Szárnyalnak a Sólymok, a Sasok és a Pintyek

Vágólapra másolva!
2012.09.20. 16:12
null
A Cardinals nagy meglepetésre nyert a favorit New England Patriots otthonában (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A listát továbbra is a nagyon magabiztosan menetelő San Francisco 49ers vezeti a szintén nagyon erős Houston Texans előtt, míg a vereséggel rajtoló Green Bay Packers feljött a harmadik helyre. Szárnyal az egyaránt két győzelmet arató Atlanta Falcons, Philadelphia Eagles, Arizona Cardinals hármas, az utóbbi ellen óriási csatában elbukó New England Patriots viszont jócskán visszaesett, csakúgy, mint a két zakóval nyitó New Orleans Saints.

 

1. (1.) San Francisco 49ers (2–0)

Nem történt meglepetés, Harbaugh fiai a Lionson is könnyedén túlléptek. A védelem vezérletével ez a 49ers könnyedén a Super Bowlban találhatja magát, ám ehhez azért Alex Smithre, és a hatékonyabb támadóegységre is szükség lesz. Jelenleg a San Francisco a legerősebb, és legjobban összerakott csapat a ligában!

2. (4.) Houston Texans (2–0)

A 49ersszen kívül nem nagyon látunk jelenleg más, olyan erős csapatot a ligában, aki megállíthatná a Texanst. A védelem bitang jó, Andre Johnson pedig most, hogy újra a régi, a szintén egészséges Schaubbal együtt simán a rájátszásba menetelhet a csapat első lépésként, onnantól pedig határ a csillagos ég!

3. (5.) Green Bay Packers (1–1)

Fontos győzelmet tudott megszerezni a csoportrivális Bears ellen a Packers. Viszont a támadófalon javítani kell, hogy Rodgers meg ne sérüljön, valamint az elkapóknak nem árt odafigyelniük a sok elejtett labdára. A védelemtől viszont ismét nagyon jól működik a pass rush (Clay Matthews 2 meccs után már 6 sacknél jár!), ami tavaly az egyik legnagyobb hiányossága volt a Sajtfejűeknek.

4. (8.) Atlanta Falcons (2–0)

Elképesztően erős a Matt Ryan vezette Falcons, bár a futójátékon még van mit csiszolni, az biztos. Egyelőre (hála a passzjátéknak és a védelemnek) senki sem képes megállítani ezt a gépezetet, a harmadik héten viszont a Chargershez látogat az Atlanta, ahol azért nagyon jó mérkőzés várható.

5. (3.) Baltimore Ravens (1–1)

Nagyon jó ez a Ravens, ám vasárnap a Phillyt még Ray Lewisék sem tudták megállítani. Joe Flacco ez előző heti pazar játéka után ezúttal gyengébb formában dobált, ráadásul Ray Rice sem tudta átlendíteni a holtponton a Hollókat.

6. (2.) New England Patriots (1–1)

Nagy meglepetésre nem tudott nyerni a New England otthon, az Arizona ellen. A fiatal védelem most is nagyon megbízható teljesítményt nyújtott, ám most a Tom Brady vezette támadók vesztették el a fonalat. Számos oka van a vereségnek, mint a rossz játékhívások, vagy a támadófal kifejezetten gyenge szereplése, ráadásul a Pats sérülés nélkül sem úszta meg a blamát, Aaron Hernandez ugyanis 4-6 hétre harcképtelenné vált. Nem lesz könnyű a javítás, a hétvégén ugyanis a kőkemény védelméről híres Ravensszel találkoznak majd a Hazafiak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (7.) New York Giants (1–1)

Orbitálisan gyenge kezdést követően végül egy hatalmas feléledésnek hála, el tudta kerülni a Giants a Buccaneers elleni blamát. Eli Manning előtt nem túl meggyőző a támadófal, valamint a futójáték és a védelem sem nagyon segíti a tavalyi Super Bowl MVP dolgát, ám egyelőre Hakeem Nicks és Victor Cruz ki tudta húzni a bajból a címvédőt. Csak kérdés, hogy meddig sikerülhet ez a két fiatal tehetségnek.

8. (6.) Denver Broncos (1–1)

Hiába a nagy feltámadás, még ez sem volt elég Peyton Manningnek ahhoz, hogy együttese meg tudja nyerni a hétfő esti rangadót. Manning háromszor adta el a labdát az első negyedben, ezt pedig nem engedheti meg magának egy irányító sem egy ilyen jó Falcons ellen. Vasárnap a Texans ellen javíthat a veterán játékos, bár nem lesz könnyű dolga!

9. (9.) Pittsburgh Steelers (1–1)

Egyelőre nem tudjuk eldönteni, melyik a Steelers igazi arca, ám az biztos, hogy ha Troy Polamalu és James Harrison visszatér a védelembe, az ellenfél irányítójának nem lesz egy perc nyugta sem, akkora pluszt adnak ennek a csapatrésznek. A Raiders még nélkülük sem lehet nehéz ellenfél Roethlisbergerék számára, kötelező lesz nyerni!

10. (14.) Philadelphia Eagles (2–0)

Ha így folytatják a Sasok a szezont, akár még esélyesként is tekinthetünk rájuk! Michael Vick ugyan eladogatja a labdát, viszont amikor nagyon kell, akkor rendre meg tud villanni, idén pedig végre a tavaly sokak által lesajnált védelem is remek szinten tud teljesíteni, így pedig akárkit képes lesz meglepni a Philly.

11. (10.) Chicago Bears (1–1)

A forduló nyitó meccsén nem tudott mit kezdeni a Bears a Packersszel. Jay Cutlert egyszerűen nem képes megvédeni a támadófala, ez pedig teljesen megakadályozza mind az irányítót, mind pedig a rendkívül tehetséges elkapó brigádot abban, hogy sikeres lehessen.

12. (11.) Detroit Lions (1–1)

Furcsa látni, hogy a tavaly brillírozó támadóalakulat várakozáson alul teljesít, miközben a Lions védelme az, amely hétről-hétre eddig meccsben tartotta Staffordékat. Ráadásul ez a védelem még jobb is lehet, a secondarybe ugyanis lassan kezdenek visszatérni az eddig sérült játékosok. Mostantól tehát Staffordéknak kell felszívniuk magukat, hogy az Oroszlánok versenyben legyenek a rájátszásért.

13. (17.) San Diego Chargers (2–0)

Annyira nem jó ez a Chargers, mint a mérlege mutatja. Egyelőre két nagyon könnyű ellenfélen léptek túl Riversék, így kicsit csalókák a statisztikák. A harmadik fordulóban viszont jön a Falcons, Ryanék ellen pedig végre kiderül, mire is képes a San Diego…

14. (17.) Cincinnati Bengals (1–1)

Andy Daltonék kötelező győzelmet arattak a gyengélkedő Browns ellen. A 27 kapott pont viszont nagyon sok, a védelemnek nagyon össze kell kapnia magát, mert ilyen játékkal még a wild card sem lesz meg.

15. (12.) Dallas Cowboys (1–1)


Nyitásként a Dallas megveri a címvédőt, majd utána rögtön kikap Seattle-ben. Nem tudni, hogy melyik meccs takarja az igazi oldalát Tony Romóéknak, ám az biztos, hogy a Seahawkshoz hasonló ellenfeleket vernie kell a Cowboysnak ahhoz, hogy megnyerje az NFC Eastet.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16. (20.) Seattle Seahawks (1–1)

A Pete Carroll vezette Seahawks, ahogy azt vártuk, igazi meglepetés csapat lehet! A támadósor teljesen kétarcú, cserébe a védelem nagyon jónak tűnik egyelőre, egyértelműen a liga élmezőnyébe sorolhatjuk eme csapatrészt.

17. (24.) Arizona Cardinals (2–0)

Nagy szerencsével, ám mégis megérdemelten tudott nyerni a Cardinals a Pats vendégeként, ami a forduló talán legnagyobb meglepetését szolgáltatta. A baj ott van, hogy a Cards elképersztően hullámzó játékkal rukkol elő hétről-hétre, ennek fényében pedig szinte teljesen kiszámíthatatlan ez a csapat. Ha jó napot fognak ki, akkor bármikor, bárkit képesek lesznek legyűrni.

18. (22.) Carolina Panthers (1–1)

Az előző heti botlás után nagy összecsapást tudott megnyerni a Panthers a Saints ellen! Cam Newton továbbra is bizonyítja, hogy a tavalyi újonc éve nem csak átmeneti volt, így pedig minden egyes pillanatban életveszélyes tud lenni. A gyengélkedő Saints védelme viszont nem volt igazi erőpróba a Párducok számára, ám a Giantsé sem lesz sokkal erősebb!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportnegyedikként végző csapatnak van a legnagyobb esélye arra , hogy ebben a szezonban bejut a rájátszásba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

19. (23.) Buffalo Bills (1–1)

Az előző heti ekézés után rögtön össze is kapta magát a Bills! Ami összejöhetett, az össze is jött a hazaiak számára, C. J. Spiller pedig lassan átveszi a sérült Fred Jackson helyét, eddig elképesztő statisztikákat produkál a fiatal futójátékos.

20. (15.) Kansas City Chiefs (0–2)

Szemmel láthatóan valami nem működik jól Kansas Cityben! Papíron erős a keret, nagyon jó, fiatal játékosok alkotják mind a védelmet, mind pedig a támadóegységet. Ám valami mégsem klappol a csapatnál, amire viszont Romeo Crennel edzőnek nagyon gyorsan meg kell találnia a csattanós választ, különben már az idény elején elúsznak a Chiefs esélyei a rájátszásra.

21. (21.) Tampa Bay Buccaneers (1–1)

Schiano vezérletével nagyon tehetséges brigád gyűlt össze Tampa Bayben, ám azért hiányosságok még bőven akadnak a csapatnál. Főleg a védelemben, ugyanis a már tavaly is égető cornerback hiány úgy tűnik, hogy Eric Wright érkezésével sem lett megoldva (még nagyszerű interception utáni TD-je ellenére sem), a passz ellen így viszont rettentő kiszolgáltatott a Bucs védelme.

22. (19.) New York Jets (1–1)

Az előző heti, remek játék után ezúttal ismét a már jól megszokott, siralmas formát láthattuk Mark Sancheztől, így pedig nem lehet megverni egy Steelerst. Azt mondjuk nem árt megemlíteni, hogy a védelemből agyrázkódás miatt hiányzott Darelle Revis, aki viszont a Dolphins ellen már visszatérhet a kezdőcsapatba.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportgyőztes csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy lemarad ebben az idényben a playoffról?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

23. (13.) New Orleans Saints (0–2)

Az idény eddigi talán legnagyobb meglepetése a Saints gyengélkedése. Brees továbbra is csak árnyéka önmagának, míg a védelemből még Steve Spagnoulo sem tud elfogadható csapatrészt kreálni. Nincs mese, kell ide Payton!

24. (27.) Indianapolis Colts (1–1)


Andrew Luck pont azt a megújulást hozta Indianapolisba, mint amit vártak tőle már a drafton való kiválasztásakor. Bátran jelentjük ki, hogy a Coltsnál megcsillant a fény az alagút végén, tetszetős újjáépítés vette kezdetét, 1-2 éven belül pedig ismét a rájátszásért küzdhet majd Chuck Pagano együttese.

25. (30.) St. Louis Rams (1–1)


Sam Bradford végre ismét franchise irányítóhoz méltóan játszott a Redskins ellen, ez pedig elengedhetetlen lesz a jövőbeli győzelmek szempontjából is. A védelmet viszont még tovább kell erősíteni, mert egy jobb támadóegységnek nem lesz kihívás átlépni a Kosokon így. Egy biztos, Jeff Fisher jó munkája kezd megmutatkozni a Ramsen!

26. (18.) Washington Redskins (1–1)

Az első forduló meglepetése után ezúttal csúnya vereségbe szaladt bele a Washington. Sok elejtett labda a támadóktól, fegyelmezetlenségek, védőoldalról pedig a passz elleni védekezés teljes hiánya mutatkozott meg. Szegény embert ráadásul az ág is húzza, ugyanis a kiváló linebacker Brian Orakpo, és a defensive end Adam Carriker is komoly sérülés követően kénytelen lesz kihagyni a szezon további részét, ez pedig a védelemnek nagyon komoly veszteség.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez az NFL 2012-es szezonjában a legrosszabb mérleggel, kié lesz az 1/1?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

27. (25.) Minnesota Vikings (1–1)

A Minnesota valahol pont ott jár, mint azt a szezon előtt vártuk. Van 3-4 meghatározó játékosuk, akik a hátukon próbálják vinni a csapatot, ám sajnos a többiek segítsége nélkül ez meglehetősen nehéz feladat lesz. Ha sikerül megfelelően megerősíteni a Vikingek passz elleni védekezését, akkor még több meglepetést is okozhatnak, ám a jelenlegi védőegységgel ez biztosan nem fog sikerülni.

28. (26.) Jacksonville Jaguars (0–2)

Jól sikerült a Jacksonville draftja, valamint előszezonja, ezek után pedig kissé csalódás a 0–2-es mérleg az első két összecsapásuk után. A tavaly kiváló védelmet idén egyelőre inkább csak középszintűnek nevezhetnénk, annak is csak jó indulattal. A támadófal pedig egyre inkább kezd hasonlítani a tavalyira, eddig ugyanis ebben az évben is leginkább csak arra jó ez a sérülésekkel teli csapatrész, hogy összetöresse Blaine Gabbertöt.

29. (32.) Miami Dolphins (1–1)


Picinyke remény csillant meg Miamiban, a gyenge Raiders ellen ugyanis villogni tudott mind a támadószekció, mind pedig a védelem. Ez a győzelem nagyon fontos volt a Delfinek számára, és nagyon jókor is jött, ezáltal ugyanis hatalmas lökést kaphat Joe Philbin csapata a következő hetekre.

30. (28.) Tennesse Titans (0–2)


Borzalmas kezdésen van túl a Titans. Jake Locker egyelőre üvegből van, Chris Johnson pedig nem képes korrekt futójátékot hozni a Titánok offenzívájába. A probléma vélhetően az elveszett motivációjával van, amit minél előbb vissza kell nyernie, hogy a Titans elkerülje a top3-as picket.

31. (31.) Cleveland Browns (0–2)

Nem meglepetés a Browns 0–2-es szezonkezdése, valószínűleg a 2012-es esztendő sem a csapat eredményességétől lesz hangos. A cél a fiatalok beépítése, egy jó drafttal, illetve hatékony szabadügynökpiaci lépésekkel pedig a támadóalakulat megerősítése.

32. (29.) Oakland Raiders (0–2)

Még az előzetesen 1/1-es pozícióba várt Miami Dolphins is átgyalogolt a Raidersen, ez pedig nem kecsegtet túl sok pozitívummal a szezon további összecsapásaival kapcsolatosan. Carson Palmernek továbbra sincs túl sok egészséges, jónak mondható elkapója, a védelemben pedig az összekukázott secondary még a közepesnek mondható támadóegységeket sem nagyon képes megállítani. Ez a szezon biztosan nem a Fosztogatók sikerességéről fog szólni.

A 2012-ES IDÉNYBEN MINDEN HÉTEN RENDEZNEK MÁR CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT IS MÉRKŐZÉST, ÍGY A 3. FORDULÓ MÁR MA ÉJJEL KEZDETÉT VESZI A CAROLINA PANTHERS–NEW YORK GIANTS TALÁLKOZÓVAL! A találkozóról beharangozót ide kattintva olvashat!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában második részét – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – ide kattintva érheti el!

STATISZTIKÁK
A 2. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Eli Manning (New York Giants) –Tampa Bay Buccaneers 510
A legtöbb futott yard: Reggie Bush (Miami Dolphins) –Oakland Raiders 172
A legtöbb elkapott yard: Hakeem Nicks (New York Giants) –Tampa Bay Buccaneers 199
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 723
Eli Manning (New York Giants)
A legtöbb futott yard: 292
C. J. Spiller (Buffalo Bills)
A legtöbb elkapott yard: 237
Victor Cruz, Hakeem Nicks (New York Giants)
A legtöbb szerelés: 26
Sean Lee (Dallas Cowboys)
A legtöbb sack: 6.0 Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception: 3
Tim Jennings (Chicago Bears)
NFL 2012, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
2012. 09. 14. 2:20 Green Bay Packers–Chicago Bears 23–10
2012. 09. 16. 19:00 New York Giants–Tampa Bay Buccaneers 41–34
2012. 09. 16. 19:00 Carolina Panthers–New Orleans Saints 35–27
2012. 09. 16. 19:00 New England Patriots–Arizona Cardinals 18–20
2012. 09. 16. 19:00 Indianapolis Colts–Minnesota Vikings 23–20
2012. 09. 16. 19:00 Philadelphia Eagles–Baltimore Ravens 24–23
2012. 09. 16. 19:00 Buffalo Bills–Kansas City Chiefs 35–17
2012. 09. 16. 19:00 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 34–27
2012. 09. 16. 19:00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 7–27
2012. 09. 16. 19:00 Miami Dolphins–Oakland Raiders 35–13
2012. 09. 16. 22:05 St. Louis Rams–Washington Redskins 31–28
2012. 09. 16. 22:05 Seattle Seahawks–Dallas Cowboys 27–7
2012. 09. 16. 22:25 San Diego Chargers–Tennessee Titans 38–10
2012. 09. 16. 22:25 Pittsburgh Steelers–New York Jets 27–10
2012. 09. 17. 2:20 San Francisco 49ers–Detroit Lions 27–19
2012. 09. 18. 2:30 Atlanta Falcons–Denver Broncos 27–21
3. FORDULÓ
2012. 09. 21. 2:20 Carolina Panthers–New York Giants
2012. 09. 23. 19:00 Dallas Cowboys–Tampa Bay Buccaneers
2012. 09. 23. 19:00 Chicago Bears–St. Louis Rams
2012. 09. 23. 19:00 Minnesota Vikings–San Francisco 49ers
2012. 09. 23. 19:00 Tennessee Titans–Detroit Lions
2012. 09. 23. 19:00 Washington Redskins–Cincinnati Bengals
2012. 09. 23. 19:00 New Orleans Saints–Kansas City Chiefs
2012. 09. 23. 19:00 Miami Dolphins–New York Jets
2012. 09. 23. 19:00 Cleveland Browns–Buffalo Bills
2012. 09. 23. 19:00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars
2012. 09. 23. 22:05 Arizona Cardinals–Philadelphia Eagles
2012. 09. 23. 22:05 San Diego Chargers–Atlanta Falcons
2012. 09. 23. 22:25 Denver Broncos–Houston Texans
2012. 09. 23. 22:25 Oakland Raiders–Pittsburgh Steelers
2012. 09. 24. 2:20 Baltimore Ravens–New England Patriots
2012. 09. 25. 2:30 Seattle Seahawks–Green Bay Packers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik