NFL: a Patriots elleni sikerével élre állt a Packers - erősorrend

Vágólapra másolva!
2014.12.04. 19:29
null
Aaron Rodgerséket a Patriots védelme sem tudta feltartóztatni – csak a vörös zónában (Fotó: Action Images)
A Green Bay hatalmas csatában legyőzte a New Englandet az NFL 13. fordulójában, így szubjektív erősorrendünkben is átvette a vezetést. A címvédő Seahawks egyre közelebb kerül a dobogóhoz, a Bengals ismét felkapaszkodott a legjobb tíz közé. A Jaguars csupán egy hétig tanyázott listánk utolsó helyén, a Giants ellen aratott meglepetéssikerével három helyet javított.

 

 

1. (2.)Green Bay Packers (9–3)
A Packers szorosmérkőzésen, 26–21-re nyert a Patriots ellen – helyszíni beszámoló itt! Hatalmas csatát hozott a rangadó, és bizton ki merjük jelenteni, hogy mindkét együttes ott lesz a nagydöntő közelében a végén, hiszen két bombaerős csapatról van szó, és csak apró momentumot döntöttek a Green Bay javára. Aaron Rodgerskét éve (!) nem adta elhazai pályán a labdát, és ezúttal sem hibázott, Jordy Nelson touchdownelkapása pedig meghozta a sikert a „sajtfejűeknek". A Packers legközelebb hétfő esti rangadón fogadja a Falconst.

2. (1.)New England Patriots (9–3)
Szoros csatában maradt alul a New England a Green Bayjel szemben az „előrehozott Super Bowlon. Tom Brady 245 passzolt yardja mellett két TD-átadást is jegyzett, ám ezúttal ez is kevés volt a diadalhoz, a zseniális formát mutató Aaron Rodgerst a Patriots védelme sem tudta megállítani. A vereség ellenére büszke lehet a Pats, mert így ki lehet kapni. Rettentő erős csapat ez, amely biztosan építkezik a zakóból is. Vasárnap ismét egy rangadó vár Bradyékre a San Diego ellen.

3. (3.)Denver Broncos (9–3)

Ezúttal sem jelentett gondot a csoportrivális Kansas City a Denvernek. Peyton Manning nem dobált jól, hiszen csak ötven százalékos passzpontosságot tudott felmutatni, ám amikor kellett, akkor pontszerzésig vezette társait. A futó C. J. Anderson előző heti, 167 yardos teljesítményét megtoldotta és ezúttal 168 yardot hozott össze, mellette pedig még egy elkapott hatpontost is magáénak tudhatott. A tight end Julius Thomas visszatérése nagyot dob majdaz egyébként sem rosszcsapaton. Vasárnap a Bills nagyszerű védelme vár Manningékre.

4. (5.) Philadelphia Eagles (9–3)
Elképesztően fontos győzelmet aratott az Eagles a csoportrivális Cowboys ellen. A találkozó ismét megmutatta, hogy Chip Kelly vezetőedző nagy zseni, és rendszerében még egy gyengébb képességű irányítóból képes kihozni a legjobbat. A védelem ezúttal nagyon jól játszott, ám az egység összességében hullámzó, a jövőbeli sikerek érdekében mindenképpen folytonossá kellene tenni a Dallas elleni formát. A 14. fordulóban a címvédő Seahawks látogat Philadelphiába.

5. (7.) Seattle Seahawks (8–4)
Nagyonsimagyőzelmet aratott a címvédő Seattle San Franciscóban, ráadásul a Cardinals is kikapott, így Pete Carroll csapata egyre közelebb kerül ahhoz a célkitűzéséhez, hogy megnyerje az NFC Nyugati csoportját. A rettegett seattle-i védelem egyre jobb formában játszik az utóbbi hetekben, ez pedig kulcskérdés lesz, mert azmárkiderült, hogy Russell Wilson a gyengélkedő támadósorral nem tudja sikerekhez segíteni a Seahawkst.

6. (9.) Indianapolis Colts (8–4)
Az újonc elkapó Donte Moncrief, és a tight end Coby Fleener is NFL-es karrierje egyik legjobb meccsét zárta. Előbbi 137, utóbbi pedig 127 yard mellett szerzett két TD-t. Andrew Lucknak erőlködnie sem kellett, így is 370 yardot és öt TD-t osztott szét, a Colts pedig 49 pontot rakott fel a táblára a Redskins ellen. Az egyetlen aggasztó hír a szélső hátvéd Vontae Davis agyrázkódása lehet, aki idén a védelem legjobbja, és ligaszinten is elképesztő statisztikákat tudhat magáénak. Kiesése hatalmas érvágás lenne a csapat védelmének.

7. (4.)Arizona Cardinals (9–3)
Nem várt pofonba szaladt bele a Cardinals, miután simán kikapott a Falconstól. Bruce Arians vezetőedzőről eddig is tudtuk, hogy egy igazi géniusz, ám Drew Stanton irányító állandó hibáival még ő sem tud mit kezdeni. Stanton nem dobál rosszul, ám minden meccsen becsúszik néhány hiba, amitazonnal kihasznál az ellenfél,és amelyek általában pontokat eredményeznek a riválisnak. Andre Ellington csípősérülése miatt is főhet Arians feje, őt az újonc Marion Grice pótolhatja, amennyiben nem tud pályára lépni a Chiefs ellen a következő fordulóban.

8. (10.) Detroit Lions (8–4)
A Lions egy negyedet pihent a Bears ellen, majd beindult a támadógépezet, amelyet ezúttal a leggyorsabb 10 000-essé avanzsáló Calvin Johnson vezetett. A klasszis elkapó 146 yardot és két TD-t kapott el, míg az irányító Matt Stafford 390 yardja mellett hatpontosaival teljesen felőrölte a Chicagót. Rettentő erős a Detroit, ám a Pats elleni mérkőzés, és a Bears elleni első negyedis megmutatta, hogy a védelemnek vannak gyenge pontjai, amelyeken minél hamarabb javítani kellene.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (6.) Dallas Cowboys (8–4)
Nagy pofonba szaladt bele hálaadáskor a Cowboys. Főként a támadószekcióra lehetne panaszkodni, amelyre rá sem lehetett ismerni az Eagles elleni rangadón. A játékhívás nem működött, Tony Romo nagyon akart, ám nem jöttek össze az átadások, dekijelenthetjük,összességében az egész egység rettentően szenvedett. Csütörtökön irány Chicago, ahol egy hullámvölgyben lévő Bears ellen muszáj lenne diadalmaskodni.

10. (12.)Cincinnati Bengals (8–3–1)
Nehéz összecsapáson nyert a Bengals a Buccaneers ellen. A védelem jól játszott, a támadóegység viszont kifejezetten gyenge volt. Andy Dalton háromszor is eladta a labdát,denagy szerencséjére ezúttal így is sikerült nyernie a Cincynek.Hogy a csapat hogyan akar a rájátszásban menetelni ezzel a támadógépezettel az talány, mert Dalton egyelőremég önmagához képest isnagyon keveset mutat. Vasárnap csoportrangadó a Steelers ellen.

11. (8.)Kansas City Chiefs (7–5)
Esélye sem volt a Chiefsnek a Broncos elleni rangadón. A Kansas City játékát látva kissé úgy tűnt, mint ha az együttes még nem heverte volna ki az Oakland elleni blamát, illetve az előző napok eseményeit, leginkább Eric Berry söprögető elvesztését. Nem ment sem a passz-, sem a futójáték, és a védelem is hamar bedobta a törölközőt. A Chiefs legközelebb Arizonába látogat, ahol a szintén gödörben lévő Cardinals ellen kellene javítania.

12. (15.)Miami Dolphins (7–5)
A Dolphins nagyszerű utolsó negyedes teljesítményének hála fordítani tudott a Jets ellen a hétfő esti rangadón. Jó jel, hogy hátrányból, szoros meccsen istud nyerni a gárda. Hatalmas a harc a wild card helyekért az AFC-ben, és a Miami is ott van az esélyes csapatok között,vasárnap pedig a Ravensszel, egy másik, szintén rájátszásra ácsingózó ellenféllel találkozik.

13. (16.) San Diego Chargers (8–4)
Hatalmas győzelmet aratott a San Diego a 13. fordulóban! Philip Rivers visszafogott kezdés után beindult, és néhány másodperccel a lefújást megelőzően Eddie Royalnak kiosztott touchdownja után 34–33-ra fordított a Chargers. Rivers 383 passzolt yardig jutott, Keenan Allen elkapó pedig 121 egység mellett két hatpontost is leszedett. A következő fordulóban a New England vár a San Diegóra. Nehéz meccs lesz, főleg a védelemnek kell összekapnia magát Tom Brady ellen.

14. (11.) San Francisco 49ers (7–5)
Esélye sem volt a San Franciscónak a Seattle ellen, hálaadásnapi produkciójuk pedig valljuk be, kritikán aluli volt. A támadókoordinátor Greg Roman borzalmasan rossz teljesítményt nyújt a játékhívásokat tekintve, ezt pedig az egész offenzíva megszenvedi. Jim Harbaugh vezetőedző lába alatt is inog a talaj, távozásáról már a szezon eleje óta beszélnek, ám a legfrissebb pletykák szerint a Raiders és a Jets sem sajnálna draftcetlit áldozni érte.

15. (18.) Buffalo Bills (7–5)
Ismét az elképesztő védelmeszállította a diadalt a Buffalónak! Az egység sorra szerzi a labdákat, és támadósor legyen a talpán, aki megtalálja az ellenszerét a passzsiettető-egységnek. Habár a Billsnek a New England és a Miami mellett vajmi kevés esélye van bejutni a rájátszásba, egy pillanatig sem szégyenkezhet, hiszen bővenelvárásonfelül teljesít az együttes. Vasárnap irány Denver, ahol nem adunk sok esélyt a Bölényeknek.

Johnny Football egyelőre még nem kapja meg a kezdő posztot – egyelőre... (Fotó: Action Images)
Johnny Football egyelőre még nem kapja meg a kezdő posztot – egyelőre... (Fotó: Action Images)


16. (13.) Cleveland Browns (7–5)
Nagyon simán kikapott a Browns Buffalóban, ám a zakó ellenére most hatalmas érdeklődés övezi a gárdát, miután Brian Hoyer irányító rossz teljesítménye után szóhoz jutott Johnny Manziel, akit a játékosbörzén az egyik első körével választott ki a Cleveland. Manziel országszerte nagy imádatnak örvend, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy meddig bírja a nyomást az edzői stáb, és rakja be a csapatba a fiatal játékost. Ennek ellenére egyelőre még Hoyert nevezték a hétvégére kezdőnek.

17. (14.) Pittsburgh Steelers (7–5)
Nagy pofonba szaladt bele hazai pályán a Steelers a New Orleans ellen. Ben Roethlisberger önmagához képest visszaesett az elmúlt hetekben, az előző fordulóban ráadásul egy ütés következtében kézsérülést szenvedett. Elmondása szerint nem súlyos a sérülés, ám a Saints-meccsen úgy látszott, nincs rendben az a kéz, sok volt a pontatlan passz, az érthetetlen hiba. Az eredmény csalóka, mert a Steelers már egy eldőlt mérkőzés eredményét kozmetikázta szorosra. Vasárnap a Bengals ellen muszáj lesz javítani, ha rájátszásba akar jutni a Pittsburgh. Még nincs minden veszve, hiszen szoros a versengés az AFC Északi csoportjában is.

18. (17.) Baltimore Ravens (7–5)
A Ravens mondhatni már megnyerte a Chargers elleni összecsapást, majd az utolsó pillanatokban sikerült elbuknia azt. Hiába Joe Flacco három touchdownja, a Baltimore védelme az utolsó pillanatokban kapitulált, amellyel végül vereséget szenvedtek a Hollók. A rivális Bengalsviszont ezúttal semhibázott, ígyegyre tetemesebbelőnyretesz szertaz AFC Északi kvartettjében. Vasárnap irány Miami.

19. (19.) Houston Texans (6–6)
Hengerelt a Texans csoportellenfelével, a Tennessee-vel szemben. Ryan Fitzpatrick megragadta a kínálkozó alkalmat, és hat(!) touchdownpasszt osztott ki, kedvenc célpontja, DeAndre Hopkins pedig 238 elkapott yarddal vétette magát észre. J. J. Watt ismét zseniálisan játszott, két sackje mellettmegintTD-t szerzett, így ebben a szezonban összesen már ötödikhatpontosátkönyvelhette el. A Houston a hétvégén Jacksonville-be látogat.

20. (20.)Atlanta Falcons (5–7)
A 25 éves sztárelkapó, Julio Jones NFL-es pályafutása legjobb meccsének hála a Falcons meglepetésre simán megverte a Cardinalst. Jones tíz elkapásból 189 yardot és egy touchdownt termelt, Matt Ryan pedig 361 egységet passzolt és két TD-átadása, valamint a 17–0-s első negyede az Atlantának elég volt a sikerhez. A védelem megmutatta, hogy habár hullámzó, de nagyon jól is tud játszani, amire az utolsó hetekben nagy szükség lenne, hiszen az NFC Déli csoportjábanhatalmas a csata a Falcons és a Saints között az első helyért.

Julio Jonesszal nem tudott mit kezdeni a Cardinals hátvédsora (Fotó: Action Images)
Julio Jonesszal nem tudott mit kezdeni a Cardinals hátvédsora (Fotó: Action Images)


21. (22.) St. Louis Rams (5–7)
52–0-s sikerével a St. Louis történelme egyik legsimább győzelmét aratta. Jeff Fisher gárdája már az első félidőben vezetett 38–0-ra, amire még nem volt példa a Kosoknál. Az újonc futó, Tre Mason neve mellé három touchdown került, a védelem pedig öt labdát szerzett, és teljesen megsemmisítette a Raiders támadógépezetét. Vasárnap irány a főváros, ahol a gödörben lévő Redskins ellen kötelező lenne nyerni.

22. (23.) New Orleans Saints (5–7)
Drew Brees 5 TD-átadásig jutott, a Saints pedig hatalmas csatában legyőzte a Steelerst. Minden jól működött, kivéve a Sean Payton ésRob Ryan közötti kapcsolatot. A két edzőről ugyanis napvilágot látott a hír,miszerint gyűlölik egymást,éssokan ennek tudják be a Saints idei visszafogottabb szereplését, a hétvégén pedig élőben is ízelítőt kaphattunk kettejük vitájáról. Nem kérdés, hogy Ryan lesz az, akinek a szezon után távoznia kellmajd...

23. (24.) Minnesota Vikings (5–7)
Teddy Bridgewater nem vállalta túl magát, ám két hatpontos átadást így is jegyzett, mellette pedig a Vikings egysége két puntot is blokkolt, ráadásul mindkettőt visszavitte TD-re. 1986 óta először szerzett pontokat hasonló szituációból a Minnesota. Vasárnap a Jetset látják vendégül a Vikingek, ahol ismét nekik áll a zászló, papíronlegalábbis mindenképpen ők az esélyesek.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

24. (21.) Chicago Bears (5–7)
A csütörtöki, hálaadásnapi mérkőzésen tovább folytatódott a Bears vesszőfutása. 14 pontos első negyed után kipukkadt a támadógépezet, onnantól pedig nem volt megállás a lejtmenetben. A támadófal a sok sérült miatt jelenleg kritikán aluli állapotban van,ezta futó Matt Forte sínyli meg, ha pedig őt hatástalanítani tudják az ellenfelek, akkor nem lesz sokesélye a Chicagónak. A Lions elleni rangadón kitűntek a legnagyobb problémák. Kis túlzással nincs NFL-szintű linebackere a csapatnak, és a hátsó szekció is igen lyukas, de ezeknek arésekneka betömése szinte biztos egy új edzői stáb feladata lesz majd.

25. (25.) Carolina Panthers (3–8–1)
Cam Newton sorozatban nyolcadik összecsapásán adott el labdát, ilyen rossz széria a Panthers történetében még nem fordult elő. A speciális egység csúnyán leszerepelt, miután két puntját is blokkolták a szekciónak, ezekből pedig 14 pontot kaptak. A Carolina a hétvégén New Orleansba utazik, ahol a csoport második helyén tanyázó Saints ellen kellene meglepetést okozni. Szerintünk nem sikerül.

26. (26.) New York Giants (3–9)
A 13. játékhét talán legnagyobb meglepetését produkálta a Giants, amikor 25–24-re kikapott a Jaguarstól. Tom Coughlin csapata 21 pontos előnyt szórakozott el két negyed alatt, a támadósor két labdavesztését is visszahordta touchdownra a Jacksonville. Ekkora fórt elbukni edzői hiba, a második félidőre leeresztett az egész gárda, és a játékhívás is hátrányára változott. Vasárnap Tennessee-be megy a New York, ahol kötelező lenne nyerni –bár valljuk be,a Jaguars ellen is az lett volna.

27. (27.)New York Jets (2–10)
A Jetsnek majdnem sikerült meglepnie a Dolphinst a hétfő esti rangadón, ám az utolsónegyedbenkipukkadt a védelem, ésaz együttesvégül alulmaradt a riválissal szemben. Nick Folk rúgó két mezőnygólkísérletet is elrontott, hibái pedig agyőzelembekerültek. Irányítóposzton ismét az eddig mellőzött Geno Smith kezdett, ám 65 yardjával nem váltotta meg a világot, ráadásul amikor nagyon kellett volna a pont, ő eladta a labdát. Sok mindent nem lehet elmondani a csapattal kapcsolatban, teljesnagytakarítás kell a stábban, utána a semmiből el lehet kezdeni az újjáépítést.

28. (28.)Tampa Bay Buccaneers (2–10)
Ismét leszerepelt a Tampa Bay offenzívája. Folytatódotta horribilis játékhívás, és védelem hiába tartja mérkőzésben a csapatot, a Bucs nem képes előrehaladni. Valami nagyon nem klappol az edzői stábban, és a jelek szerint csak a támadókoordinátor Marcus Arroyo távozik majd az idény végén, míg Lovie Smith vezetőedző marad, ez azonban nem biztos, hogy jó döntés. Az eddigiek alapján Smith is csúnyán leszerepelt, a szerencséje az, hogy főedzőt ritkán szoktak egy év után kivágni.

29. (32.) Jacksonville Jaguars (2–10)
A forduló egyik meglepetése a Jacksonville Jaguarshoz fűződik. Gus Bradley együttese 21 pontos hátrányt ledolgozva nyert a Giants ellen. A védelem parádézott, két labdaszerzésből 14 pontot rakott fel a táblára, a támadóegységtől pedig az is elég volt, hogy Blake Bortles végre vigyázott a játékszerre, és nem adta el azt. Vasárnap a rivális Texanst fogadja a Jax,aholnem lesz sok vesztenivalója.

30. (29.) Washington Redskins (3–9)
A Redskinsnek Indianapolisban csak a tisztes helytállásra futotta. Colt McCoy nem játszott rosszul, ám valljuk be, a Colts vasárnap este azt csinált, amit csak akart. Washingtonban most az elkapó DeSean Jackson miatt aggódhatnak, miután a játékos térdsérülést szenvedett, amiről egyelőrenem tudni, mennyiresúlyos. A passz elleni védekezés kis túlzással nulla, úgyhogy lenne mit rendbe tenni az utolsó mérkőzésekre.

31. (30.) Tennessee Titans (2–10)
Továbbra is gyalázatos, amit a Titanst hétről hétre mutat. Zach Mettenberger ismét eladta a labdát, majd nem sokkal későbbmeg is sérült, a helyére Jake Locker állt be. Locker az első passzkísérletéből szintén interceptiont szerzett,és igazábólaz egész csapat szenvedett, ismét. Hatalmas a káosz a Tennessee-nél, és egyelőre nem látszik a fény az alagút végén. Vajon ez a fény Ken Whisenhunt vezetőedző elküldése után kezd majd pislákolni?

32. (31.) Oakland Raiders (1–11)
Hogy hová tűnt a Chiefs-győzelem utáni lelkesedése a csapatnak, az remek kérdés, ám a választ magunk sem tudjuk rá. Derek Carr siralmas teljesítményt nyújtott, a Raiders védelme pedig átjáróház volt a Rams ellen,ésvégül történelme egyik legnagyobb blamáját szenvedte el az Oakland. Mivel a Jax nyert, így ismét a Raiders áll az 1/1-es draftpozíciót érő helyen,és lassan egy irányító kiválasztásán is el lehetne gondolkodni. A 14. fordulóban a San Franciscóval találkozik a Raiders.

STATISZTIKÁK
A 13. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Ben Roethlisberger (Pittsburgh)
–New Orleans 435
A legtöbb futott yard: C. J. Anderson (Denver)
–Kansas City
168
A legtöbb elkapott yard: DeAndre Hopkins (Houston)
–Tennessee
238
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 4011 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1427 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 1258
Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés: 125 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 14 Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 6
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ
2014.11.27 18.30 Detroit Lions–Chicago Bears 34–17
2014.11.27 22.30 Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 10–33
2014.11.28 2.30 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 3–19
2014.11.30 19.00 Buffalo Bills–Cleveland Browns 26–10
2014.11.30 19.00 Indianapolis Colts–Washington Redskins 49˜–27
2014.11.30 19.00 St. Louis Rams–Oakland Raiders 52–0
2014.11.30 19.00 Minnesota Vikings–Carolina Panthers 31–13
2014.11.30 19.00 Pittsburgh Steelers–New Orleans Saints 32–35
2014.11.30 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Cincinnati Bengals 13–14
2014.11.30 19.00 Jacksonville Jaguars–New York Giants 25–24
2014.11.30 19.00 Baltimore Ravens–San Diego Chargers 33–34
2014.11.30 19.00 Houston Texans–Tennessee Titans 45–21
2014.11.30.
22.05
Atlanta Falcons–Arizona Cardinals
29–18
2014.11.30 22.25 Green Bay Packers–New England Patriots 26–21
2014.12.01 2.30 Kansas City Chiefs–Denver Broncos 16–29
2014.12.02 2.30 New York Jets–Miami Dolphins 13–16
14. FORDULÓ
2014.12.05 2.25 Chicago Bears–Dallas Cowboys
2014.12.07 19.00 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers
2014.12.07 19.00 Cleveland Browns–Indianapolis Colts
2014.12.07 19.00 Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers
2014.12.07 19.00 Tennessee Titans–New York Giants
2014.12.07 19.00 Miami Dolphins–Baltimore Ravens
2014.12.07 19.00 Minnesota Vikings–New York Jets
2014.12.07 19.00 New Orleans Saints–Carolina Panthers
2014.12.07 19.00 Washington Redskins–St. Louis Rams
2014.12.07 19.00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans
2014.12.07 22.05 Denver Broncos–Buffalo Bills
2014.12.07 22.05 Arizona Cardinals–Kansas City Chiefs
2014.12.07 22.25 Oakland Raiders–San Francisco 49ers
2014.12.07 22.25 Philadelphia Eagles–Seattle Seahawks
2014.12.08 2.30 San Diego Chargers–New England Patriots
2014.12.09 2.30 Green Bay Packers–Atlanta Falcons

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik