NFL: Kaepernick nem állt fel a himnusznál, így reagált Shaq

Vágólapra másolva!
2016.09.09. 16:56
Mint ismert, Colin Kaepernick, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő  a San Francisco 49ers irányítója ülve maradt az amerikai nemzeti himnusz felhangzásakor a Green Bay Packers elleni előszezonmeccsen. A sportoló indoklása szerint ezzel kívánt tiltakozni az afroamerikaiakat ért megkülönböztetés ellen. Az éles kiszólásairól híres Shaquille O’Neal az esetre reagálva kritizálta Kaepernicket: „Én soha nem tennék ilyet” – mondta a korábbi NBA-játékos.

„Nem fogok felállni, hogy büszkeségemet mutassam egy olyan ország zászlója alatt, amely elnyomja a fekete és a színes bőrű embereket – mondta Kaepernick az NFL Mediának egy exkluzív interjúban a meccs után. Kaepernick az NFL Mediának egy exkluzív interjúban a meccs után.

„Számomra ez többet ér, mint a foci, és szükségesnek tartom, hogy a másik oldalra is pillantsak. Az utcákon testek hevernek és pénzzel meg lehet úszni a bűncselekményeket.”

O’Neal kritikával illette Kaepernicket: „Nem értem Colint, nem is nagyon tudok mit mondani. Én soha nem tennék ilyet. Nagybátyáim minden nap keményen dolgoztak az igazságszolgáltatásban, apám katona volt, aki védte a hazáját. Kaepernicknek más lehetősége is lett volna a véleménye kifejezésére.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik