NFL: Ha megölnek, az igazamat bizonyítják – Kaepernick

Vágólapra másolva!
2016.09.21. 11:40
null
Colin Kaepernick és Eric Reid térdel a himnusz alatt 2016-ban (Fotó: Action Images)
Tovább gyűrűzik a Colin Kaepernick kontra amerikai himnusz botrány az Egyesült Államokban. A hazájában eluralkodó rasszizmus és rendőri brutalitás ellen a himnusz alatti térdeléssel tüntető San Francisco-irányító halálos fenyegetéseket kapott, ami szerinte még inkább erősíti az eszméjét.

„Ha valaki tényleg megöl, bizonyítja az igazamat. Ez lenne a legtisztább és leghangosabb üzenet. Ha nevezhetjük mozgalomnak, amit elkezdtem, egy ilyen eset után sohasem látott módon elhatalmasodna – mondta Kaepernick. – Ne értsenek félre, nem szeretném, ha megtörténne, de be kell látni, van rá esély."

Kaepernick először ült a himnusz alatt, majd a háborús veteránok iránti tiszteletből az ülést térdelésre cserélte. Az irányító után több NFL-játékos átvette ezt a szokást, és az MLS-ben, valamint az egyetemi ligában is volt már rá példa.

„Amerikában sokan hazafiassággal takargatják a rasszizmust, de a kettő nem ugyanaz. Ez aggasztó, nemzeti ügy" – mondta Kaepernick, aki tökéletesen eltalálta, hogyan hívhatja fel a figyelmet nézeteire.

Az Egyesült Államokban ugyanis nagy megosztottságot váltott ki, hogy Kaepernick és követői nem tisztelik a himnuszt, még olyan sportolók is kritizálták az irányítót, mint Shaquille O’Neal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik