Vadnyugati párbajban dől el az NFC első helyének sorsa?

Vágólapra másolva!
2013.09.03. 17:45
null
A Seahawks és a 49ers nem csak a csoport, hanem az egész konferencia első helyéért is csatázik (Fotók: Action Images)
Péntekre virradóra a címvédő Baltimore Ravens denveri vendégjátékával végre kezdetét veszi a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2013-as idénye. A rajt előtt ideje áttekinteni a csapatok holt szezonbeli tevékenységeit, valamint erősségeit, illetve gyengeségeit. Kétrészes szezonbeharangozónk második felvonásában a Nemzeti főcsoport csapataival foglalkozunk.

 

 

A SZEZONBEHARANGOZÓNK ELSŐ RÉSZÉT, BENNE AZ AMERIKAI FŐCSOPORT CSAPATAINAK ÁTTEKINTÉSÉVEL, IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Arizona Cardinals

3 ok a bizakodásra:

– Bruce Arians remek munkát végzett az elmúlt idényben Indianapolisban koordinátorként és beugró főedzőként is. Joggal reménykedhetnek a drukkerek, hogy vele Larry Fitzgerald is magára talál, és Reggie Wayne-hez hasonló számokat szállít újra.
– Temérdek átigazolással erősítette meg keretét a Cardinals, még a piacon lévő utolsó két, nagynevű játékos, Eric Winston és John Abraham is hozzá ígérkezett el a tavaszi igazolások mellett.
– Elképesztően széles a variálási lehetőség a védelemben. Személyzetben, létszámban és formációs lehetőségeket tekintve is irigylésre méltó helyzetben van Todd Bowles védőkoordinátor. Ráadásul tavaly sem a védelmen múlott, hogy a szezon második felére összeesett a gárda.

3 ok a borúlátásra:
– Az első körös választottjuk, Jonathan Cooper súlyos sérülést szenvedett a harmadik előszezon-meccsen, így első profi idényére még várni kell. Kulcsszereplő lett volna a fiatal guard újoncként is, kifejezetten fájó a hiánya. Egy másik rookie, Ryan Swope (elkapó) pedig sorozatos agyrázkódásai miatt vissza is vonult kényszerűségből idejekorán.
– Érdekes, hogy abban a Carson Palmerben látják a megoldást, aki oaklandi formája alapján már nem nagyon fog megújulni. Drew Stantonnal vagy egy újonccal nagyobb lett volna az érdeklődés a csapat felé, Palmer jó eséllyel csak a középszerűséget hozza már.
– Visszatérő téma lesz, hogy a Nemzeti főcsoport Nyugati divíziója (NFC West) a legerősebb csoport momentán. Az Arizona egyértelműen jobb, mint tavaly volt, az erősorrendben is előkelő helyre érhetne oda, ha a támadók felé van némi megelőlegezett bizalmunk, de lehet, hogy a sorsolás miatt ez nem fog meglátszódni az eredményekben.

Roddy White és Julio Jones a liga egyik legjobb 
elkapópárosát alkotja
Roddy White és Julio Jones a liga egyik legjobb elkapópárosát alkotja

Atlanta Falcons

3 ok a bizakodásra:

– Tony Gonzalez maradt, így egy jelentős hiányposztot megspórolt a csapat.
– Olyan nagynevű, sokat látott játékosokat sikerült idecsábítani, mint Steven Jackson és Osi Umenyiora. Előbbi ki van éhezve a rájátszásra, míg utóbbinak nagy rutinja van benne – remek párosítás.
– Julio Jones és Roddy White továbbra is a legnehezebben levédekezhető elkapópárosnak számít, nem kell sokat variálni a taktikán, hogy eredményes maradjon a támadósor.

3 ok a borúlátásra:
Átalakulóban van a hátvédsor, legalábbis a cornerback felhozatal. Desmond Trufant volt az első választottjuk, de Rob Alford sem véletlen érkezett. Immár Dunta Robinson, Brent Grimes és Chris Owens nélkül készülnek a rajtra.
– Az állandó nickel- és dime felállások miatt nem akkora probléma, de így is visszaüthet, hogy hatalmas teher van Sean Weatherspoonon a linebacker sorban. Ha ő gyengébb napot fog ki, könnyen bajba kerülhet a komplett védelem.
– A támadófal jobb széle nem tűnik túl erősnek. Nagy a bizalom Lamar Holmes irányába, de a nem kiforrott OT nem biztos, hogy fejlődött annyit, hogy első naptól biztos pont legyen.

Cam Newton talajon is rendkívül veszélyes
Cam Newton talajon is rendkívül veszélyes

Carolina Panthers

3 ok a bizakodásra:
– Cam Newton még mindig olyan dolgokra képes, amelyekre az NFL-irányítók közül senki, egy ilyen személyre pedig mindig fel lehet építeni egy támadóstratégiát.
– Hosszú évek után megoldódni látszik a belső védőfalember-válság. Star Lotulelei akár az év újonc védője címre is pályázhat képességei alapján, és Kawann Short is joggal pályázik a kezdőbe idővel.
– Mondhatni hasonló segítséget várhatnak Carolinában Lotuleleitől, mint kaptak tavaly Luke Kuechly részéről. A régi vágású linebacker a posztja ikonjai közé emelkedhet, ha a szokásos hatásfokon folytatja – sőt, ismét az ő nevéhez fűződhet a szezon legtöbb szerelése.

3 ok a borúlátásra:
A futás eddig is érthetetlenül gyengén muzsikált a Panthersnél, Jonathan Stewart pedig ismét sérült. Valószínű, hogy a játék ezen szegmenségben nem fogunk javulást látni.
– Az ellentmondásos főedző, Ron Rivera maradt, ennek pedig nem feltétlen örültek a Párducok szimpatizánsai. A jó hajrával az állását megmentő védőszakember nem engedhet meg magának még egy olyan idényt, mint legutóbb.
– Hatalmas a versengés a hátvédsorban. Igaz már véget ért a felkészülés, de az edzőtábor megkezdésekor majdnem mindenki hasonló sansszal vágott neki a kezdőcsapatba kerülésnek. A versenyhelyzet jó dolog, ilyen szinten viszont már nem feltétlen.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Chicago Bears

3 ok a bizakodásra:
– Hosszú idő után váltottak edzőt a szeles városban. Marc Trestman jól ismeri Jay Cutlert, és várhatóan sokkal inkább neki kedvező, több passzt felvonultató játékot talál ki, amivel nem lesz az utolsók között a Bears a levegőben szerzett yardokat illetően.
– Jelentős javulás várható a támadófalban. Jermon Bushrod és Matt Slauson szerződtetése már előrevetítette a változást, az előszezonban pedig az 1. körös guard, Kyle Long is kitett magáért. Lehet, hogy lesz egy olyan szezonja Cutlernek végre, amit nem a sérültlistán kell befejeznie.
– Számszakilag a legjobb cornerback duó a Medvéké. Charles Tillman és Tim Jennings sorra nyerik az egyéni elismeréseket, és a következő idényben is a gárda fő erősségei közé tartoznak.

3 ok a borúlátásra:
– Brian Urlacher visszavonulása a pályán és az öltözőben is érzékeny veszteség, igazán megbízható utódot nem is sikerült szerződtetni. Ezzel együtt az újonc Jon Bostic látványosan kezdett az előszezonban, de erről tudjuk, hogy más műfaj.
– Nagy kérdés, hogy megszűnik-e a Brandon Marshall-függőség. A nagyszerű elkapó mellé ritkán sikerült felnőni társainak, talán Martellus Bennett (tigh end) megvétele fordít ezen, és egy egészséges Alshon Jefferyvel más lesz a játék képe.
– Lovie Smith amellett, hogy sikeres főedző volt, nem szabad elfelejteni, hogy bőven benne volt a keze a védelem remeklésében is. Hogy nélküle hozzák-e a megszokott szintet, azt nem tudhatjuk biztosra.

Dallas Cowboys

3 ok a bizakodásra:
– Sémát váltottak, és ezentúl 4–3-as felállásban dolgozik a védelem. A linebacker sor így névsor alapján elég meggyőzőnek tűnik, Bruce Carter, Sean Lee és Justin Durant mellett akár az újonc Devonte Holloman is megbízható játékra képes.
– Sok minőségi célpont közül válogathat Tony Romo. Egyszerre egészséges Dez Bryant és Miles Austin, Terrence Williams pedig az NCAA legtöbb elkapott yardjával rendelkezett tavaly. Nemcsak ők, hanem Jason Witten is kapott segítséget a drafton: Gavin Escobarra is érdemes lesz figyelni, a vörös zónában mindenképpen.
– Monte Kiffin lett a védelem koordinátora, aki a Tampa 2-es felállás egyik feltalálója, és reményei szerint egy sebességre építő defense-ben a falembernek pehelysúlyú DeMarcus Ware, Anthony Spencer páros sem fog visszaesni.

3 ok a borúlátásra:
– Nem nagyon van mozgástere a gárdának pénzügyileg, ezért is kapott Tony Romo új szerződést, ami kevésbé terheli meg a 2013-as fizetési sapkát. Igazolni így Durantet és Will Allent leszámítva nem is tudott a klub.
– A legnagyobb gyenge pontot a söprögetők játéka jelentette, és most sem sokkal megnyugtatóbb a helyzet. J. J. Wilcox még az újoncok között is a rutintalanok közé tartozik, a többiek pedig korábban sem tudtak bizonyítani.
– DeMarco Murrayvel szárnyal a támadójáték, de ha a sérülékeny futó nem áll rendelkezésre, akkor hatalmas a visszaesés. Talán Joseph Randle ezen változtat majd valamennyit, de elég halvány a remény. Murraynek ki kell bírnia egyben a szezont mindenképpen.

Megatron egy az egyben szinte tarthatatlan
Megatron egy az egyben szinte tarthatatlan

Detroit Lions

3 ok a bizakodásra:
Reggie Bush végre olyan segítséget biztosíthat a futórészlegtől Matthew Staffordnak, amilyenre még nem volt számára példa. Az elkapással is veszélyes Bush mögött valószínűleg LeShoure nem fog sok pályát látni, a másik be nem váló futót, Jahvid Bestet pedig már el is küldték.
– A védőfal továbbra is hihetetlen szigorúnak ígérkezik. Középen Nick Fairley és Ndamukong Suh a szélről induló Jason Jonesnak és az 1/5-ös Ziggy Ansah-nak is nagy helyet nyithat. Idén is főleg négy embertől várják Detroitban, hogy nyomást generáljon.
– Glover Quin jó igazolás volt a hátvédsorba, a felépülő Louis Delmasszal sokkal szilárdabb lehet a csapat védekezése, mint legutóbb.

3 ok a borúlátásra:
– A támadófal nem tűnik áthatolhatatlannak, három helyen kell változtatni tavalyhoz képest, de egyik sem megy gördülékenyen. Stafford nem egy menekülő művész, így meccsek mehetnek el ezen az ötösön.
– Továbbra sincs Calvin Johnson mellett korrekt társ az elkapók között. Ryan Broylesnak voltak felvillanásai, de igazi segítség nem érkezett a decemberi állapotokhoz képest.
– Rengeteg büntetés hiúsította meg a Lionst az előrehaladásban, és a védekezésben is, nem egy fegyelmezetlenségi okból. Ha Jim Schwartz nem változtat a csapat koncentrációján, akkor valószínűleg neki is az utolsó éve lesz a főedzői székben.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Green Bay Packers

3 ok a bizakodásra:
Nem tartozott a Packers erősségei közé a futás, gyakran Aaron Rodgers zárt a legtöbb yarddal. Hogy ez másképp legyen, Mike McCarthy beruházott a többszörös egyetemi bajnok Eddie Lacyre a játékosbörze második körében, akiről az előszezonban kiderült, hogy az NFL-védők is ritkán tudják első-második szerelési kísérletre földre vinni.
– Az elkapósor még mindig rendben van, Greg Jennings távozását túl fogja élni a klub, ha Randall Cobb, James Jones és Jordy Nelson a tehetségéhez méltóan játszik.
– A keret nagy része most egészséges, ami errefelé ritka jelenség. Javulni fog az irányító siettetése és a védőfal rotációja is, ha nem jön közbe váratlan sérülés.

3 ok a borúlátásra:
– A támadófal kitermelt két első körös nagyot égő játékost néhány év alatt. Bryan Bulaga és Derek Sherrod is alig-alig tudott pályára kerülni első éveiben, és ezt a szezont is IR vagy PUP listán kezdik. Igaz, hogy eddig is megvoltak nélkülük, de értékes draftpickek elpazarlása sosem jó ómen.
– Még mindig keresik a megoldást a söprögető posztra Morgan Burnett mellé. Teszik mindezt házon belül.
– Új igazolásokra Green Bayben sincs mód, a rendelkezésre álló összeget a saját választottjaikra költik, lásd Aaron Rodgers rekordszerződése. Ezzel a játékospolitikával hatalmas a felelősség Ted Thompson általános igazgatón, hogy minden évben megfelelő újoncokkal töltsék fel a keretet. Igaz, eddig bevált.

Az előző szezon MVP-je: Adrian Peterson
Az előző szezon MVP-je: Adrian Peterson

Minnesota Vikings

3 ok a bizakodásra:
Adrian Peterson százszázalékos erőállapotban kezdi az idényt, ellentétben tavaly szeptemberrel, amikor láthatóan csökkentett módban tudott csak elindulni. A 2000 yardos futótól így ismét lehet várni, hogy csodát tegyen.
– Kyle Rudolph a legmegbízhatóbb célponttá nőtte ki magát a szezon előrehaladtával, egy évvel később pedig akár a TE poszt élkategóriájába is bekerülhet, ha a látott fejlődés folytatódik.
– Példátlan módon háromszor választhatott a Vikings a draft első körében, hosszú távon pedig ebből hatalmasat profitálhatnak. Cordarelle Patterson, Sharrif Floyd és Xavier Rhodes is sok játékidővel számolhat már első idényében.

3 ok a borúlátásra:
Nem látni, hogy mi a B-terv arra az esetre, ha Adrian Peterson most nem fut emberfeletti szezont. A Vikings ismét egyértelműen a rájátszásba vágyik, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy Peterson tavalyi formáját hozza, amit valljuk meg, igen nehéz megismételni.
– Egyaránt Seattle-be távozott a klub ikonja Antoine Winfield (aki azóta visszavonulását is bejelentette), és legsokoldalúbb támadója, Percy Harvin is. Elméletben már összeállt, hogy miképp fogják pótolni a húzóembereket, de ezt élesben kell látni, hogy sikerül-e.
– Christian Ponder kiesésével lényegében halálra volt ítélve a Vikings a Packers elleni rájátszásmeccsen, de nem szabad elfelejteni, hogy a szezon első két harmadában az első számú irányítóval sem működött a passzjáték konzisztensen. Jenningsszel ez változhat, de egyelőre az sem biztos, hogy Ponder melyik arcát mutatja.

Brees újabb nagyszerű szezont futhat
Brees újabb nagyszerű szezont futhat

New Orleans Saints

3 ok a bizakodásra:
Visszatér a pálya mellé a sikeredző Sean Payton, aki letöltötte egy éves eltiltását.
– Drew Brees mindig talál magának új játszótársakat. Valószínűleg Joseph Morgan sérülése és Devery Henderson elküldése sem zavarja meg a csapatot, és az új felfedezettek, Kenny Stills, Preston Parker vagy Nick Toon is sok örömöt szereznek majd a drukkereknek.
– Kinevezték hosszas huzavonát követően Rob Ryant a védelem koordinátorának, aki top védelmeket ugyan nem szokott összerakni, de itt már az is előrelépés volna ha a középmezőnybe felzárkóznának.

3 ok a borúlátásra:
– Minden borúlátás a védelemre vezethető vissza. Ki fogja generálni az irányítók siettetését? Még a harmadik előszezon meccs után is cserére kényszerültek, és Parys Haralson ide hozatalában bíznak, a másik szélen pedig talán Junior Gallette vagy Martez Wilson lehet megoldás.
– A séma változott, de az emberanyag majdnem azonos. Az első körös Kenny Vaccarót és a Steelerstől elhozott Keenan Lewist leszámítva azoknak kéne a javulást bemutatni, akikben tavaly már csalódtak egyszer.
– A két szélen lehetnek gondjai a támadófalnak is. Charles Brown kerül majd be a kezdőbe Bushrod helyére, a kérdés pedig az, hogy a jövő emberének hozott Terron Armstead mikor lesz játékra kész állapotban.

Victor Cruznak szárnyakat adhat az új szerződése
Victor Cruznak szárnyakat adhat az új szerződése

New York Giants

3 ok a bizakodásra:

– Új szerződést kapott Victor Cruz, ezzel hosszú távon elkötelezte magát a Giants felé, mint első számú elkapó. Idén azonban még Hakeem Nicks is kerettag, aki nyilvánvalóan bizonyítani akar, hogy hasonló pénzért tárgyalhasson majd a következő nyáron, mint csapattársa. Két jó képességű, motivált elkapóval Eli Manningnek is elit szezonja lehet.
– A védőfal évről évre erős, és bővelkedik új arcokkal. Ezúttal Mike Patterson és Cullen Jenkins veteránként érkezik segíteni, a fiatalok közül pedig Adewale Ojomo, Damonte Moore és Johnatan Hankins is berobbanhat a szokásos arcokon kívül.
– Terrell Thomas felépülése és Aaron Ross visszatérése után öt, kellőképp rutinos és képzett cornerbackkel tudnak számolni Tom Coughlinék Webster, Amukamara és Hosley mellett. Ránézve az idei ellenfelek listájára, ez még aranyat érhet.

3 ok a borúlátásra:
– Stevie Brown hosszú távra kidőlt térdsérülés miatt, a tavaly rivaldafénybe kerülő söprögető pedig majdhogynem pótolhatatlan veszteség.
– Hihetetlen szűk a linebacker felhozatal, a 75-ös keretben is csak hat játékost foglalkoztattak, de sokat mondó, hogy közülük négyet anno nem draftolt senki. Visszatérő probléma ez New Yorkban, de úgy tűnik megtanultak együtt élni vele.
– David Wilson és Andre Brown osztja majd meg a futófeladatokat, Ahmad Bradshaw-t elengedték. Azzal, hogy Wilsont 1. körben választották 2012-ben, már megalapozták, hogy vele számolnak hosszú távon, mégis valamennyire váratlan volt a váltás közvetlenül a szezon végén.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csoportutolsónak van a legnagyobb esélye ezúttal megnyerni a divízióját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Philadelphia Eagles

3 ok a bizakodásra:
Chip Kellynél eredményesebb, profi múlt nélküli edző nem volt az elmúlt években az országban, így nem véletlen várnak tőle nagyon sokat új állomáshelyén. A hasonló cipőben járó edzők gyakran megégtek már az NFL-ben, de például Pete Carroll példája is mutatja, hogy nem lehetetlen egyetemi nagycsapat felépítése után ugyanezt megtenni a hivatásosok között is.
– Költekezésből most sem volt hiány. James Casey (TE), Isaac Sopoaga (NT), Connor Barwin (LB), Cary Williams (CB) vagy Patrick Chung (S) is jó név a szakmában, ezúttal sem lehet felhozni, hogy ne követne el mindent Jeffrey Lurie tulajdonos a sikerességért.
– A támadófalból Evan Mathis volt az egyetlen, aki épségben túlélte az elmúlt szezont. A többiek visszatérésével, és Lane Johnson kiválasztásával biztosan könnyebb dolga lesz a támadóknak, mint a múlt idény nagy részében.

3 ok a borúlátásra:
Jeremy Maclinre kulcsszerep hárult volna Kellynél is, de az elkapónak a teljes szezont ki kell hagynia szalagszakadás miatt. DeSean Jacksonon kívül így nincs klasszis elkapó a keretben, és ő sem az a fajta játékos, akit lépten-nyomon meg lehet játszani.
– Nagy kérdés, hogy mennyire Vick-függő a Kelly által felvázolt taktika. Azt láttuk az előszezonban is, hogy minden bizonnyal az Eagles fogja a legkevesebb időt a két játék közti tanácskozásra felhasználni. Michael Vick azonban elég sérülékeny irányító, és a padon ülő Nick Foles (vagy Matt Barkley) teljesen más erényekkel bír, mint a kezdő quarterback.
– Néhány játékos eléggé rendszeridegenek tűnik 3–4-es felállásban, DeMeco Ryans pont ezért hagyta el anno a Texans csapatát. Kulcskérdés lesz, hogy miként reagál a változásra Fletcher Cox, Trent Cole vagy éppen Brandon Graham.

A 49ers-szurkolók remélik, idén is sok ok lesz a Kaepernickingre
A 49ers-szurkolók remélik, idén is sok ok lesz a Kaepernickingre

San Francisco 49ers

3 ok a bizakodásra:
Colin Kaepernicknek immár biztos a helye a csapatban, így a teljes felkészülést rá hegyezhette ki Jim Harbaugh. A beugróként Super Bowlig menetelő irányítótól így mindenképpen várható további fejlődés.
– Közkedvelt célpont volt San Francisco a gyűrűre áhítozó veteránoknak. Anquan Boldinnak már van speciel, de Glenn Dorsey, Nnamdi Asomugha vagy Phil Dawson megszerzése is azt jelenti, hogy a Niners csak jobb lesz mint volt.
– A jövő is biztosítva van, hiszen a drafton nagyszerűen spájzoltak be olyan tehetségekből, akik nem 2013-ban, hanem később tarthatják elit szinten a franchise-t. Eric Reid (S) ugyan már most szerepet kaphat, de Marcus Lattimore (RB) vagy Tank Carradine (DE) mindenképpen a jövő embere.

3 ok a borúlátásra:
Elszakadt Michael Crabtree Achilles-ina még márciusban, így Kaepernick kedvenc célpontja csak a szezon második felére csatlakozhat a társaihoz, ha jól sikerül a rehabilitáció.
– Nincs kimondottan nose tackle poszton bevethető játékos a szűk keretben, így érdekes lesz nézni, hogy a védőfal milyen formációt és összetételt alkalmaz leggyakrabban.
– Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a söprögető poszt egyik jelenlegi legjobb játékosa, Dashon Goldson klubot váltott. Az újonc Reidnek vagy a tapasztalt Dahlnak nagyon nehéz lesz hasonló kaliberű játékkal előrukkolni.

RG III és Wilson csatájából a Seahawks jött ki győztesen
 januárban
RG III és Wilson csatájából a Seahawks jött ki győztesen januárban

Seattle Seahawks

3 ok a bizakodásra:
Ugyanaz elmondható Russell Wilsonról is mint Kaepernickről. Megkérdőjelezhetetlen helye van a csapatban, első perctől a kezdő egységgel gyakorol, miközben tavaly csak az előszezonban nyújtott teljesítményét látva lépdelt fentebb a rangsorban. Az összhang emiatt biztosan jobb lesz az elkapóival.
– Az erősítéseket tekintve Seattle-ben sem panaszkodhatnak. Cliff Avril, Michael Bennett vagy Percy Harvin egyaránt húzónevek voltak korábbi klubjukban, és kimondottan azért érkeztek ide, hogy gyűrűvel gazdagodjanak.
– A szokásosnál is félelmetesebb futójátékot mutathat fel a gárda, ha Christine Michael élesben is úgy villog, mint azt az eddigi limitált játékideje alatt láthattuk. Ha Marshawn Lynch mellé találtak még egy berobbanó újoncot is, akkor a támadósor továbbra is mesébe illő lesz. Robert Turbin kezdheti félteni a játékidejét.

3 ok a borúlátásra:
– Nem a legerősebb összeállításban kezdenek. Percy Harvin, Chris Clemons és Anthony McCoy nélkül indul az idény, utóbbi nem is fog beszállni. Nem a szezon elején kell ugyan villogni, de itt is lesznek olyan találkozók, amelyeken teljes erőbedobásra szükség lesz.
– Gus Bradley elhagyta a csapatot, és főedző lett Jacksonville-ben. Dan Quinn örökölte meg a védőkoordinátori posztot, aki védőfaledzőként már dolgozott itt, mielőtt a Florida Gatorsnél vállalt munkát. Nehéz lesz a Bradley-féle védelem eredményeit megtartani, de a felhalmozott tehetség alapján mindenképp hozni kell a szintet.
– Rányomhatja a bélyegét a csapat rájátszás szereplésére, hogy végig versenyezni kell a San Franciscóval az elsőségért, hiszen itt nyugaton nem csak a divízió, hanem az NFC első helye is kitűzött célnak számít mindkét franchise esetében, és nem valószínű, hogy az utolsó fordulókban lefutottá válna a verseny, mint az néhány csoportnál mindig előfordul.

Tavon Austin nagy lökést adhat a támadósornak
Tavon Austin nagy lökést adhat a támadósornak

St. Louis Rams

3 ok a bizakodásra:
Régóta jelen lévő gondokat oldhat meg Jake Long és Jared Cook, a két új arc. Longgal stabilabb lehet a fal sokkal, míg Cook az a biztoskezű célpont lehet rövid yardokon, amire Sam Bradfordnak szüksége van.
– A Rams is bízhat benne, hogy két első körös választottja első perctől kezdve megállja a helyét. Tavon Austin (WR) és Alec Ogletree (LB) is versenyben lesz várhatóan az év újonca címért. Ogletree-nek már több nagy játéka is volt az előszezonban, ami reménykeltő lehet.
– Jeff Fisher nagyszerűen megtalálta a módját, hogy kockázatos lépéseket bevállalva elmozdítsa a St. Louist az állandó sereghajtó szerepkörből. Várhatóan nem csak fellángolás volt a tavalyi szezon és meg fognak tudni ragadni minimum a középmezőnyben.

3 ok a borúlátásra:
– Távozott Steven Jackson és Danny Amendola, az elmúlt évek leginkább meghatározó támadójátékosai. Nagyon rutintalan lett ezzel mind a futó-, mind az elkapószekció, hiába látjuk, hogy a terv szerint kiket pakolnak majd be a helyükre.
– A söprögetők között eléggé kaotikus a helyzet. Matt Giordano több ízben bizonyította, hogy nem kezdő kaliber, de amíg T. J. McDonald be nem érik, muszáj lesz őt játszani Darian Stewart párjaként. Ha leghátul nem lesz szilárd a Rams védelme, akkor sok jóra nem lehet számítani.
– A szezon során elég masszív védelmekkel találják majd szembe magukat, így elég nagy teher alatt kell majd kialakulnia egy eredményes támadójátéknak. Valószínűleg nem 2013-ban fog a Rams visszatérni a rájátszásba.

Darrelle Revis a baseballpályán már
 bemutatkozott Tampa Bayben
Darrelle Revis a baseballpályán már bemutatkozott Tampa Bayben

Tampa Bay Buccaneers

3 ok a bizakodásra:
Darrelle Revis és Dashon Goldson személyében két olyan védő jött a hátvédsorba, aki a maga posztján a szűk élbolyba tartoznak.
– Josh Freemannek utolsó éve következik az első szerződéséből, ergo ha újabb nagy pénzt akar magának, akkor most kell jól játszani, vagy különben marad a padozás, vagy a versengés az újoncokkal. Reményeik szerint az irányítót doppingolja majd a nagyobb tét, nem pedig megbénítja, és újabb franchise rekordokat fog dönteni.
– Lassan már elcsépelt dolog a fiatalságot emlegetni a Buccaneers kapcsán, de ha végignézzük az összeállítást, nem sok 30 év körülit találunk továbbra sem.

3 ok a borúlátásra:
– Megsérült egy jótékonysági kosármeccsen Casey Barth, így új rúgó után kellett nézniük. Lawrence Tynes, Rian Lindell és Derek Dimke verseng a feladatért, de nem valószínű, hogy hozni tudná akármelyikőjük is Barth számait.
– Bár az előző szezonban a Tampa Bay védelme volt a legjobb a ligában a futások ellen, a passzvédekezésben szenvedett a Buccaneers, ráadásul az együttes legjobb irányítósiettetője, Michael Bennett is távozott a csapattól.
– Nem sokban változott a klub felépítése, mindig jönnek drága sztárjátékosok és fiatal tehetségek, de nem tudnak elmozdulni a középszerűségből. A szkeptikusok szerint az idei év is a megszokott hullámvasúttal telik majd.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csoportelsőnek van a legnagyobb sansza rá, hogy ezúttal még a rájátszásba se jusson be?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Washington Redskins


3 ok a bizakodásra:
A csoport tavalyi győzteséhez visszatér talán legjobb védőjük Brian Orakpo. Félelmetes belegondolni, hogy a legutóbbi nagy menetelést a kiváló linebacker nélkül is be tudták mutatni.
– Rengeteg elkapó áll Robert Griffin III rendelkezésére. A veterán Santana Moss mellett már Pierre Garcon, Aldrick Robinson, Leonard Hankerson és Josh Morgan is bizonyította, hogy lehet rá számítani, és Jordan Reed (TE) is lehet X-faktor ebben a támadóalakzatban.
– Az előszezonban lehengerlően menetelt a támadófal, ha futást kellett blokkolni, pedig nem Alfred Morris, hanem Roy Helu dolgozott mögöttük főként. Mike Shanahennek ebben az évben is meglesz az elit futójátéka, nagy év elé néz Alfred Morris.

3 ok a borúlátásra:
– Az már biztos, hogy Robert Griffin III lesz a kezdő az első hétfő esti rangadón, viszont kérdéses, hogy a korábbi játékát tudja-e hozni ilyen kevéssel a műtét után. Kérdés, hogy mennyit vesztett mobilitásából RG3, és hogy mikorra kerül százszázalékos állapotba. Az előszezonban mindenesetre nem láthattuk a pályán .
– Nagy veszteség, hogy Phillip Thomas nem tud bemutatkozni a csapatban. Az NCAA legtöbb labdáját szerző védője üde színfolt lehetett volna a söprögetők között, ahol Shanahan is látta, hogy kell az erősítés, hiszen Bacarri Rambo személyében egy másik zöldfülűt is kiválasztott.
– Várhatóan sokkal nehezebb lesz a divízióban jól szerepelni, ha a Dallas és a Philadelphia sem fogy el a szezon végére, a Giants pedig általában tartotta a lépést eddig is.

Kíváncsi a holt szezon történéseire? Ki hosszabbított csapatával, melyik játékos kapott valamilyen tendert az együttesétől? A csapatok között milyen játékoscserék zajlottak le? A szabadügynökké váló játékosok hol kötöttek ki? Milyen edzőváltások történtek a csapatoknál? Ki vonult vissza? Melyik együttes kiket draftolt? Ide kattintva mindent elérhet!

NFL 2013, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
2013. 09. 06. 2:30 Denver Broncos–Baltimore Ravens
2013. 09. 08. 19:00 Buffalo Bills–New England Patriots
2013. 09. 08. 19:00 Chicago Bears–Cincinnati Bengals
2013. 09. 08. 19:00 Cleveland Browns–Miami Dolphins
2013. 09. 08. 19:00 New Orleans Saints–Atlanta Falcons
2013. 09. 08. 19:00 New York Jets–Tampa Bay Buccaneers
2013. 09. 08. 19:00 Pittsburgh Steelers–Tennessee Titans
2013. 09. 08. 19:00 Detroit Lions–Minnesota Vikings
2013. 09. 08. 19:00 Indianapolis Colts–Oakland Raiders
2013. 09. 08. 19:00 Carolina Panthers–Seattle Seahawks
2013. 09. 08. 19:00 Jacksonville Jaguars–Kansas City Chiefs
2013. 09. 08. 22:25 St. Louis Rams–Arizona Cardinals
2013. 09. 08. 22:25 San Francisco 49ers–Green Bay Packers
2013. 09. 09. 2:30 Dallas Cowboys–New York Giants
2013. 09. 10. 1:10 Washington Redskins–Philadelphia Eagles
2013. 09. 10. 4:20 San Diego Chargers–Houston Texans

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik