Aréna avatómérkőzésén, gyakran megfordul Bajnokok Ligája-találkozókon, határozott véleménye van a világ labdarúgásáról és a magyar futball jelenlegi helyzetéről. A Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a rend budapesti konventjének székhelyén fogadott minket.

magyar labdarúgó-válogatott Varga Zoltán Real Madrid Puskás Ferenc Puskás Aréna Paris Saint-Germain

Bejött a papírforma – ajánlunk egy csapatra való futballkönyvet

2020-01-06 16:28:18

A Nemzeti Sportban nemrég külön cikkben bemutatott két nagyszabású munka, a Meggypiros mezben és a Kubala mellett is számos jelentős futballkönyv került piacra mostanság, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. A témák skálája igen széles, a kötetekben szó esik történelemről, gazdaságról, taktikáról és sportcsillagokról – jeles hazai és külföldi szerzők tollából.

Varga Zoltán Puskás Ferenc Premier League Pep Guardiola Nyilasi Tibor NS Hosszabbítás

„Puskás Ferenc, a nagyapám, kivételes ember volt. Itt van a szívemben”

2019-12-08 04:13:39

Szombat este rendezték Monte-Carlóban a Világ Sportlegendái-díjátadó gálát, amelyen ebben az évben a posztumusz kitüntetést Puskás Ferencnek ítélték oda. A néhai futballgéniusz képviseletében a trófeát dédunokája, Ane de Juan Damborena és Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok vette át. A díj átadására a legendás 10-es egykori csapattársát, a Real Madridot képviselő, Amancio Amaro Varelát kérték fel. 

legenda World Sports Legends Award Világ Sportlegendái-díj Schmitt Pál Reka Damborena Puskas Real Madri

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

2019-12-07 23:45:26

Szombat este rendezték Monte-Carlóban a Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadását, a díjazottak között volt Puskás Ferenc is.

Világ Sportlegendái-díj Real Madrid Puskás Ferenc Aranycsapat

Magyar futballkörkép a Puskás Arénában

2019-11-29 19:23:33

Az új Puskás Aréna számos látványos részlete közül eddig kevés figyelmet kapott a maga nemében különleges fotógyűjtemény, amely szinte teljes egészében betakarja az úgynevezett skyboxok, az exkluzív páholyok mögötti folyosó falát. A magyar labdarúgás története elevenedik itt meg, száznál is több, egységes stílusban újraalkotott fényképen, közülük jó néhányat ezúton mutatunk be olvasóinknak – a magyar sajtóban elsőként.

Törőcsik András Puskás Ferenc Puskás Aréna Nyilasi Tibor NS Hosszabbítás Király Gábor

Labdarúgás: az Évszázad meccsére emlékezett az Aranycsapat Testület

2019-11-25 18:44:35

Az Évszázad mérkőzésére, az angolok ellen 66 évvel ezelőtt a londoni Wembley Stadionban aratott 6:3-as diadalra emlékezett hétfő délután az Aranycsapat Testület.

megemlékezés Aranycsapat

Megemlékezés: Kocsis-est a stadionünnep vigiliáján

2019-11-15 10:32:49

 A Ferencváros stadionjában, illusztris hazai és barcelonai vendégek jelenlétében folytatódott az Aranycsapat jobbösszekötőjének, Kocsis Sándornak szentelt megemlékezés-sorozat. 

Kocsis emlékév Kocsis Sándor Aranycsapat

A Népstadion első válogatott meccsén kifütyülték az Aranycsapatot

2019-11-07 08:47:54

Kísértetiesen hasonló helyzetben lesz a magyar válogatott Uruguay ellen, mint hatvanhat évvel ezelőtt a Népstadion első válogatott meccsén a svédek ellen – bár a folytatás is ugyanolyan lenne!

svéd válogatott magyar válogatott foci Eb 2020 Uruguay Puskás Aréna Eb 2020

Kocsis 90: Rebrov is betalált, emléktorna Kárpátalján

2019-11-06 09:27:10

Még szeptember végén U11-es focicsapatok részvételével Kocsis 90-kupát rendeztek a kárpátaljai Beregszászon az 1929-ben született vb-gólkirály és Aranycsapat-tag Kocsis Sándor tiszteletére elindított Kocsis 90-emlékév keretében.

Szerhij Rebrov Kárpátalja Kocsis Sándor Beregszász Aranycsapat

Kihagyhatatlan zürichi látványosság a FIFA futballmúzeuma

2019-10-26 18:06:32

Budapesten járt Marco Fazzone, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség zürichi futballmúzeumának (FIFA World Football Museum) igazgatója, és a felavatás előtt álló Puskás Arénában nézte meg a tervezett Puskás Múzeum előkészületeit. Lapunknak adott interjújában beszélt a Puskás-örökség kérdéseiről, a FIFA-múzeum hitelességi problémáiról és az e-sport szerepéről is.

labdarúgó-világbajnokság Zürich Puskás Ferenc Puskás Aréna NS Hosszabbítás FIFA

Határok nélkül: pályaavató Csíkszentdomokoson

2019-10-18 17:56:47

„Azzal, hogy a régi, traktornyomokkal szabdalt pálya helyett elkészült ez a szép új, sajnos megszűnt egy ok, amelyre vereség esetén hivatkozni tudunk” – mondta Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke és a parlamenti focicsapat kapitánya a székelyföldi Csíkszentdomokoson, a Buzánszky Jenő Sportközpont péntek délelőtti avatásán, utalva arra, hogy a képviselők válogatottja két évtizede jár a településre, elkísérve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosait, akik a környék gyermekeit vizsgálják és gyógyítják rendszeresen.

Kövér László Csíkszentdomokos Buzánszky Jenő Aranycsapat

Íme, a nagyvilág, ahogy az ötvenes években csak a futballisták láthatták

2019-10-08 19:12:37

Van élet a lefújás után is – de még milyen élet! Így élvezték a szabadság pillanatait Puskás Ferencék: a tavasszal elhunyt kispesti kapus, Faragó Lajos gyűjteményéből összeállított rendhagyó fényképválogatásunk az ötvenes évek külföldi futballtúráinak hétköznapi mozzanataira, az állandó bizonytalanság közepette megélt önfeledt percekre összpontosít.

magyar labdarúgó-válogatott Tichy Lajos Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Lantos Mihály Kocsis Sándor

NS Hosszabbítás: A lány, aki egy lélegzetvétellel 81 méterre merült

2019-10-04 18:02:47

Tudja, ki Magyarország első szabadtüdős mélymerülő világbajnoka? Hallott már Korok Fatimáról, aki a franciaországi világbajnokságon egy lélegzetvétellel, kötél mentén 81 méterre merült a tengerben, mindössze 2 perc 48 másodperc alatt? Akár igen, akár nem a válasza a két kérdésre, a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletéből érdemes megismernie a csinos, fiatal hölgyet, és igencsak kacskaringós életútját, amely önmaga és a mélység megismeréséig vezetett.

labdarúgó-világbajnokság férfi kosárlabda Euroliga Uruguay Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Kocsis Sándor

A Faragó-hagyaték – sohasem látott kincsek a magyar futball hőskorából

2019-09-30 18:13:43

Csodálatos futballhagyaték került napvilágra a 86 évesen, idén májusban elhunyt Faragó Lajos családjának jóvoltából. Az ötvenes évek karakteres kapusa, a Honvéd hétszeres válogatott, olimpiai bronzérmes futballistája különleges gyűjteményét – özvegye és gyermekei engedélyével – két részletben mutatjuk be: a magyar labdarúgás hőskorának pótolhatatlan lenyomatait ezúttal a tárgyakra és személyes emlékekre, következő szombaton a gazdag fotóanyagra összpontosítva tálaljuk.

magyar labdarúgó-válogatott Real Madrid Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Honvéd Détári Lajos

A Barcelona csillagai visszavonulásuk után már nemigen találták a helyüket

2019-09-27 20:56:54

Kilencven évvel ezelőtt, egymástól mintegy kilencven kilométer távolságra, huszonkilenc nap különbséggel született meg a magyar és az egyetemes futballtörténelem két korszakos csatárzsenije. Czibor Zoltán és Kocsis Sándor személyisége nem is különbözhetett volna jobban, de pályafutásuk már-már kísérteties hasonlóságot mutatva haladt egymással összefonódva. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 5., utolsó része.

NS Hosszabbítás Kubala László Kocsis Sándor Czibor Zoltán Barcelona Aranycsapat

NS Hosszabbítás: sohasem látott hagyaték idézi fel Puskásék korát

2019-09-27 19:54:08

Sámfa, labda, érem, képeslap, fotó – sohasem látott, felbecsülhetetlen értékű kincseket tartalmaz az a hagyaték, amelyet az idén májusban, 86 évesen elhunyt Faragó Lajos hagyott a családjára. Az ötvenes évek karakteres kapusa, a Honvéd hétszeres válogatott, olimpiai bronzérmes futballistája különleges gyűjteményét két részben mutatjuk be – az elsőben Puskás Ferenc és Bozsik József közeli barátjának személyes emlékeire összpontosítunk.

sportlövészet darts atlétika Puskás Ferenc NS Hosszabbítás Kocsis Sándor

Felavatták Kocsis Sándor szobrát a Groupama Aréna főbejáratánál

2019-09-21 15:16:46

Születésének 90. évfordulóján felavatták Kocsis Sándor, az Aranycsapat, a Ferencváros, a Budapesti Honvéd, majd az FC Barcelona labdarúgójának, az 1954-es világbajnokság gólkirályának szobrát a Groupama Aréna főbejáratánál.

Kocsis Sándor Ferencváros FTC Aranycsapat