Női kézi Eb: Rea és Tóth Gabi hozta vissza a csapatot - Szucsánszki

Vágólapra másolva!
2014.12.13. 22:32
null
Ünnepel a Főnix Csarnok – a magyar csapat vérrel-verejtékkel nyert Románia ellen (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A románok elleni egygólos győzelem után Szucsánszki Zita, a magyar női kézilabda-válogatott irányítója a csereként beálló Tóth Gabriella és Mészáros Rea szerepét emelte ki. Németh András szövetségi kapitány támadásban szinte mindenkitől többet vár, a küzdőszellem azonban példaértékű volt szerinte. Tóth Gabriellának mindenből összejött az első. Gheorghe Tadici román kapitány bosszús volt, amiért már három pontot buktak el az Európa-bajnokságon a hajrában.

„Ma nem volt kiugró teljesítményünk, így kockánként kellett összerakni ezt a produkciót – mondta Németh András szövetségi kapitány az m1-nek. – A végére sikerült. Érzelmileg is megviselt a csata. Sajnos görcsösen kézilabdáztunk, kevés lendülettel, vállalkozókedvvel.”

„A védekezés és a kapusteljesítmény csodálatos volt, csak nem tudtunk úgy élni vele, hogy biztos meccset hozzunk. Mindazonáltal lehet, hogy ez így sokkal többet ér, és dob rajtunk egy nagyot. Iszonyú a bizonyítási vágy a lányokban a hazai közeg miatt, de ez az akarat fantasztikus. Mészáros Rea és Tóth Gabi remekelt.”

„Köszönöm a csapatnak ezt a győzelmet, fantasztikusan küzdöttek. Egy erős román csapattól kaptunk kevés gólt. A támadójátékunk gyengére sikerült, ebben szinte mindenkitől többet várok. A küzdőszellem olyan magas szintű volt, hogy így is nyerni tudtunk” – tette hozzá a kapitány már a sajtótájékoztatón.

„Kiszenvedtük! – értékelt Szucsánszki Zita. – Borzasztóan boldog vagyok, hogy megint csapatként működtünk együtt. Tóth Gabikának nagyon örülök, ő hozta vissza a csapatot a meccsbe, no meg a védekezés Mészáros Reával, aki 'szétverte' a románokat. Edzésen én sem merek odamenni hozzá... A hajrához érve mínusz kettőnél is hittem benne, hogy nem rogyunk meg, ha pedig ez nem történik meg, akkor bármi lehet. Helyén volt a szívünk, belehajszolt a közönség a győzelembe, nagyon köszönjük."

„Életem első doppingjára megyek, így összejött minden, mindenből az első... – mondta fülig érő szájjal a meccs egyik hőse, Tóth Gabriella. – Lehet, hogy kívülről úgy tűnt, nincsen bennem semmilyen lámpaláz, de belül azért ott volt. Ekkora közönség előtt még sohasem játszottam, úgyhogy nagy élmény volt. A hetes? Úgy gondoltam, azon a kis résen még beférek, és sikerült. Németh András is azt kérte tőlem, hogy hozzak új lendületet, és vállalkozzak."

„Tanultunk a spanyol meccsből, a végén Tóth Gabi felvállalta a lövéseket, bátor volt, Misi a hetest belőtte, Bódi az egész meccsen nem lőtt kapura, a végén belőtte. Ezek azok a kis dolgok, amiről beszéltünk, hogy nem egy ember fogja megnyerni a mérkőzést. Egész meccsen küzdöttünk, harcoltunk, nem volt szép mérkőzés, de a végén a szívünket is kitettük a pályára, és így győzni tudtunk" – fogalmazott Tomori Zsuzsanna.

„Megérdemelték a magyarok a sikert, mint ahogy mi is. Kiegyenlített meccs volt, nagyon szomorú vagyok, hogy három pontot veszítettünk már az Eb-n az utolsó percekben – utalt Gheorghe Tadici román kapitány a korábbi ikszes dánok elleni meccsre. – Ha Neagu lövése bement volna a végén, minden más lett volna. Nem akarok a bírókkal foglalkozni, de Ciuciulate eseténél szabaddobás helyett hetest kellett volna adni. Ha tévedek, elnézést kérek. Tóth kétszer is passzív közeli helyzetben talált be, a játékosaim nem tették jól a dolgukat. Utolsó másodpercekig izgalmas volt a találkozó, egyszerűen nem volt szerencsénk."

„Mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de most el kell felejtenünk gyorsan, mert még fontos találkozóink jönnek" – szólt Valentina Ardean-Elisei.

„Szomorú vagyok, hogy elveszítettük az esélyt az elődöntőbe jutásra. Nem tudok mit mondani... De fel kell állnunk, tanulni kell a hibákból, mert meg akarjuk nyerni a hátralevő meccseinket" – nyilatkozta szomorúan Cristina Neagu.



NŐI KÉZILABDA EB, 2014
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 20–19 (10–8)

Debrecen, 7000
néző. Vezette: Vologykov, Zotyin (oroszok)
Magyarország: KISS É. – Bódi 1, Tomori 3, SZUCSÁNSZKI 4, Szamoránsky P., Bulath 1, Kovacsics 2 (1). Csere: Herr O., Bíró (kapusok), Triscsuk 4 (2), Erdősi, Kovacsicz 1, MÉSZÁROS 1, TÓTH G. 2, Mayer 1, Planéta
Románia: UNGUREANU – Chiper 1, Tacalie, Bradeanu 3, Pintea, NEAGU 8 (4), Ardean-Elisei. Csere: Chintoan 1, Bondar, Babeanu 2, Perianu 2, Ciuciulete 1, Pirvut 1, Zamfir
Az eredmény alakulása. 6. perc: 0-0. 10. p.: 2-0. 14. p.: 4-2. 18. p.: 4-4. 25. p.: 8-5. 36. p.: 13-11. 40. p.: 13-14. 48. p.: 15-17. 55. p.: 17-19. 57. p.: 20-19
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Lengyelország–Dánia 19–28 (9–9)
Spanyolország–Norvégia 26–29 (16–16)

A TOVÁBBI PROGRAM
december 15.,
Spanyolország–Románia 16.00 (Tv: Sport1)
december 15.,
Lengyelország–Norvégia 18.15 (Tv: Sport1)
december 15.,
MAGYARORSZÁG–Dánia 20.30 (Tv: M1)
december 17. Lengyelország–Románia 16.00 (Tv: Sport1)
december 17. Spanyolország–Dánia 18.15 (Tv: Sport1)
december 17.
MAGYARORSZÁG–Norvégia
20.30 (Tv: M1)

Az Eb részletes programját ide kattintva megtekintheti!

AZ ÁLLÁS
1. Norvégia 3 3 83–66 +17 6
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 75–69 +6 4
3. Spanyolország 3 2 1 82–77 +5 4
4. Dánia 3 1 1 1 78–75 +3 3
5. Románia 3 1 2 67–76 –9 1
6. Lengyelország 3 3 64–86 –22 0
A középdöntő 1. és 2. fordulója után azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol. A középdöntő végén azonban azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol a gólkülönbség, majd a több lőtt gól előtt.


A MAGYAR VÁLOGATOTT MÓDOSÍTOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungária), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvári KC SE)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungária)

RENDELJE MEG JEGYÉT A JEGYED.HU SEGÍTSÉGÉVEL!

Középdöntős mérkőzések (Debrecen)

Négyes döntő (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik