Mit köszönhetünk Neil Adams-nak?

2469347 24693472469347 2469347
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 08:06
Címkék
Alex Neil csak január kilencedike óta irányítja a csapatot, szóval a feljutás részben Neil Adams érdeme is. De vajon mit tett Adams a csapatért? David...

Alex Neil csak január kilencedike óta irányítja a csapatot, szóval a feljutás részben Neil Adams érdeme is. De vajon mit tett Adams a csapatért?Alex Neil csak január kilencedike óta irányítja a csapatot, szóval a feljutás részben Neil Adams érdeme is. De vajon mit tett Adams a csapatért?

David McNally a klub vezérigazgatója, május végén arra emlékeztetett mindenkit, hogy a feljutás Neil Adams érdeme is.

"Adams nem elég jó!"-sok szurkoló ezt írta róla, amivel egyet is lehet érteni, de azt azért hozzá lehet tenni, hogy a csapatot ő építette fel.

Bár a kinevezése bátor húzás volt, mert előtte csak az ifiknél dolgozott, de ott sikeresen szerepelt.

Pontokban van összefoglalva, hogy Adams mit tett hozzá, a már Alex Neil által irányított gárdához.

1) Új szerződés Hoolahan-nak!

Ebben a szezonban Hoolahan kiemelkedően szerepelt. Egy igazi játékmester volt ebben a szezonban is és az Adams gépezet kihagyhatatlan tagja volt. Ő az egyik legkreatívabb játékos a csapatban, ráadásul még mindig tagja az ír válogatottnak, pedig már 33 éves.

Mellékesen megjegyezve Adams egyébként Andrew Surman-ban is látott fantáziát, de mivel Surman az előző szezont a Bournemouth-nál töltötte kölcsönbe és abban a szezonban a csapat kezdő játékosává vált, ezért nem volt meglepő a távozása.

Azóta kiderült, hogy Surman fontos láncszem lett a Bournemouth-nál.

2) Stabilitás!

Elég csak megnézni a Play-Off döntős Norwich akkori kezdőjét! Jerome-ot leszámítva mindenki tagja volt a kiesést megélt Norwich City-nek.

Csak a 3 becserélt játékos volt az, akik nem élték át a kiesést. Grabban-t és O'Neil-t Adams, Dorrans-t pedig Alex Neil hozta ide.

Érdekesség az is, hogy akiket Adams eladott (vagy elküldött) végleg, azok mind 24 év felettiek voltak.

Adams hamar belátta, hogy a Norwich támadó sora harmad gyenge. Csak Hooper, Jamar Loza, Carlton Morris, a kegyvesztett Becchio és a gólképtelen Wolfswinkel állt a rendelkezésére.

Ebből is látszott, hogy Hooper-en kívül más csatárra nem támaszkodhatott. Elhozta a Bournemouth gólfelelősét Grabban-t, a Palermo-i kedvencet Kyle Lafferty-t és a Stoke City-nél kegyvesztett Cameron Jerome-ot.

A távozó középpályások helyére jött Conor McGrandles, Vadis Odjidja és a Swindon Town-os Louis Thompson, na meg persze a már említett Gary O'Neil.

Hooiveld-el és Miquel-el a védelmet próbálta erősíteni és Bunn helyett az ifjú Rudd került a padra.

Ezen kívül megtartotta a csapat értékes játékosait, bár kérdéses azaz információ, hogy a klubnak 40%-al kellett emelnie a játékosok bérét.

A három kieső csapatként a Norwich-nak volt a legnagyobb esélye a feljutásra, mert a tabella első csapatai között voltak. A Cardiff City a középmezőnybe tanyázott, a Fulham pedig a kiesés elől menekült.

Azt nem szabad elfelejteni, hogy jobban járt a Norwich, mint az előbb említett másik két klub. A stabilitáshoz még az is hozzá tartozik, hogy visszahozta Gary Holt-ot, aki az egyetlen megmaradt tagja lett a szakmai stábnak.

3) Jelentős csatárigazolásai és a velük járó támadó taktika!

Bár az igazolásai közül Cuéllar, Miquel és Lafferty nem vált be, de a tapasztalt Gary O'Neil, Jerome és Grabban nagyon is.

Jerome, Grabban és Hooper a legjobb csatárhármasa lett a klubnak és remélhetőleg még sokáig együtt fognak játszani. A támadó sor volt az a kulcsfontosságú terület, amihez Adams jelentősen hozzátett és természetes volt, hogy ezekkel a csatárokkal a támadó focit fogja erőltetni.

Adams támadó szellemű fociját már az ifiknél is bevezette anno, ami kupa sikert jelentett.

A Preston elleni kupameccsen mutatott gyenge teljesítmény azt eredményezte, hogy Adams lemondott a posztjáról és a helyére érkezett Alex Neil a sok győzelemnek hála végül feljuttatta a csapatot.

Adams a 4-4-2-t és a 4-2-3-1-et erőltette és ezek a felállások Alex Neil-nél is megmaradtak.

A csapat olykor hullámzó teljesítményt nyújtott, de a támadó foci jól látható volt.

Adams bajnoki mérlege távozásakor így nézett ki: 11 győzelem, 8 döntetlen és 13 vereség.

Összességében Adams fektette le az alapokat a már feljutó csapatnak, de sajnos nem rendelkezett még annyi tapasztalattal, hogy az általa jól összerakott gárdát fel is juttassa. A csúcsra járatás már Alex Neil érdeme.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik