Női kézi Eb: telt ház várható Győrben, rekordszámú újságíró

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.07. 16:59
null
Ezt kapja a végső győztes
Győrben a nyitó sajtótájékoztatóval hivatalosan is elkezdődött a női kézilabda Európa-bajnokság. Az eseményen elhangzott, telt ház várható a mieink nyitányán, és soha nem akkreditált ennyi újságíró kézilabdás kontinenstornára.

 

Jean Brihault, az európai szövetség elnöke köszöntötte először a megjelenteket:

„Számomra a megtiszteltetés, hogy üdvözölhetem Önöket az Eb első estéjén ebben a szép kézilabdás hagyományokkal rendelkező országban, amely korábban is számos kiváló eseménynek adott otthont, és amely az EHF régi partnere. Kivételes torna elé nézünk, az európai női kézilabda színvonala folyamatosan emelkedik klub és válogatott szinten egyaránt” – mondta az EHF első embere.

Brihault örömmel mesélte, hogy soha nem közvetítette ennyi tv-társaság az Eb-t, és most van a legtöbb akkreditált újságíró a tornán, a férfi Eb-ket is belevéve. Több mint 850 újságíró regisztrált, 85 tv közvetít az eseményről, amelyet 145 országban követhetnek nyomon.

Vetési Iván MKSZ-elnök először megemlékezett a szombaton elhunyt világválogatott kézilabdázóról, Varga Istvánról, majd rátért a hazai Eb-re. Kiemelte a „Handball, I love You” szlogent viselő kampányt, amelytől azt várják, hogy tovább nő a sportág népszerűsége.

Michael Wiederer EHF-főtitkár szerint kihívást jelent, hogy két ország ad otthont a tornának, de már 2010-ből is van pozitív tapasztalatuk, akkor Dánia és Norvégia volt a rendező.

Marczinka Zoltán, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója kiemelte, a sajtótájékoztató előtt már csak 26 jegy volt az első győri napra, így várhatóan telt ház lesz a magyar válogatott meccsén az 5500 fős Audi Arénában. Hazánkban több mint 480 önkéntes segít a szervezésben, és nagyjából ugyanennyi Horvátországban is. Debrecenben a középdöntő első napjára már 3000 jegy fogyott el, a csoportmeccsekre eddig 1800-1900 belépő kelt el.

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik